Įkraunama...
Įkraunama...

Baltupiai: Šermukšnėlė

QUOTE(Emida @ 2006 11 16, 09:50)
Sveikos, mamytes.
Mano dukrytei 1m. 7 mėn. ir mes taip pat ieškome darželio, nes nuo pavasario norime leisti į daržą. Buvome pas ponią vedėją - labai nemaloni moteriškė, pasikėlusi, laukianti  kyšio. Aišku buvo pasakyta, kad vietų greičiausiai nebus  (nes kreipėmės praėjusiais metais, kai mergytei buvo 7 mėn. ir norėjome leisti nuo šio rudens, kai sukaks 1,5 m.), kad mūsų vaikas labai mažas (jie mieliau priima vaikus nuo 2 m.) ir leido suprasti, kad jei nemokės pati valgyti ir sėstis ant puoduko, tai ir vaikščios alkana ir apsikakojusi. Kai visgi aš panorau parašyti prašymą, kad vaiką užregistruotų į eilę, tai nepatenkinta sviedė per stalą popieriaus lapą ir tušinuką, nes savo neatsinešiau. o kai paprašiau, kad atšviestų gimimo liudijimo kopiją (nes ją reikia pridėti prie prašymo), tai pareiškė, kad darželis neturiu tiek lėšų, kad kiekvienam darytų kopijas, o kai pasiūliau susimokėti, tai vistiek pareiškė, kad tai yra valstyb. turtas ir jie negali tokiems tikslams jo naudoti. Turėjau su vaiku grūstis iki artimiausios parduotuvės ir padaryti ten kopiją. Vienu žodžiu nepatikau aš poniai vedėjai. O, kad žinotumėte kaip pasikeitė ponios vedėjos reakcija į mane, kai prašyme ji paprašė patikslinti mūsų su vyru užimamas pareigas (o mūsųpareigos užimamos valst. institucijose visai neblogos). Tada tapo malonesnė, tonas supaprastėjo ir kai šį rudenį nusprendėme dar neleisti vaiko į darželį tai  vedėjos pavaduotoja pati paskambimo ir pasiteiravo, ar tikrai vaikas pas juos neateis, nors vedėja tada pasakė, kad gegužės mėn. sudaromi sąrašai ir jeigu tėveliai laiku neatsiliepia (turi domėtis patys, nes darželiui neskiriama pinigų skambinti tėveliams, kurių vaikai dar nelanko darželio), tai jų vaikai išbraukiami iš eilės. Labai man visa tai nepatiko ir tikrai savo vaikelio į šį daržą neleisiu, nors pro savo buto langus matau darželio kiemą. Girdėjau ir iš kitų panašių pasakojimų, bet visko nepapasakosi smile.gif  Dėl auklėtojų tai nieko nežinau. Vaikai kas dieną išleidžiami valandą pabėgioti lauke. Kai vaikščiojam šalia darželio ir matau auklėtojas, kurios kieme prižiūri vaikus, tai tikrai nežavi - susėdusios į krūvelę plepa. O kai paklausdavau vaikų (pasitaikė iš lenkų gr., kokių 5 metų) ar jiems patinka darželyje, tai sakė, kad patinka.Tai tiek smile.gif


Nesupratau, kodel prasyme reikia nurodyti teveliu einamas pareigas??????? blink.gif As, kai rasiau, tikrai to nereikejo.
Atsakyti
Pati buvau nustebusi, kam tokiame prašyme nurodyti savo pareigos. Aš jų ir nenurodžiau, tai ponia vedeja pati paprase dar papildyti prasyma.
Atsakyti
Supratau, dėl ko prašė patikslinti pareigas. O gi dėl deklaruojamų pinigų, mes gi kiekvienais metais galime pervesti kokiai norime įstaigai 2 proc. savo deklaruojamų pajamų smile.gif
Atsakyti
Mielos mamytės,

Kaip Jums negėda taip šnekėti apie darželį ir jų darbuotojus? Ar kada nors paskaičiavot, kiek laiko praleidžiat su savo vaikučiu? Aš manau, valandą - ryte ir valandą - vakare. O darželio auklėtoja praleidžia su jais (o jų grupėje apie 20!!) po dešimt valandų. Kaip Jūs manot, kas daugiau užsiima vaiko auklėjimu? Tėveliai privalo mylėti ir auklėti savo vaikus, bet darželio auklėtoja daug dažniau juos glaudžia ir šluosto jiems ašarą. Jūs išdrįstat priekaištauti, vadint kyšininkėmis. Kada nors paskaičiavot, kiek išleidžiat savo manikiūrui, pedikiūrui, šukuosenoms ir kosmetikai? Palyginti su tuo, 2 procentai - tik lašas jūroj. Priekaištaudamos ir primesdamos kaltę vaikų darželiui, peršat mintį, kad konfliktas kyla ne dėl vaikų auklėjimo ar priežiūros, o dėl asmeninių ambicijų ir nenutuokimo apie sunkų auklėtojų darbą ir apie pačių vaikų auklėjimą ir ugdymą.

Sekmės.
Atsakyti
Mes užsirašėm į šitą darželį, nes ten priklausom.
Vedėja neatrodė itin maloni, daug dejavo, kad trūksta pinigėlių, vaikų per daug, netelpa, plepėjo apie viską reik-nereik. Taip pat prašė, kad nurodyčiau savo profesiją.
Bet kita vertus, vaikas ne su vedėja bus
Atsakyti
as i si darzeli uzrasiau tik kaip atsargini varianta. taip nutiko,kad nepatekom i mano norima prestizini, matyt per prastos pazintys buvo..
ir teko eit i si. aisku buvau prisiskaicius ir prisiklausius kaip bus blogai, ejau nusiminusi. bet radau labai saunias aukletojas:Birute ir Valerija.
jos tikrai abi labai myli vaikus, valgyt duoda skaniai, darbelius daro, daineles dainuoja. patalyne visada svari.
taigi, esu labai patenkinta siuo darzeliu bent jau kolkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erdve @ 2006 11 30, 17:00)
as i si darzeli uzrasiau tik kaip atsargini varianta. taip nutiko,kad nepatekom i mano norima prestizini, matyt per prastos pazintys buvo..
ir teko eit i si. aisku buvau prisiskaicius ir prisiklausius kaip bus blogai, ejau nusiminusi. bet radau labai saunias aukletojas:Birute ir Valerija.
jos tikrai abi labai myli vaikus, valgyt duoda skaniai, darbelius daro, daineles dainuoja. patalyne visada svari.
taigi, esu labai patenkinta siuo darzeliu bent jau kolkas smile.gif



tai geras tas darzelis ar ne? ko tylit mamos? wub.gif
Atsakyti
Na tikrai, papasakokit dar. Kaip šis darželis dabar? Ar daug vaikų grupėse? Kaip su pratinimu prie puoduko? Gal ir juokingai klausiu, bet kai kur liepia dėti pampersą, nors vaikas namie jau būna be jo unsure.gif
Kokios auklėtojos geros iš mažiukų grupių? na, ten kur vaikai apie 2 metukus.
Atsakyti
QUOTE(kamilyte @ 2007 01 16, 17:14)
Na tikrai, papasakokit dar. Kaip šis darželis dabar? Ar daug vaikų grupėse? Kaip su pratinimu prie puoduko? Gal ir juokingai klausiu, bet kai kur liepia dėti pampersą, nors vaikas namie jau būna be jo  unsure.gif 
Kokios auklėtojos geros iš mažiukų grupių? na, ten kur vaikai apie 2 metukus.


Labutis, Kamilyte, darželis kaip darželis, ne privatus, tai pakankamai gražus.Kiek tiksliai vaikų grupėse pasakyti negalėčiau, nes paprastai dalis serga, dalis lanko. Mano vaikas lankyti pradėjo dviejų su puse, tai prie puodo jau buvo pripratęs ir pamperių dėti niekas neliepė. Kiek žinau auklėtojos keičiasi, tik berods Birutė labai gerai prižiūri pačius mažiausius thumbup.gif
Linkiu sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dariukas @ 2007 01 10, 22:01)
tai geras tas darzelis ar ne? ko tylit mamos? wub.gif

darželis geras bet reikia suprasti kad Baltupke nera kitu darželiu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos baltupiu mamos!:)sausi susilaukem savo angelelio,tai kazkaip visi gasdina,kad reik apie darza galvot,o tai eiles.tai itariu,kad teks uzsirasyt,bet paskaicius nelabai kaip viskas atrodo...arciausia tai sitas,o lakstyt i kita vilniaus gala nelabai gundo...o seip nuo keliu metuku priima i darzeli mazius?2.gif
Atsakyti
bent jau lopseline grupe tai tikrai nera prasta smile.gif
kaip kitose grupese nezinau, galesiu rudeni parasyt.
kolkas tai tiek Birute, tiek Valerija nenusivylem.
del puodo pratinimo, tai pratina labai individualiai. mes pradejom eiti su pampersu, kai pasakiau,kad namie jau nebededam, tai sako: ok, mes irgi nebedesim. kelniu su avarijom pasiimdavau labai retai. tikrai nesake,kad deti pampersa,kad joms lengviau butu.
i viska ziuri demokratiskai: nemegsti burokeliu, tai ir nevalgyk ju. nevercia per prievarta valgyt, kas man yra like nuo mano lankymosi darzelyje.
mamyciu dienai buvo paruosta programele. kadangi mano berniukas gana drovus, tai jis uz kitu uzlindes viska dare, bet mergytes tai pilnai programa atvare, likau nustebus, kad 2.5-3 metu amziaus vaikus taip galima ismokyti smile.gif
rudeni jokiu dovaneliu aukletojoms nenesiau, ir be ju jos mano maziu globojo. per Kaledas padovanojau, bet ne kaip kysi, o kaip padeka uz gera prieziura.
Atsakyti