Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė - grybelinis makšties uždegimas

Patys antibiotikai gali provokuoti grybelinį makšties uždegimą.
Dažnai kartojantis makšties grybeliniam uždegimui rekomenduojami geriami priešgrybeliniai preparatai pagal tam tikrą schemą. Gydymą paskirti turi gydytojas.
Atsakyti
Sveiki,

Mano gydytoja mane ištyrė ir rado makšties uždegimą ir grybelį, išrašė tablečių, tiksliai nepamenu kokių, o jokių tepaliukų ir žvakučių ne, o man ten skauda, griaužia. Girdėjau kad uždegimą gerai gydo šaltalankių aliejus ar ramunėlių arbata. Turiu tokį colpo cleaner, tai gal būtų galima su juo praplauti.
Ir dar. Ar galima turėti lytinių santykių, kol neišsigydžiau.

Dėkoju labai iš anksto.
Atsakyti
krybelinį makšties uždegimą galima gydyti keliais metodais - vietiškai, t.y. žvakutėmis arba tepalu, ir sistemiškai, t.y. geriamais preparatais.Abu šie metodai dažniausiai vienodai efektyvūs.
O būklę tikrai palengvintų priešuždegimiškai veikianti ramunėlių arbata.
Lytinių santykių rekomenduojama neturėti, kol nepraeis nemalonūs simptomai.
Atsakyti
Laba diena . Turiu klausimą: susirgau bronchitu ir šeimos gydytojas paskyrė antibiotikų. Po keleta dienų pasireiškė pienligė. Ar tai gali būti nuo antibiotikų. Dabar jau pradėjau antra kursą antibiotikų. Ar galiu tikėtis, kad pabaigus vartoti antibiotikus užsibaigs ir ta nemaloni pienligė? Ar reikia iškart pult ją gydyti? O gal kokių liaudiškų priemonių imtis (girdėjau apie apsiplovimą juodos arbatos užpilu)? Ačiū.
Atsakyti
Iš tiesų, vienas iš antibiotikų pašalinių poveikių yra grybelinis makšties uždegimas. Normalią makšties terpę palaiko Dederleino bakterijos. O jos labai jautrios antibiotikams, ir žūna. Tuomet makštyje ir suaktyvėja grybelis.
Būtinybės gydyti tikrai nėra, tačiau daugumą moterų labai vargina grybelinio uždegimo simptomai, todėl ir skiriami gydomieji preparatai. Bet šiaip, tai organizmas ilgainiui susitvarkys ir pats.
Kartais būklei palengvinti moterys naudoja sodos tirpalą, arba ramunėlių arbatą.
Atsakyti
Sveiki!

Man 20 metų. Prieš mėnesį pajutau skausmus pilvo apačioje, iš dešinės pusės. Ginekologė nustatė uždegimą (konkrečiau diagnozės nežinau). Paskyrė gerti Ginekologinę žolelių arbatą ir homeopatinius vaistus - lašus Gynacoheel. Bet iki šiol skausmas nepraeina! verysad.gif

Norėjau paklausti, ar neturėtų uždegimas būti gydomas antibiotikais? Ar galėčiau paprašyti, kad išrašytų stipresnių vaistų?

Gydytoja sakė, kad jei uždegimas nepraeis, reikės gultis į ligoninę. Bet aš manau, kad stipraus uždegimo žolelių arbata tikrai neišgydo! Nebežinau, ko griebtis... verysad.gif

Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Mažojo dubens uždegiminė liga pasireiškia žymiai ryškesniais simptomai, o ne sakausmais viename šone. Be to, prieš pradedant antibakterinį gydymą būtina atlikti tam tikrus tyrimus. Taip kad, kol kas neskubėkite su antibiotikais, o dėl tolesnio gydymo tarkitės su savo gydytoja.
Atsakyti
Pries pusmeti lankiausi pas gydytoja, issigydziau grybeli, kuris kilo greiciausiai nusilpus po pavartotu antibiotiku. Taciau problemos nesibaigia, atsinaujino vel po mazdaug poros menesiu. Daznai lytines lupos sudirgintos, skauda, net buna truputi kraujo. Pastebiu, kad tai lyg ir paumeja po menesiniu. Ar gali tokiu budu pasireiksti alergija iklotams (nors renkuosi medvilninius)? Ar gali vis atsinaujinti grybelis? Ka daryti, juk pastoviai zvakuciu nuo grybelio nevartosi...
Atsakyti
Labai panašu, kad tai reakcija į išorinius faktorius. Prausimuisi nenaudokite jokių ploviklų - jei prausitės porą kart per dieną užteks vien vandens. Apatinius rūbus skalbkite tik neutraliais plovikliais (pvz. vaikišku muilu). Nesidėkite įklotų. Kurį laiką nenešiokite sintetinių, bei labai aptemptų rūbų.
Atsakyti
Laba diena. Prieš tris metus gydžiausi pienligę, ginekologė prirašė žvakučių ir intymios higienos prausiklį. Dabar manau jog ir vėl ši liga prasidėjo, nes labai peršti ir pagausėjo išskyrų. Ar man būtinas apsilankymas pas ginekologę ar galiu tiesiog nueiti į vaistinę ir nusipirkti žvakučių ir prausiklį? Ačiū.
Atsakyti
Geriau būtų apsilankyti pas ginekologą.
Atsakyti
laba diena esu sirgus maksties uzdegimu man gydytoja israse zvakuciu 8 dienoms, man atrodo kad as tada ne iki galo issigydziau nes nereguliarei naudojau tas zvakutes ne visas dienas is eiles. ir man dabar vel tas nemalonus kvapas isskyru yra tai noreciau is naujo jas vartoti tik uzmirsau pavadinima tu vaistu. gal galit parasyti ir ar jas parduoda vaistinese be recepto?
Atsakyti