Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

Megstu daryti plikytos teshlos pyragelius, saldziai arba suriai, todel pasidalinsiu ir su jumis wink.gif


Plikyta tešla

450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)


Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Atsakyti
ash ishkepusius ir ataushusius pyragelius pripildau idaro. pvz:
1. su pikantishka mishraine: l. smulkiai sutarkuoju geltona suri, virtus kiaushinius, dedu majonezo, kas megsta cesnako, krapu, petrazoliu ir konditeriniu svirkstu ispaudziu vidun.
2. pakepinu svogunus, po to dedu kumpeli rukyta kubeliais, grietines, patroskinu ir tada prapjovus pyrageli dedu vidun. l.tinka prie alaus
3. su saldziu pienisku kremu arba plakta grietinele su tirpios kavos milteliais..

zodziu jusu fantazijaj palieku wink.gif

medijoj maciau daro tortuka toki. Padaro plikytos teshlos zieda, ji perpjauna pusiau, su konditerinius svirkstu graziai ispaudzia kremo (ten daro ish plaktos grietineles sumaishytos su pertrinta varshke + kvapai kazkokie), ir uzdengia ta nupjauta dalim. Po to puoshia spanguolem ir barsto cukraus pudra. L.skanu ir originalu.

O stai mano pyrageliai su pikantishka mishraine
Atsakyti
Plikyti pyrageliai su kaviniu kremu

600 g teslos

Glaistas:
1 saukstelis sviesto
30 g juodo shokolado
60 g cukraus pudros
1 saukstas stiprios kavos
1 saukstas kavos likerio

Idaras
3 g zelatinos
125 ml stiprios kavos su cukrum
250 g grietines
2 saukstai cukraus
1 saukstas kavos likerio

Ish teshlos padarykite mandarino dydzio pyragelius ir kepkite orkaiteje 20 min 200 laipsniu.
Sviesta su shokoladu ishtirpinkite vandens voneleje. Cukraus pudra, kava ir likeri sudekite i sviesto-shokolado mase ir ishmaishykite.
Ishkepusius ir ataususius pyragelius aptepkite paruoshtu glaistu.
Zelatina ishtirpdykite shaukshte karshto vandens, sumaishykite su kava. Pravesinkite. Grietine ishplakite su cukrumi, pilkite kavos likeri bei atvesinta kava. Istatykite 15 min i shaldytuva.
Pyragelius perpjaukite pusiau, su konditeriniu svirkstu ispauskite atshaldyto idaro, uzdekite atgal nupjauta virshu.
Skanaus!
Atsakyti
kaip noreciau pasidaryti, bet ko tais jauciu, kad nesigaus rolleyes.gif kazkaip labai jau mistiskai skamba man, liapsusu darytojai rolleyes.gif
Atsakyti

Bea gal tu žinai kaip reikia daryti plikytiems pyragėliams varškės įdarą,nes vien su grietinėle rieboka blink.gif
Atsakyti
reikia pertrinta varshke (arba pirkti musu svelniaja, shita jau buna pertrinta) maishyti vienodomis dalimis su ishplakta grietinele (be cukraus), tada pagal skoni deti persijoto cukraus pudros (ce toks fintas: grietinele plakam be nieko, o dedem cukraus pudra tam, kad ji veiktu kaip tirshtiklis ar tai stabilizatorius). tada del skonio galima prideti tirpios kavos shaukshteli, ar citrinos zieveles smulkiai itarkuotos.. na kas patinka
Atsakyti
Bea, o ar nebūtų galima į tešlą daugiau cukraus įdėti?
Man labai patinka tie plikytiniai tokie kaip parduotuvėj, be jokio įdaro, bet savaime saldūs, o su 1/2 šaukštelio cukraus tikrai tokie nesigaus unsure.gif
Atsakyti
Nu va, pagaminau tuos sausainiukus-pyragėlius su pienišku kremu thumbup.gif thumbup.gif

Dar vakare šokoladu apipilsiu ir pulsim naikinti essen.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ačiū Bea wink.gif

Visoms rekomenduoju, labai skanu ir paprasta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Ajuss @ 2004 02 03, 16:03)
Nu va, pagaminau tuos sausainiukus-pyragėlius su pienišku kremu thumbup.gif  thumbup.gif


O kaip ta pieniska krema pasidaryti?
Atsakyti
Pienishkas kremas

Trynius išsukti su cukrumi iki purumo. Tada sumaišyti su pienu ir kaitinti VISĄLAIK maišant ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Nuimti nuo ugnies ir ataušinti.
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 03 03, 13:57)
Pienishkas kremas

Trynius išsukti su cukrumi iki purumo. Tada sumaišyti su pienu ir kaitinti VISĄLAIK maišant ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Nuimti nuo ugnies ir ataušinti.

O kokios proporcijos?
Atsakyti
Visad kazkokia baisiai sudetinga ta plikyta tesla man atrode kol nepabandziau.
O pasirodo labai mazai vargo thumbup.gif clap.gif
Labai greitas rezultatas laugh.gif laugh.gif tik gaila,kad taip pat greitai dingstantis wink.gif
Atsakyti