Įkraunama...
Įkraunama...

Baltupiai: Šermukšnėlė

Noreciau nuo pavasario savo varliuka pradeti pratinti prie darzelio. Mums labai patogu butu eiti i kuri nors is siu darzeliu, nes jie abu yra Didlaukio gatveje (mes irgi ten gyvename).
Labai noreciau, kad siuos darzelius lankanciu vaikuciu mamytes parasytu ka nors apie juos: tiek gero, tiek ir blogo. Tiap pat, ar ne per velai kreipsiuosi smile.gif)
O gal yra kur nors netoli siaip koks nors geras darzelis???
Atsakyti
Simule clap.gif , mes iš Baltupių clap.gif Abu daržai pakankamai siaubingi. Prie Šermukšnėlio gyvenu blink.gif Tai prisižiūriu ir draugė savo ten veda, o Gintarėlį pati lankiau, irgi kitos draugės vedžioja, taigi, jei gali, vesk kitur. Gintarėlyje draugės mergytę dar ir salmonelioze apkrėtė ir prašė nesakyti inspektoriams, kad darželyje vaikas apsikrėtė blink.gif doh.gif Šermukšnėlio auklėtojos tinginės kaip reta, vaikai bėgioja sau, kiemo vaikiai juos akmenim per tvorą mėto, o tos plepa šiknas ant suolų sudėję toliausiai, net ,,nemato"...Galėčiau pasakot ir pasakot....
Atsakyti
Na, mamytes, uzvakar buvau Baltupiu darzeliuose: gintarelyje ir sermuksneleje.
kadangi pagal gyvenama vieta mums priklauso sermuksnele, mes uzsiraseme.
Esame eileje: lopselineje grupeje 49, darzelineje - 150. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Siuo metu darzelineje yra 24, o lopselineje lyg tai 16 vaikiuku. Zodziu, visiems net spinteliu neuztenka.
O ir siaip abu darzeliai siaubingi (gintarelis dar geresnis, bet irgi...). Sermuksnele is visu keturiu sienu "barakiniai" devynauksciai stovi - kontingentas aiskus! doh.gif
Na, bet kokiu atveju, i nei viena is ju tikrai nevesiu!
Ka tik paskambinau i savivaldybe ir paklausiau kokia yra situacija darzeliuose ir kur reiketu geriau eiti - kur yra vaiku trukumas.
Tai ta moteriske, kuri uz tai atsakinga, nieko doro nepasake - nieko jie patys ten nenutuokia!
Zodziu, reiks paciai pasirinkti kelis padoriau atrodancius ir keliauti.

Mamkos, gal steigiam koki darzeli. Pasinaudojam strukturiniu fondu parama ir iskepam kelis normalesnius laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simule @ 2004 09 06, 09:20)
Noreciau nuo pavasario savo varliuka pradeti pratinti prie darzelio. Mums labai patogu butu eiti i kuri nors is siu darzeliu, nes jie abu yra Didlaukio gatveje (mes irgi ten gyvename).
Labai noreciau, kad siuos darzelius lankanciu vaikuciu mamytes parasytu ka nors apie juos: tiek gero, tiek ir blogo. Tiap pat, ar ne per velai kreipsiuosi smile.gif)
O gal yra kur nors netoli siaip koks nors geras darzelis???

Mano dukra lanko "Sermuksnele". Esu labai patenkinta. Tvarka gera. Aukletojos pasitaike fainos. Maitina gerai. Darzelyje daznai organizuojamos ivairios sventes, atvaziuoja teatrai. Yra mokami :sokiu bei rytu kovu bureliai. Dirba logopede.
Atsakyti
QUOTE(julai @ 2005 02 10, 13:48)
"gintarelyje" jau vien pradedant pazintimi su direktore - ispudis nekoks: su manimi visai nekalbejo, o kai po keliu dienu nuejo vyras - tai kalba buvo tokia, kad jei labai noresit, tai vieta rasim... na, bet mums ten jau nebesinorejo.
  i "sesmuksnele" nuejau kartu su vaiku: tik iejus vaizdas niurokas, o sunus iskart pasake: - i sita siukslyna - neisiu. pokalbis su direktore krypo ta pacia linkme: jei..., tai...
  sutikciau "susimoketi", bet kad butu uz ka. o ten man pasirode labai nemaloni aplinka.
  susiradome pasilaiciuose labai saunu darzeli. nereikejo jokiu papildomu mokesciu. aisku toloka vaziuoti, bet ka daryti

Tikriausiai pirmas ispudis klaidingas..."Sermuksnele" tikrai fainas darzas. Ir kiek mes jau lankome, kasdien pagal galimybes (pastatas tikrai senas) thumbup.gif grazeja. Ir palyginus su darzu Antakalnyje, kur teko truputi lankyti, viskas labai skaidru. PVZ.: tevai pervede 2% nuo savo pajamu mokescio. Metu gale graziausias padekos rastas tevams su nurodyta pervesta suma. Dabar kybo informacija tevams, kur pateikiama smulki ataskaita, kas uz tuos pinigus nupirkta: vaiku zaidimnu aiksteliu iranga, spalvota patalyne, ranksluosciai. Viskas vaikams. O pries perkant buvo derinama su grupiu tevu komitetu atstovais. Jokios chimijos...
Atsakyti
LABA,MAMOCKOS.A JUS SKAITET KOKIE ATSAKYMAI PASIPILE.FAKTAS KAD KAZKAS IS DARBUOTOJU ''SERMUKSNELE'' BANDO SAVO DARZELI APGINT,O GAL NET PATI VEDEJA.AS I SI DARZELI VEDU DUKRELE IR KAZKAIP NEPASTEBEJAU NEI SPALVOTOS PATALINES,NEI LAUKO AIKSTELEJ MEDINIU IRENGIMU. DEL PONICKOS VEDEJOS GALIU PASAKYT TIK VIENA LAUKIA KISIO,IR LABAI BIJO KAZKOKIO MIESTO SVIETIMO.
Atsakyti
QUOTE(mazdute @ 2005 03 28, 19:14)
LABA,MAMOCKOS.A JUS SKAITET KOKIE ATSAKYMAI PASIPILE.FAKTAS KAD KAZKAS IS DARBUOTOJU ''SERMUKSNELE'' BANDO SAVO DARZELI APGINT,O GAL NET PATI VEDEJA.AS I SI DARZELI VEDU DUKRELE IR KAZKAIP NEPASTEBEJAU NEI SPALVOTOS PATALINES,NEI LAUKO AIKSTELEJ MEDINIU IRENGIMU. DEL PONICKOS VEDEJOS GALIU PASAKYT TIK VIENA LAUKIA KISIO,IR LABAI BIJO KAZKOKIO MIESTO SVIETIMO.


MIELA MAZDUTE, KAIP GALITE VESTI SAVO DUKRELĘ Į DARŽELĮ, JEI PAS JUS PARAŠYTA, KAD TURITE DU BERNIOKUS 10 IR 16 METŲ AMŽIAUS. O TREČIAS DAR TIK SU KLAUSTUKU. BET JEI VAIKUI 16 METŲ, TAI KAŽIN AR BESUKRAPŠTYSIT TĄ TREČIĄ VAIKĄ, O IR RIZIKA VYRESNIAME AMŽIUJE ...
NEBENT KAIP AUKLĖ KOKIOS JAUNOS ŠEIMOS PASAMDYTA ATVEDATE VAIKĄ Į ŠERMUKŠNĖLĘ? BET TAI VISAI NESVARBU...
JEI JUS DOMINA NAUJA SPALVOTA PATALYNĖ - UŽEIKIT Į BET KURIĄ MAŽIUKŲ GRUPĘ IR PAMATYSIT. O INFORMACIJA APIE TAI, KAS UŽSAKYTA UŽ TUOS MŪSŲ 2% YRA SKELBIMŲ LENTOJE PRIEŠAIS VALGYKLOS DURIS. TEN SKAIČIAU IR APIE TAI, KAD UŽSAKYTA VAIKAMS ŽAIDIMO AIKŠTELIŲ ĮRANGA. O JEI PARAŠYTA, VADINASI IR BUS.
SPRENDŽIANT PAGAL JŪSŲ VAIKŲ AMŽIŲ, GALIMA DARYTI IŠVADĄ, KAD JŪS DAR SOVIETINIŲ LAIKŲ ŽMOGUS. JUS VIS DAR PERSEKIOJA BLATO IR KYŠIŲ ŠMĖKLA. MAN JŪSŲ NUOŠIRDŽIAI GAILA... JŪSŲ KARTA IR MENKAVERTĘ 200 AR 300 GRAMŲ SALDAINIŲ DĖŽUTĘ AR POKELĮ KAVOS ĮVARDIJA KYŠIU.
TAS FAKTAS, KAD Į DARŽELĮ PAKLIŪTI SUNKU, LIUDIJA, KAD TAI GERAS DARŽELIS. O BE TO IR LABAI DAUG NAUJŲ NAMŲ STATOSI JERUZALĖJE.
AŠ UŽSIRAŠIAU IŠ KARTO PO NAUJŲ METŲ, IR DARŽELĮ PRADĖJOM LANKYTI RUDENĮ. MANĘS NIEKAS NEREKETAVO, KYŠIO NEPRAŠĖ. PIRMĄ DIENĄ ATVEDUS Į DARŽELĮ PRIĖMĖ LABAI ŠILTAI.
MANO DUKRA Į DARŽELĮ EINA NORIAI. GAL TIK PIETŲ NELABAI NORI MIEGOTI, BET AUKLĖTOJA PRIKALBINA, PASKAITO PASAKĄ IR PROBLEMA IŠSISPRENDŽIA.
IR MANO MANYMU ČIA NIEKO BLOGO, JEI ATSIDĖKODAMA UŽ GERĄ VAIKO PRIEŽIŪRĄ , AUKLĖTOJAI IR VEDĖJAI NUNEŠIAU DOVANĖLĘ. TAI NE KYŠIS, TAI MANO MENKUTĖ PADĖKA UŽ JŲ SUNKŲ PASIAUKOJAMĄ DARBĄ.
KAI LOGIŠKAI PAGALVOJI, NAMUOSE KARTAIS SU DVIEM VOS SUSITVARKAI, O TEN KASDIEN PO 13-16VAIKŲ. MAN PO SAVAITĖS STOGAS NUVAŽIUOTŲ.
MIELOS MAMOS, AR AŠ NETEISI? PADISKUTUOKIM!
Atsakyti

JEI JUS DOMINA NAUJA SPALVOTA PATALYNĖ - UŽEIKIT Į BET KURIĄ MAŽIUKŲ GRUPĘ IR PAMATYSIT. O INFORMACIJA APIE TAI, KAS UŽSAKYTA UŽ TUOS MŪSŲ 2% YRA SKELBIMŲ LENTOJE PRIEŠAIS VALGYKLOS DURIS. TEN SKAIČIAU IR APIE TAI, KAD UŽSAKYTA VAIKAMS ŽAIDIMO AIKŠTELIŲ ĮRANGA.

Oi, fifi,perskaiciusi si tavo laiskeli tikrai supratau,kad tu dirbi sitame darzelyje. Iskylo klausymas? Tu,kai vedi savo vaikuti, ka i visas grupes uzeini? Paziuret patalynes? O ir prie valgyklos prieni paskaityt skelbimu? Joooo.... tongue.gif
Atsakyti
Tai kaip istikruju tame darzelyje? g.gif Negi daugiau niekas nelanko?
Atsakyti
QUOTE(BITUTIS @ 2005 04 21, 22:12)
Tai kaip istikruju tame darzelyje? g.gif  Negi daugiau niekas nelanko?

na gal lanko,bet siame forume nesilanko biggrin.gif
nu ne taip jau blogai sitame darzelyje,as tiesiog puoliau ta fifi,kazkaip man jos postai nepatyko g.gif o ka,tu nori savo atzala ten vest?
Atsakyti
QUOTE(mazdute @ 2005 04 22, 00:42)
na gal lanko,bet siame forume nesilanko  :D
nu ne taip jau blogai sitame darzelyje,as tiesiog puoliau ta fifi,kazkaip man jos postai nepatyko  :hm  o ka,tu nori savo atzala ten vest?

Lankom sermuksnele ir esam visai patenkinti. Seniai paskaitineju, bet niekada nedalyvavau diskusijose, bet dabar uzkniso...
Mociute (nes vaikai suauge) Mazdute pila purva ant darzelio. Gal ji kokias senas saskaitas suvedineja?..
Teisngai daro fifi, jei vesdama vaikus i darza perskaito visa informacija, skirta tevams. As irgi daznai paskaitineju ir meniuka ir kokie renginiai bus darze ir ka uz tuos tevu 2% zada pirkti, ir i darze organizuojamas sventes einu pafilmuoju prisimininmui.































Atsakyti
Mano dukra šį darželį lanko ketvirti metai. Taigi per tą laiką susidariau savo nuomonę. Apie visas grupes ir auklėtojas teigti negalėčiau, bet kur mums teko susidurti galiu pasakyti, kad buvo visko.
Į darželį pakliuvome be kyšių, nors iš pat pradžių vedėja vos ne 100 proc. buvo patikinusi, kad laisvų vietų nėra.
Pradėjome lankyti lopšelinę grupę, viena iš auklėtojų pasitaikė labai "slidi", prieš tėvus gerutė, o prie vaikų visai kitokia. Buvo renkami pinigėliai, nuo vaiko po 60Lt, plius higienos, ugdymo prekėms. Nors akivaizdu buvo, kad šioje grupėje vaikučiai nebus iki mokyklos, jos primigtinai teigė, kad čia pirma ir paskutinė grupė, todėl ką nupirksime, mūsų pačių vaikai naudosis ir likusiais metais. Akivaizdu, kad po metų gavome naujas aukėtojas ir grupę, kur reikėjo išnaujo viską supirkti. Matyt, kaip ir visur atsirado "gerųjų" tėvų, kurie be muilo ......
Pradėjo ryškėti suskirtymas vaikų atžvilgių.
Šie metai paskutiniai, rudeny į mokyklą. Reikia vaikams išleistuvių...? Aš nieko prieš, tik ar auklėtojos turėtų tėvams nurodyti kokias dovanas pirkti joms, vedėjai, pavaduotojai, muzikos vadovei; kokias gėles ir kiek kilogramų tortą pirkti, ir dar būtinai nepamiršti dovanos darželiui.
Atsakyti