Įkraunama...
Įkraunama...

Aliaska

Na nusprendžiau ir aš aprašyti kur pabuvojau per vasarėlę.
Priešistorė tai tokia: nusprendžiau vykti į JAV, bet kadangi mėsainių žemėjė tūnoti nenorėjau, pasirinkau Aliaską. Vykau dirbti, tai pats pirmas patarimas - jei norite pamatyti kraštą - pasilikite tam laiko. T.y - vykstant dirbti išvykimo datą rinkites bent jau porą savaičių vėliau nei darbo sutarties pabaiga. Nes kitaip pamatyti išdegs mažokai.
Kraštovaizdis - labai kontrastingas. Atvykau birželio viduryje, o ten dar buvo sniego, Žydėjo pienės. Buvau tikrai "apakus" nes neteko dar matyti tokio vaizdo, kad aplinkui žalia, karšta ir sniegas sniegas. Paskui MB sakė, kad kai jis atvyko - gegužės vidury, tai išvis dar ir šalta buvo. (Su MB susipažinau Aliaskoje).
Orai - labai permainingi. Keičiasi 3 - 5 k. per dieną. Pirmoje vasaros pusėje tai kaitą dar įmanoma numatyti - ryte šalta, vidurdienį karšta, popiet kiek atvėsta, į vakarą vėl pasidaro trumpam karšta blink.gif ir paskui naktys vėsios. Ir šviesios, net netemsta. Miego ritmas buvo sutrikęs juodai. Ir į kuriozines situacijas papuolę buvom su MB. Nepažiūrėjom kiek valandų, išėjom pasivaikščioti. Tolokai. Tai parsibeldėm 4 ryto, nors manėm kad dar pavakarys tik. doh.gif
Miestai - nedideli - didžiausias miestas Anchorage. Miestai daugumoje plokšti, žemi, neįspūdingi. Bent jau man tai paliko slogų įspūdį. Kiek gražesni miestukai prie išsidėstę prie vandenyno.
Vietiniai gyventojai - aliaskos indėnai. Tačiau daug jų nesutikau. Kaip bebūtų gaila, šis kraštas "amerikonėja" labai sparčiai. Norint paskanauti jų specifinio maisto, reikėjo gerokai paieškoti kur.
Aš gyvenau ir dirbau Denali Park. Nuostabi vieta, laukinė, yra kur nueit, kur pakeliauti. Ir aukščiausias Šiaurės Amerikos kalnas - MtMcinley tik už 3 valandų kelio . Pramogų ir taip turėjome įvairių - kopinėjimas po kalnus, kelionės, raftingas (guminėmis valtimis Nenanos upe.) ir kt.
Kas įdomiausia, vietiniai gyventojai švenčia Kalėdas rugpjūčio 25 dieną. rolleyes.gif
Pridedu nuotraukytes. Dabar kol kas mintys nesidėlioja. Pratęsiu vėliau, ir pridėsiu dar MB darytų nuotraukų su Aliaskos Fauna.

Gamtovaizdžiai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Šiaurės pašvaistės. Deja, geriausiai nusifotkina žalios spalvos...:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simulcika: 31 sausio 2008 - 15:01
daugiau Aliaskos foto, darytu drauges, su kuria ta vasara buvom Aliaskoj, galit pamatyti cia: http://public.fotki....ka_2004_summer/ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(moodring @ 2008 02 24, 14:24)
wow kokios grazios foto, na ir siaip grazu..  blush2.gif O kurioje aliaskos dalyje jus buvote, kur sios nuotraukos darytos ir pan.?


sitos foto darytos taip pat Denali national park, Homer'yje, Seldovia... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pantera83: 24 vasario 2008 - 15:40