Įkraunama...
Įkraunama...

Vizažistės

Sveiki,
Planuoju įgyti vizažistės specialybę. Esu baigusi verslo administravima. Dirbu pagal specialybę nepilną darbo dieną. Esu labai užsidegusi tapti profesionalia vizažiste, nes jaučiu kad turiu suvokimą kaip padaryti moterį gražią. Dariau makiažą (su turima kosmetika) 4 asmenims ir visiems patiko. Netgi mano mamai patiko kaip aš ja sutvarkiau. Draugės pradėjo sakyti, kad man vertėtų toliau mokytis makiažo subtilybių.
Tačiau turiu keleta bet. Visų pirma, baigusi atitinkamus kursus visikai neturesiu klienturos, teks skelbtis per interneta. Turiu abejoniu ar kas nors rysis daryti makiaza pas menkai zinoma zmogu. O dar ir tos patirties daug nebus.
Be to teks susipirkti kosmetika, kuri turetu kainuoti nemazai. Ir jeigu verslas nesiseks, kosmetika linkusi pasenti, ji neilgaamze, taigi galiu daug prarasti.
Tokios abejones..gal yra galinciu pasidalinti patirtimi kaip joms sekesi.

Atsakyti
sveikos,man irgi labai idomu placiau suzinoti apie vizazistes specialybe.Labiau domintu makiazo kryptis
Atsakyti
QUOTE(roberta k @ 2008 03 03, 02:24)
sveikos,man irgi labai idomu placiau suzinoti apie vizazistes specialybe.Labiau domintu makiazo kryptis

na as esu baigusi ne tik makiaza,esu kosmetike-manikiuriste. Kol labai stipriai nesigilini atrodo kad ta spec. ir labai populeri ir tt... bet galiu pasakyti kad labai teisingai mastai ATENE82 nes darbo galimybes sioje prof. yra gana ribotos na bent jau pas mus klp.. as pati dar sedziu su serganciu vaiku namuose todel nebandziau rimtai ieskotis sito darbo,bet daug pazystamu vargsta beieskant. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos besidomincios makiazias,
As jau kelis metus uziimu sia veikla, tai galiu pasidalinti patirtimi. Pradziai reikies nemenku investiciju:kokibiski teptukai, dekorativine kosmetika (geriau prof.), kosmetines priemones (kremai,pieneliai, tonikai), lagaminas, apmoketi kursus, reklama (bent vizitines), kuro sanaudos, patentas ir dar begale visokiu dalyku. Todel pirmus metus (sakyciau net kelis) is to neisgyvensi, net jei i salona isisdarbinsi. Tai bus daugiau papildoma veikla savo malonumui. Per kelis metus sukaupsi savo klientu baze, o jie atves dar po kelis zmones, taip ir isivaziuosi. Manau, be makiazu gerai dar ka nors sugebet, pvz. - sukuosenas. Jau gali reklamuotis ir siulyt kompleksines paslaugas jaunosioms (o jos yra pagrindines klientes).
Galeciau apie tai sneket ir sneket. Bet nenoriu isisplest. Rasyk kas domina konkreciau.
Atsakyti
QUOTE(Amelika @ 2008 04 08, 00:59)
Sveikos visos besidomincios makiazias,
As jau kelis metus uziimu sia veikla, tai galiu pasidalinti patirtimi. Pradziai reikies nemenku investiciju:kokibiski teptukai, dekorativine kosmetika (geriau prof.), kosmetines priemones (kremai,pieneliai, tonikai), lagaminas, apmoketi kursus, reklama (bent vizitines), kuro sanaudos, patentas ir dar begale visokiu dalyku. Todel pirmus metus (sakyciau net kelis) is to neisgyvensi, net jei i salona isisdarbinsi.  Tai bus daugiau  papildoma veikla savo malonumui. Per kelis metus sukaupsi savo klientu baze, o jie atves dar po kelis zmones, taip ir isivaziuosi. Manau, be makiazu gerai dar ka nors sugebet, pvz. - sukuosenas. Jau gali reklamuotis ir siulyt kompleksines paslaugas jaunosioms (o jos yra pagrindines klientes). 
Galeciau apie tai sneket ir sneket. Bet nenoriu isisplest. Rasyk kas domina konkreciau.

na kaip pradejusi savo versla,kaip manai kokios galimybes isidarbinti klp salone siuo metu?o tu ta prasme issinuomavai salona? visa salona?ir pernuomoji kitiems vietas ar kaip?nelabai supratau blush2.gif dirbi butent visaziste? ar kosmetike? labai idomu,nes as dar turesiu si malonuma ieskotis darbo,jau gana greitai kita menesiuka tai rupi man daug kas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Signa...: 08 balandžio 2008 - 14:08
To Signa,
Sutinku, kad Klaipedoje ribotos galimybes dirbti sioje srityje (nera televizijas,leidybos,renginiu). As irgi kol sedejau su mazu vaiku, neturejau galimybes dirbti pilnu tempu, tai per siuos tris metus kaupiau patirti, klientus, priemones. Nusprendziau,kad noriu dirbti grozio versle. Del idomumo perejau kelis (kokius 10) salonus. Rimtai ne vienas nesusidomejo, sako: "palikit vizitine", "pas mus dazo manikiuryste, kirpeja" ir pan. Viena pazistama kirpeja pasake taip: "tave priims tik tas salonas kuriam rupi jo kliente, kad ji gautu kompleksa paslaugu vienoje vietoje, o pas mus daugumai salonu savininku, ir ten dirbanciu zmoniu nusispjaut i tokius dalykus, svarbu kad as aptarnavau, o toliau tegu pati iesko." Jos nenori tuom rupintis, dalinti visoms mano vizitines nu ir bla,bla.
Todel sugalvojau toki varianta su kirpyklos nuoma. As nuomoju salona is patalpu savininko, ir dar subnuomoju darbo vietas meistrams. As kol kas dirbu tik kaip visazyste. Jei turit minciu pradeti savo griozio versla, manau tai geras budas pasitikrinti ar tau tinka toks biznis. Mieste tikrai bus salonu, kur savininkai (patys nedirbantis salone) mielai atiduotu visus rupesciu kitam uz nuoma. O tu jau gali ten tvarkytis kaip tu pati nori, ir darbo vieta sau turesi.
Net nezinau ka dar patart del darbo vietos pajeskos. Yra kelios galimybes, bet tu gali jas pati atrast. Visu paslapciu neisduosiu smile.gif Ir turbut pati supranti,kad milijonu ir tokios veiklos neuzdirbsi.
Nu ir dar pasakysiu savo nuomone, galvoju, kad si paslauga populiares, nes moterys vis daugiau rupinasi savo isvaizda, vis daugiau tam isleidzia. Tik reikia atrast gera buda kaip joms tai pateikt.
Lauksiu minciu..
Atsakyti
[quote=Amelika,2008 04 09, 02:08]

kad milijonu neuzdirbsiu tai zinojau jau eidama mokytis 4u.gif na bet man esme ne tame milijone,as tik labai noriu dirbti buten si darba.... as esu kosmetike-manikiuriste,bet labiau traukia pirmoji spec.. as irgi pradejau kaupti irankius, kosmetika,po truputi noriu pradeti namuose darbuotis aisku nesu naivi ir nesitikiu per menesi susirinkti klientu kruvas... bet su kantrybe viskas imanoma smile.gif taip pat sutinku su tavim kad paslauga populeres,jau dabar moterys stengesi grazinasi,o ir beto kuo toliau tuo daugiau atsiranda verslininkiu moteru kurios tiesiog turi gerai atrodyti. Bet velgi kalbant apie darbo paieskas,daug kur nori kad butum su patirtim,bet is kur galima jos paimti jei negali ratio darbo g.gif as asmeniskai apie nuosava versla negalvoju,gal veliau ir pradesiu nzn,bet kolkas mane pilnai patenkintu kad tureciau bent vieta smile.gif
o tu ejai per salonus siulydama savo kaip visazistes paslaugas? o kaip paskui nusprendei visa salona isinuomoti?
Atsakyti
Taip salonams siuliau savo visazystes paslaugas. Manes niekas net neklause apie patirti ar priemones. Todel nezinau ant kiek juos tai domina. Bet taigi nieks nepatikrins kiek dirbai. Svarbu tavo pasitikejimas savimi.
O del salono, tai man pasiule gera ideja, gerom salygom, as ir sutikau. Pies tai norejau atidaryti pati, bet ziuriu kad daug lesu reikia. Tai nusprendziau kol kas taip pabandyt.
O tu kokius kursus baigei? Su kokia kosmetika dirbi?
Atsakyti
baigiau kosmetikes manikiuristes kursus,sudetine spec. na kas liecia veido prieziura tai labiausiai pasitikiu VAGHEGGI kosmetika nes daugiausiai teko su ja darbuotis. Kas del makiazo ERDESA,SCREENFACE (atrodo be klaidu) dabar namuose esu ULTA nusipirkusi palete,labai neblogi taip pat 4u.gif bet kad dabar tiek ir tedirbu su vaiku sededama 4u.gif na del patirties tai man kiek teko ziureti skelbimus tai visur patirtis arba butina,arba pageidautina... verslui pradeti tai pinigeliu tikrai laaaabaio daug reikia,jei atidarineti savo g.gif bet kad ir seip pradziai labai nemenki lt susidaro rolleyes.gif
Atsakyti
Nesuvokiu as tos patirties reikalavimo. Isivaizduok tu esi salono savininke. Dazniausiai darbo vietos yra nuomojamos. Meistrai moka kokius 40 lt uz darbo diena. Tai va.. Ateina pas tave maloni panele ir sako: "As noreciau dirbti pas jus visazyste, dar moku ta ir ta.." Kokie tavo veiksmai? As del bendros informacijos paklausciau: "ka baiget? su kokia kosmetika dirbat? ar turit patenta? gal turit darbu portfolio? gal turit rekomendaciju? O dabar- nustatykit ko reikia mano veido odai, ir atlikit tas proceduras, padarykit sventini makiaza man ir dar tom kirpejom." Ir viskas bus aisku su ta patirtimi, mokejimu bendraut ir darbo stiliumi.
Ir dar momentas, ji gauna is taves tuos 40 lt, o tu jau pati sukis, kad tau apsimoketu dirbt. Jei ji suinteresuota, tikrai duos tau galimybe parodyti save, jei ne-tai tiek ir tereikia. O tu tiek sugebi- tau kainos nera!
Matai as tai susiduriau su problema, kad salonams nereikia tokios paslaugos, o tu- kad reikalauja patirties. Idomu.. g.gif
Vis sakai, kad su vaiku, ar neturi kam palikt darbo metu?
As irgi su vaiku, bet tas kelias valandas kas nors pabuna. Tai toks darbas dekingas-nera pilnos darbo dienos.
Atsakyti
ne situacija tokia,kad jis seip lanko darzeli bet dabar vat keletas menesiu kaip istisai serga,nes labai nusilpes yra. Kad palikti neturiu kur tai jau tikrai,nes mano artimuju isvis klp nera tik vyro teta kuri irgi dirba,ir uz klp ribu todel su palikimu tai laaabai sudetinga blink.gif draugiu ko galeciau paprasyti irgi nera ,taiva taip ir gaunasi. Na nzn jeigu visos salonu savininkes taip mastytu kaip tu tai darba sudetinga nebutu susirasti,na net nzn nesiginciju tik sakau ka maciau skelbimuose ir pasakojo pazystamos g.gif
Atsakyti
O kokius kursus ju baigete? rolleyes.gif
Atsakyti