Na, už agresiją mano atžvilgiu aš irgi savo šunį neprastai esu atkalusi - trenkiau žemėn atsivadėjusi taip, kad net sudundėjo, ir dar į snukį gavo. Mano galva, vienintelis atvejis, kai šunį galima lupti kaip tik ir yra agresija "gaujos" nariams, ir tą daryti reikia taip, kad tavo žodis būtų paskutinis, o ne šuns urzgimas. Mūsų dresuotojas aiškino, kad mušti šuns nereikia, bet kai aikštelėje šuo man vieną kartą bandė kaprizus rodyt, t. y. urzgė, iškėliau oran už dygliuoto antkaklio, gerai supurčiau, kad net spiegė, tai sakė, kad teisingas veiksmas. Po to jau viskas - šeimai auksinis šuo.
Bet nežinau, pvz., ar "paaiškinus" šuniui, kas čia vadas, verta jį kur nors uždaryti. Gal geriau, jeigu iš tiesų suprato pamoką ir pasitaisė, pagirti ir paglostyti? Na, didelė žinovė nesu, iš savo patirties tik papasakojau. Paskaitykit daugiau apie hierarchiją ir, žinoma, dresuotojas...
Reik visiem šeimos nariam pasimokyt kaip jokioj situacijoj nenuolaidžiaut šuniui ir neužsileist ant galvos. Kad jau šiepėsi prieš šeimininkus tai rodo kad jis nelabai supranta savo vietą gaujoj ir laiko galbūt save viršesni už kaikuriuos gaujos narius.