Įkraunama...
Įkraunama...

Bijau, kad mano augintinis neįkastų vaikui

Mes laikom amerikieciu spanieli, siu metu rugseji jam suejo metai, mano dukrytei metai suejo visai neseniai.Mazajai labai patinka zaisti su suniu, nepasakyciau kad ji ziauriai su suniu elgesi, dazniausiai bando atimti suns kamuoliuka ar kita daikta is jo, netgi mylu mylu suniui labai svelniai daro.Taciau pastebejau suns irzluma vaiko atzvilgiu. Karta kai nematem suo garsiai, piktai uzlojo, nestvere bet mazai truko. blink.gif Vaikas labai isigando. Vyras supykes tikrai smarkiai atlupo suni ir uzdare tualete . Pries dvi savaites jis ikando i lupa vyro krikstasuniui, jam 9 metai. Po tokios bausmes maniau suo apsiramins, bet neseniai buvo panasi situacija. Musant musu suo ginasi , siepia dantis, nenueina nuleides galvos i kampa. Bijau del vaiko , galvoju parduoti suni, g.gif , bet gal yra kokie perauklejimo budai. Manau musimas nera tinkamas budas. doh.gif Padekit.
Atsakyti
Vienintelė išeitis - kreiptis pas gerą dresuotoją, kuris pamatęs šunį ir situaciją paaiškins kaip elgtis.
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2008 01 30, 13:10)
Vienintelė išeitis - kreiptis pas gerą dresuotoją, kuris pamatęs šunį ir situaciją paaiškins kaip elgtis.

Gal zinai gero dresuotojo kordinates ir kiek tai mazdaug kainuotu?
Atsakyti
Priklauso nuo miesto. Kuriam jūs gyvenat?
Atsakyti
ne šuo kaltas... tiesiog taip išeina, kad prastu metu įsigijote šunį doh.gif jei šuo būtų didesnis, kai gimsta kūdikis, tai lengviau juos būtų supažindinti, o dabar ir šuo dar jaunutis labai buvo, dar nesupratingas ir vaikas gimė..., o dabar šuo tiesiog jau bręsta ir pradėjo imti viršų... kai taip netinkamai dar su juo elgiatės tokiomis bausmėmis kaip aprašei, tai dabar teks mokėti pinigėlius dresuotojui kaip jau jums ir patarė ax.gif
Atsakyti
Na, už agresiją mano atžvilgiu aš irgi savo šunį neprastai esu atkalusi - trenkiau žemėn atsivadėjusi taip, kad net sudundėjo, ir dar į snukį gavo. Mano galva, vienintelis atvejis, kai šunį galima lupti kaip tik ir yra agresija "gaujos" nariams, ir tą daryti reikia taip, kad tavo žodis būtų paskutinis, o ne šuns urzgimas. Mūsų dresuotojas aiškino, kad mušti šuns nereikia, bet kai aikštelėje šuo man vieną kartą bandė kaprizus rodyt, t. y. urzgė, iškėliau oran už dygliuoto antkaklio, gerai supurčiau, kad net spiegė, tai sakė, kad teisingas veiksmas. Po to jau viskas - šeimai auksinis šuo.

Bet nežinau, pvz., ar "paaiškinus" šuniui, kas čia vadas, verta jį kur nors uždaryti. Gal geriau, jeigu iš tiesų suprato pamoką ir pasitaisė, pagirti ir paglostyti? Na, didelė žinovė nesu, iš savo patirties tik papasakojau. Paskaitykit daugiau apie hierarchiją ir, žinoma, dresuotojas...
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2008 01 30, 13:01)
tiesiog taip išeina, kad prastu metu įsigijote šunį doh.gif jei šuo būtų didesnis, kai gimsta kūdikis, tai lengviau juos būtų supažindinti, o dabar ir šuo dar jaunutis labai buvo, dar nesupratingas ir vaikas gimė

Nesutinku.
Mano sūnus yra to paties amžiaus, kaip ir jauniausias šuo. Kaip tik jie išaugo geriausiais draugais.
Tačiau, žinoma, nuo pat pirmųjų dienų mokiau šunis teisingo elgesio, ir iš pat pradžių jie buvo priversti suvokti, kad vaikas aukščiau už juos. Vaiką, žinoma, irgi mokiau tinkamai elgtis. Tiesiog tai reikia daryti nuosekliai, nuolat, o ne susigriebti tik tuomet, kai jau suskambėjo pavojaus varpai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2008 01 30, 15:57)
Nesutinku.
Mano sūnus yra to paties amžiaus, kaip ir jauniausias šuo. Kaip tik jie išaugo geriausiais draugais.
Tačiau, žinoma, nuo pat pirmųjų dienų mokiau šunis teisingo elgesio, ir iš pat pradžių jie buvo priversti suvokti, kad vaikas aukščiau už juos. Vaiką, žinoma, irgi mokiau tinkamai elgtis. Tiesiog tai reikia daryti nuosekliai, nuolat, o ne susigriebti tik tuomet, kai jau suskambėjo pavojaus varpai.

tai, kai Jūs mokėjot ir žinojot kas yra auginti šunis, o čia atvejis, kai nelabai... užtat ir parašiau, kad laikas netinkamas... tokiu atveju reiktų šuns, kai vaikas jau paaugintas, bet yra kaip yra, pas daug ką taip būna...
Atsakyti
Na dabar atidziai stebiu suni, elgiasi pavyzdingai, gal susiprato. Siaip ji nepuola kai vaikas lenda i jos bliuda, netgi mano dukryte maitina ja, isima sauso maisto is bliudo ir meta ant zemes o suo renka. Ir nepyksta kai mazoji pas ja i guoli ilenda. Siaip normalus suo. Bet 2 kartus pasielge netinkamai. Suprantu kad negalima musti, bet kas turi vaiku supras-iskart pagalvoji apie blogiausia, o jei stipriai kur i veiduka ikas. Nezinau kaip elgtis tokiu atveju , todel ir prasau patarimo.
Papildyta:
QUOTE(karinna @ 2008 01 30, 13:34)
Priklauso nuo miesto. Kuriam jūs gyvenat?

Gyvenam Vilniuje.
Atsakyti
yra tema: augintinis (šuo) ir kūdikis (vaikas), kažkas tokio... ieškokit per paiešką, ten gal dar bus patarimų mirksiukas.gif
bendrame Faunos skyriuje berods irgi kažkas tokio yra smile.gif
Atsakyti
pas mane du vaikuciai... vienam greit 5 metai kitam 2 metai ax.gif , bet su suniu super sutaria thumbup.gif na buna kad ruskis parmeta netycia bet tai nebeda... o ir mazasis pataso paemes uz uodegos ar ausu, bet jis nepyksta tik imituoja kad kanda ir tik apzioja ranka.... smile.gif pilnai pasitikiu savo suniuku saunuoliu ir zinau 100% kad jis tikrai nekas.... ax.gif jis dazniausiai nuo ju pabega kai pabosta.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grase @ 2008 01 30, 16:41)
Na, už agresiją mano atžvilgiu aš irgi savo šunį neprastai esu atkalusi - trenkiau žemėn atsivadėjusi taip, kad net sudundėjo, ir dar į snukį gavo. Mano galva, vienintelis atvejis, kai šunį galima lupti kaip tik ir yra agresija "gaujos" nariams, ir tą daryti reikia taip, kad tavo žodis būtų paskutinis, o ne šuns urzgimas. Mūsų dresuotojas aiškino, kad mušti šuns nereikia, bet kai aikštelėje šuo man vieną kartą bandė kaprizus rodyt, t. y. urzgė, iškėliau oran už dygliuoto antkaklio, gerai supurčiau, kad net spiegė, tai sakė, kad teisingas veiksmas. Po to jau viskas - šeimai auksinis šuo.

Bet nežinau, pvz., ar "paaiškinus" šuniui, kas čia vadas, verta jį kur nors uždaryti. Gal geriau, jeigu iš tiesų suprato pamoką ir pasitaisė, pagirti ir paglostyti? Na, didelė žinovė nesu, iš savo patirties tik papasakojau. Paskaitykit daugiau apie hierarchiją ir, žinoma, dresuotojas...

Čia lupti siūlot iki sąmonės netekimo ar ne? rolleyes.gif Manot lupimas išspręs problema?
Reik visiem šeimos nariam pasimokyt kaip jokioj situacijoj nenuolaidžiaut šuniui ir neužsileist ant galvos. Kad jau šiepėsi prieš šeimininkus tai rodo kad jis nelabai supranta savo vietą gaujoj ir laiko galbūt save viršesni už kaikuriuos gaujos narius.
Atsakyti