Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio žaizdelės, operacijos

Miela gydytoja,

norejau jusu pasiteirauti, kokius zaizdeles gydymo metodus tinkamiausia pasirinkti negimdziusiai, bet kuo greiciau norinciai pastoti jaunai moteriai??
Zaizdele jau turiu gana seniai (kokie 3-4 metai), anot gydytoju, ji "igimta", bet niekada neturejau del to ypatingu bedu..Ji nesukeldavo uzdegimu, jokio kraujavimo is jos, o ir PAP tyrimai visada budavo l.geri...Ginekologes nuolat tvirtino:" viskas gerai, kol negimdysi, tik stebesim, o dabar nieko daryti nereikia..."

Pries koki pusmeti pradejom planuoti vaikuti, ir kaip tycia prasidejo visokios bedos...Kai kreipiausi i savo gydytoja, ji apziurejusi nustate uzdegima, o zaizdele kraujuoja (ypac apziuros metu, siaip kraujingu isskyru nejutau)..Ir stai jau kokie 3-4 menesiai ivairiausiais vaistais (Unasyn, Dalaxin ir kt.) gydome ta uzdegima, bet situacija negereja..Uzdegimas kaip ir aprimes, taciau ta zaizdele apziuros metu nuo menkiausio prsilietimo kraujuoja..Gydytoja eme biopsija, ir sake, jog jei visas bus gerai - tai zaizdele pridegins ar saldys..

Taciau as esu girdejusi apie naujus vaistus Solcogyn, skiriamus tokiu zaizdeliu gydymui..baiminuosi, jog deginimas ar saldymas yra ne tokie pazangus metodai?
Ka jus apie tai manote??Kada negalima skirti tu vaistu??Ar gali tureti man ateityje kokios nors itakos prideginta zaizdele pastojimui, isnesiojimui, ar gimdymui?

Is anskto dekui:)
Atsakyti

Jeigu onkocitologinis tepinėlis geras,nesiūlyčiau nieko daryti.Pasidarykit tyrimus konkrečioms infekcijoms,lytiškai plintančioms ligoms su antibiotikogramomis.Išsigydysit infekcijas,ir nustos kraujuoti.Jei yra uždegimas,nesvarbu kokiu metodu bus gydytas gimdos kaklelio gleivinės defektas,,,žaizdelė" atsinaujins.Solcogyn-specialus tirpalas su rūgštimi,kurio poveikis panašus į kriodestrukciją-prišaldymą.Jei visgi nuspręstumėte atlikti gydymą,rekomenduočiau kriodestrukciją.
Atsakyti
Operacija daryta Birzelio 1,po triju dienu susirgau menesinem ir iki siol kraujuoju,ar tai normalu,gydytoja atostogauja,o pas kita nenoriu eiti,patarkit. Labai jums aciu
Atsakyti

Nueikite pas kitą.Jei Jums buvo atlikta konizacija,tai gali būti ,kad liko neprideginta kokia kraujagyslė.Jei buvo tik prideginimas ar prišaldymas,kraujuoja ne iš kaklelio.Be apžiūros tikrai negalima nustatyti kraujavimo priežasties,o tuo pačiu ir parinkti gydymą.
Atsakyti
norėjau pasiteirauti, prieš metus, pajutusi, kad po lytinio akto (apsiplaunant) išbėga sperma su rausvu atspalviu, nuėjau pas ginekologę, pasakė, kad yra mažytė žaizdelė, paėmė tepinuką ir išrašė žvakučių "s mietiluracilom" (taip rusiškai parašyta) panaudojus jas , žaizdelė užgijo, dabar žiūriu, kad vėl tas pats kartojasi. Vėl po lytinio akto išbėga sperma su rausvu atspalviu, žvakutės liko nuo praeito karto, galvoju vėl pasinaudosiu jomis, ar galėčiau?
P.S. man 26eri, negimdžiusi, turiu pastovų poartnerį.
Dėkoju iš anksto už atsakymą.
Atsakyti
Taip vadinama "žaizdelė" yra gimdos kaklelio epitelio pakitimai.Šiuo metu jokie medikamentai gydymui netaikomi.Reikėtų atlikti kolposkopiją-t.y.prietaisu,panašiu į mikroskopą įvertinti pakitimų laipsnį ir jei reikia paimti citologinį tepinėlį.
Atsakyti
Nėštumo metu ginekologė nustatė, kad pas mane yra daug žaizdelių. Ar galėjo jos pačios užgyti po gimdymo? Gimdžiau pati. Ar jas būtina prideginti?
Atsakyti
Gimdos kaklelio epitelio pakitimų šiuo metu nedeginama. Dalis šių pakitimų sugyja savaime.
Atsakyti
Kokie tyrimai turi buti atliekami norint nustatyti ar gimdos kaklelio zaizdele yra piktybine ar ne?Ir siaip kokius tytimus reikkia darytis po gimdymo?Dekui uz atsakymus
Atsakyti
Jei gerai jaučiatės,jokių tyrimų daryti neriaikia. O esant pakitimų gimdos kaklelyje,atliekamas onkocitologinis tepinėlis.
Atsakyti
Priešpenketą metų kakleliožaizdelę gydė lazeriu, prieš porą metų kažkokiais rūgštiniais vaistais, po gimdymo žaizdelė liko. sad.gif Gal ji niekada ir neužgis? Kas kiek laiko reikėtų pasitikrinti? Ačiūūūūūūū
Atsakyti
Dabar, esant gimdos kaklelio pakitimams ,rekomenduojama atlikti onkocitologinį tepinėlį.Nuo io tyrimo atsakymo priklauso tolesnė taktika.
Atsakyti