Įkraunama...
Įkraunama...

Netaria "L"

Norėjau paklausti logopėdės ar tai labai rimtas koks sutrikimas: aš lyg ir negirdžiu dukrytės (jai 1m. 11 mėn. greit bus) kalboje "L". Pavyzdžiui, sako ne "lialia", o "niania", ne "asiliukas", o "siuka". Ji labai ilgai kalbėjo "paukščių kalba", nors viską absoliučiai seniai supranta. Ir man tas jos "niania" jau pradėjo kelti nerimą. Namuose su ja kalbam daug, žaidžiam. Patarkit, prašau. Ačiū.
Atsakyti
Garsas "L" vaikų kalboje atsiranda 2-3-iaisiais metais. Kartais "L" netaisyklingas tarimas (minkštinimas, keitimas į J, V, U ir pan.), išlieka ir pasibaigus fiziologiniam šveplavimui. Tada ir prireikia logopedo pagalbos.
Kadangi Jūsų mergaitė tik neseniai "paukščių" kalbą pakeitė žmonių kalba, taisyklingų žodelių tikrai per anksti tikėtis.
Dabar svarbiausia, kad su vaiku būtų nuolat bendraujama aiškia, lengvai suprantama ir taisyklinga kalba.


Atsakyti
Labai, labai ačiū. Nuraminote, o su mažyle tikrai kalbam aiškiai ir paprastai. Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Maniskei 2.5metu.Ji pradejo sneketi 1.9 labai aiskei.Tik iki siol taipat netaria raides"L",keicia i "J".Sako ne lialia o jaja.Tai man reiketu pradet nerimauti ?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Nerimauti dar neverta. Intensyviausiu vaiko kalbos vystymosi laikotarpiu (iki 5 metukų) neretai net ir gana sudėtingi ir gausūs garsų tarimo trūkumai išnyksta savaime. O dėl "L" garso patarčiau įvairiais būdais pamankštinti liežuvėlį, keliant jį aukštyn, pvz., liežuvio galiuku bandyti pasiekti nosytę, nulaižyti nuo viršutinės lūpos medų ar šokoladą ir pan.
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti