Įkraunama...
Įkraunama...

Mergautinis svoris,kaip tave pasiekt ir išlaikyt?

Taip, taip, mano svajonė - sugrįžti į mergautinį svorį (56kg), nors ir tada neatrodžiau liekna tarp savo bendraamžių, gal dėl ūgio - 160cm, gal dėl sudėjimo.
Prieš gimdymą svėriau 62kg ir jau mąsčiau, kad reiktų kiek sulieknėti.
Nėstumo metu priaugau apie 80kg svorio, bet tai buvo vien skystis - tynimai(grėsmingoji eklampsija), kurie po gimdymo išnyko ir aš atrodžiau sau visai dar nieko, nors ir nepasiekusi priešnėštuminio svorio.
Bėdos prasidėjo vėliau - bemaitinant vaiką. Buvo labai neramus, vis verkadvo, atrodė pasikabink jį ant skaros prie krūties ir nešiokis kaip čigonė. Mano mama, (išmaitinusi iki metu savo pienu savo ir kartu svetimus vaikus - turėjo labai daug pieno) pradėjo patarinėti - mano pienas neriebus, nesotus - reikia daugiau riešutų, chalvos valgyti. o man taip nesinorėjo... Pradėjau per prievartą ir įsibėgėjau tiek, kad 1kg chalvos suvalgydavau per 2-3d. Rezultate svoris užaugo iki 76kg:verkiu: , o vaikas ramesnis netapo:mama .
Pradėjus dirbti (jau neatsimenu kiek metų praėjo) pavasarį aptikau žurnale "magiškos sriubos" receptą ir sėkmingai išbandžiau. Svoris krito - 68kg thumbup.gif . peržiem natūraliai priaugau 2 kg ir isterijos nekėliau, maniau pavasarį užvalgysiu sriubytės dietos ir valio.
Tačiau atėjus pavasariui nuo šios sriubos taip pykino, kad visą išpyliau. Kolegė(tokia kūdutė, smilgutė) pasiųlė prisijungti prie jos iškrovos dietos - drauge juk smagiau ir lengviau. Taigi 2 dienas iš eilės per savaitę gėrėm pasukas ir nieko nevalgėm. Rezultate 1-ą mėn nukrito 1kg, kitus nei vieno, o kankinimo badu ilgiau neatlaikiau. Baigėsi tuom kad svoris jo-jo principu užlėkė iki 79kg:verkiu:cray.gifcray.gif.
Suprastėjo sveikata. Maža to kad jaučiausi meškutė ir ciocia, dar ir kojas nuo ėjimo pradėjo skaudėti, negalėjau nueiti 1-os stotelės atstumo. iš parduotuvės į kalniuką namo nebeužlipdavau, dūsdavau. Kartu su rajono bobutėmis laukdavau autobuso, kad stotelę į kalniuką užvežtų. Jau žadėjau po vasaros pasitikrinti kojų kraujagysles - gal jos anka???. Tuo labiau kad genetika tam palanki.
Dar po metų, vasarą, kita kolegė nusipirko Atkinsono knygą "XXIa. mitybos revoliucija" ir mūsų akyse sulieknėjo nebadaudama thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . po atostogų ir aš pasiryžau šiai dietai tongue.gif . Rezultatas geras - per 5mėn pasiekiau 69kg, taigi numečiau 10kg biggrin.gif . Pagerėjo sveikata: išnyko minėti skausmai, o į kalniuką vaikštau pėsčia, net ir su pirkiniais.
O tada su vyru nusprendėm kad būtų visai neblogai įsitaisyti dar vieną vaikiuką, ir kol atlikinėjom bandymus aš vėl priaugau iki 76kg:verkiu: ir nepastojau. Šį rudenį vėl pradėjau Atkinsoną ir numečiau iki 69-70kg.
Bet besilaikant Atkinsono dietos visą laiką kirbėjo mintis, kad toks organizmo apkrovimas baltymais nėra labai jau gerai, o pastovi acidozė- ketozė dietos metu, negi tai jau taip nežalinga??? Juk kasdien susiduriu su diabetikais ir jiems acidozė be galo žalinga. O šiaip jau visai logiška mintis riboti savo maiste angliavandenius.
Be to, priėjau išvados,kad tikrai yra storėjama nuo besaikio saldumynų ir patiekalų iš baltųjų miltų vartojimo. Taigi nusistačiau sau diagnozę:
ESU PRIKLAUSOMA NUO SALDUMYNŲ, nes kai jau paragauju, tai nebegaliu sustoti, kol visko nesunaikinu, o tada ir svoris auga.
Paskutinis mano atradimas - Pietų pakrantės dieta, daug liberalesnė ir tikrai sveikesnė nei Atkinsono, paremta baltymų, angliavandenių ir riebalų balansu. Rezultate per tris dienas netekau 3kg. Vakar svėriau 68kg thumbup.gif . Bet svarbiausia kas lėmė šį pasirinkimą - tai kad moterys, negalėjusios pastoti, laikydamosios šios dietos pastojo. Taigi ji netrukdo mūsų šeimos daugėjimo planams tongue.gif.
Taigi nuo Velykų esu naujame kelyje ir visi pasikeitimai kol kas kelia tik džiugesį ir bendradarbių pavydą. Jos taipogi ruošiasi palaikyti man kompaniją lieknėjant thumbup.gif
Atsakyti
Šaunuolė, kad neprarandi vilties ir nuolat surandi ką nors sau tinkamo. O gal gali atskleisti tą Pietų pakrantės dietą? Nes Atkinsono aš irgi nesiryžau laikytis - man ji pasirodė drastiška.
Atsakyti
Lauma, sunervinai ir palikai.. nono.gif
Atsakyti
ohohoooo.. nu ir dietų įvairovė!!!
Šaunuolė esi kad taip aiškiai viską papasakojai, reiks pritaikyt ka nors biggrin.gif aš irgi priklausoma nuo saldumynų.. ir dar nuo daug visokio blogio g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
as galvoju kad dietos nedirbanciom geriau nevalgyk vakarais ,pasportuok,jei nekrenta svoris yra sutrikus medziagu apykaita.gerk daug zalios arbatos. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2005 04 03, 20:37)
Šaunuolė, kad neprarandi vilties ir nuolat surandi ką nors sau tinkamo. O gal gali atskleisti tą Pietų pakrantės dietą? Nes Atkinsono aš irgi nesiryžau laikytis - man ji pasirodė drastiška.


UŽEIK Į SKYRELĮ : PIETŲ PAKRANTĖS DIETA

QUOTE(mersa @ 2005 04 06, 20:07)
as galvoju kad dietos nedirbanciom geriau nevalgyk vakarais ,pasportuok,jei nekrenta svoris yra sutrikus medziagu apykaita.gerk daug zalios arbatos. thumbup.gif

brangioji, vakarais aš jau senai nevalgau, geriu tik žalią arbatą, sportuoju darbo koridoriais ir su svarmenismis iš parduotuvės į kalniuką (po darbo tik vienas noras - kojas ant stalo pakarti), savaitgaliais irgi dažnai dirbu. O ar labai tau norėtusi sportuoti atidirbus 24val???
Atsakyti
šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
liuks!
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti