Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkinė sriuba

Man tai sriuba su kubeliais visai nepatinka schmoll.gif
Jei su darzovem, tai verdu jautienos sultini (turiu magiska daika greitpuodi, tai sultinys jautienos viria apie 50min). Sultini verdu iskart su visais prieskoniais (lauro lapai, juodi pipirai zirneliais, salieru saknys, druska).
Buljonui isvirus, dedu perlines kruopas (smulkintas), viriu 10min, po to imetu supjaustytas kubeliais bulves, tarkuotas morkas, supjaustytus svogunus. Viska viriu, kol isverda bulves, tada dedu kubeliais supjaustytus agurkus (marinuotus), pomidoru pastos ir cukraus pagal skoni. Isjungiu ugni, uzdengiu dangti ir palieku sususti.
Man tokia agurkine pati paciausia essen.gif
Atsakyti
šiandien viriau agurkinę. Šiek tiek konsultavausi su mama, šiek tiek skaičiau čia, bet gavosi l. skanu. Perlines kruopas užmerkiau iš vakaro. į užvirusį vandenį sumečiau kruopas, bulves, pakepinau svoguniukus, morkytes, sudėjau į sriubyę. viriau su sultinio kubeliais. Agurkus ( marinuotus, bet naminius) supjausčiau kubeliais ir patroškinau atskirame puode, kol virė visa kita. Prieš pabaigą sumečiau agurkus į sriubytę ir viskas - dar visokių prieskoniukų - čia pagal kiekvieno skonį. Na visi valgė ir gyrė thumbup.gif
Atsakyti
O man skaniausia agurkine tik su ryziais thumbup.gif.As i verdanti vandeni sudedu pjaustytas bulvytes,paverdu apie 5-10min,po to sudedu pakepintas svieste tarkuotas morkas ir pjaustyta svoguna.Prieskoniu.Imetu sauja ryziu.As raugintus agurkus supjaustau kubeliais ir paverdu atskirai,ir dedu sriubai baigiant virt tik agurkus,be skyscio.Jei reik astrumo tada ipilu ir to skyscio. tongue.gif
Atsakyti
Pristatysiu ir aš savo agurkinę... Dabar kaip tik puode baiginėja virti ax.gif
Sumetu į puodą pamirkytas perlines kruopas, paveru kol jos verda: PAkepinu svogūniuką, skiltelę česnako, morką didelę tarkuotą su burokine tarka. Kai šiek tiek apkepa - supilu kūbeliais supjaustytus agurkus (dažniausia būna tie, kurie pastovi atidaryti ir kažkaip greit nesuvalgom (ypač jei iš tėvų parvežtas trilitriakas marinuotų). dar užpilu šiek tiek to marinato, bet labai nadaug, ir patroškinu šiek tiek viską keptuvėje. Kol troškinas ant lėtos ugnies, sumetu į puodą kokias 3 vidutinio dydžio bulves supjaustytas nedideliais kubeliais. Supilu keptuvės turinį į puodą, įmetu kokios vegetos, arba sultinio (ko turiu po ranga), šiek tiek ciberžolės, kad spalvytė graži būtų, prieskonių kokie šauna į galvą ir šaukšta pomidorų pastos. DAr paverdu kokį gerą pusvalandį. Skaniausia ji man tokia kai bulvytės ir kruopos patižę... Ir aišku su grietine biggrin.gif
(o mėsos nededu, nes vyriškis "tipo" vegetaras, o ir skaniau man be jos ax.gif )
Įmetu nuotraukikę kaip ji atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 26 vasario 2006 - 14:24
Mano receptas dar paprastesnis:
Nusiperki "Kėdainių fabriko" "Raugintų agurkų sriuba" sloikiuką, atskiedi 800 ml vandens, paverdi ir už 5 min valgai. Laaaabai skanu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2005 12 16, 12:09)
Man tai sriuba su kubeliais visai nepatinka  schmoll.gif
Jei su darzovem, tai verdu jautienos sultini (turiu magiska daika greitpuodi, tai sultinys jautienos viria apie 50min). Sultini verdu iskart su visais prieskoniais (lauro lapai, juodi pipirai zirneliais, salieru saknys, druska).
Buljonui isvirus, dedu perlines kruopas (smulkintas), viriu 10min, po to imetu supjaustytas kubeliais bulves, tarkuotas morkas, supjaustytus svogunus. Viska viriu, kol isverda bulves, tada dedu kubeliais supjaustytus agurkus (marinuotus), pomidoru pastos ir cukraus pagal skoni. Isjungiu ugni, uzdengiu dangti ir palieku sususti.
Man tokia agurkine pati paciausia essen.gif


O kaip virti tik mėsą ar su kaulu (kokios vietos mėsa su kaulu turi būti blush2.gif , niekada neviriau pati sultinio dėl to ir iškyl tokie kvailoki klausimai smile.gif ) ir po to nulupti mėsytę?
Nes kiek žinau sultinį verda su kaulu, ar čia nebūtina taip?
Ir jeigu ne greitpuodį, tai kiek maždaug tas sultinys virtų?
Atsakyti
QUOTE(kriziukė @ 2006 02 26, 15:21)
Mano receptas dar paprastesnis:
Nusiperki "Kėdainių fabriko" "Raugintų agurkų sriuba" sloikiuką, atskiedi 800 ml vandens, paverdi ir už 5 min valgai. Laaaabai skanu.. ax.gif


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
mano receptas irgi toks pat ax.gif ta sriubyte man pati skaniausia smile.gif
Atsakyti
O merginos
as galvojau galvojau, mazu galima ir su zaliais agurkais?
gal ir esu girdejusi
o jus gal darote/
blush2.gif
Atsakyti
Meksikietiška sriuba
4-5 dideli svogūnai supjaustomi pusžiedžiais
4-5 rauginti agurkėliai(perpjaunam išilgai, o paskui irgi pusžiadžiais)
200 g virtos jautienos arba karštai rūkytos jautienos
kubelis buliono
Svogūną pakepinam aliejuje. Ant pakeptų svogūnų užpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti. Įpilti viską į verdantį vandenį, įdėti kubelį buliono, supjaustytus agurkus ir mėsą supjaustytą juostelėm. Virti iki kol agurkai suminkštės.
Atsakyti
QUOTE(Lekker Kontje @ 2006 06 25, 21:27)
O merginos
as galvojau galvojau, mazu galima ir su zaliais agurkais?
gal ir esu girdejusi
o jus gal darote/
blush2.gif



Nu jau su žaliais agurkais tai manau šaltibarščiai gali būt tongue.gif , kažkaip agurkinės su žaliais agurkais nepraktikuoju.

P.S agurkinei sriubai geriausia tinka rauginti agurkai, be acto ten jokio. Ir troškinat agurkus, jų sūrymą skiesti su vandeniu, ne taip sūru būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Saulyte: 13 liepos 2006 - 15:22
kazkaip netycia sekancia diena po uzklausimo forume. maciau beatos kulinarine laida ir ana dare butent is zaliu agurku sriuba su vilija blinkeviciute doh.gif
ot tai manau garduemlis butu thumbup.gif
bet recepto nevisiskai atsimenu
neuzsirasiau iskart ir isgaravo puse rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lekker Kontje @ 2006 07 17, 23:37)
kazkaip netycia sekancia diena po uzklausimo forume. maciau beatos kulinarine laida ir ana dare butent is zaliu agurku sriuba su vilija blinkeviciute doh.gif
ot tai manau garduemlis butu thumbup.gif
bet recepto nevisiskai atsimenu
neuzsirasiau iskart ir isgaravo puse rolleyes.gif

įlįsk į LRT laidų archyvą - ten turėtų būti mirksiukas.gif
Atsakyti