Įkraunama...
Įkraunama...

Stiklinius, ar plastikinius buteliukus renkatės?

Apklausa: Stiklinius, ar plastikinius buteliukus renkatės? (105 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Idomu, kokius buteliukus ir kodel naudoja dauguma mamu.

Pirmaji savo lialiu augindama daznai susilaukdavau nusistebejimu, kodel naudoju stiklinius, o ne plastikinius buteliukus. Siandien gi akis uzkliuvo uz straipsnio, kuriame rasoma apie galima zala, keliama del karscio veikiamo plastiko isskiriamu toksinu.

http://www.delfi.lt/...php?id=15855579

"JAV mokslininkai įspėja jaunus tėvus: kūdikių maitinimas karštais gėrimais iš plastikinių buteliukų gali būti pavojingų apsinuodijimų priežastimi. Naujausi tyrimai parodė, kad veikiamas karščio plastikas išskiria toksinus. Ir nesvarbu ar buteliuką kaitinsime, ar tik pilsim karštą gėrimą į jį.

Kaisdamas plastikas išskiria polimerą bisfenolį A, kuris siejamas su moterų vaisingumo problemomis, diabetu, krūties vėžiu, hiperaktyvumu ir ankstyvu lytiniu brendimu. Taip pat nustatyta, jog ši medžiaga stipriai įtakoja endokrininių liaukų darbą. Dėl to žmogus gali turėti didelį viršsvorį, nustoti augti, o vėlesniame amžiuje netgi susirgti prostatos vėžiu. Manoma, kad labiausiai pažeidžiami yra kūdikiai, nes didžioji jų dalis maitinami iš plastikinių buteliukų.

Šis chemikalas taip pat yra randamas plastikinėse maisto pakuotėse ir buteliuose. Mokslininkai pataria nedezinfekuoti plastikinių kūdikių buteliukų karštame vandenyje. Nustatyta, jog chemikalo kenksmingumui didžiausią įtaką turi ne buteliuko senumas, o skysčio, kuris į jį pilamas ar kuriuo dezinfekuojama, temperatūra.

Chemijos pramonės atstovai, savo ruožtu, atkakliai tvirtina, jog bisfenolio dozės yra per mažos, kad veiktų žmogaus organizmą. Jiems pritaria britų mokslininkai: nėra jokios priežasties nustoti naudoti plastikinius butelius, nes tyrimų rezultatai dar negalutiniai ir bus svarstomi.

Tačiau tie, kuriuos išgąsdino amerikiečių mokslininkų skelbiamos išvados, gali naudoti alternatyvius aplinkos neteršiančius ar, dar sveikesnius – stiklinius butelius."
Atsakyti
visai nesutinku,juk vaikam buteliukai ir yra gaminami is maisto vartojimui skirtos plasmases,o be to...paduosi vaikui buteliuka o jis bah i zeme ir buteliuko nebera,o jei dar i sukes ilys?na jau ne,3 vaikus uzauginau,bet stiklinio buteliuko neneudojau doh.gif
Atsakyti
siaip turejom ir stikliniu ir plastikiniu buteliuku.Bet kai dukryte paaugo ir pati gerdavo is buteliuku-tai tik plastikinius palikau. 4u.gif
Atsakyti
Plastikinius.
Atsakyti
Mes taip pat už plastikinį thumbup.gif
Atsakyti
Plastikinius.
Atsakyti
Stiklini ir tik toki
Atsakyti
plastikinius
Atsakyti
Tik plastikinius naudojam
Atsakyti
Turim vieną plastikini ir vieną stiklini
Atsakyti
Stiklinius mirksiukas.gif
Atsakyti
kazkur skaiciau,kad stikliniai geriau,bet as is plastikiniu 4u.gif
Atsakyti