Įkraunama...
Įkraunama...

Dirbtinis apvaisinimas

Niekaip nesusilaukiame savo vaikelio. jau penki metai.
bandeme pavaisinima "In vitro" (atrodo taip vadinasi) kelis kartus, taciau tai nepadejo, o apvaisinimui megintuvelyje kol kas neturime pakankamai lesu.
Lankemes daktares Bogdanskienes nevaisingumo klinikoje, taciau dar dabar neislipame is skolu.
Zmonai pries tris metus isoperuota mioma ir endometrioze.
As taip pat ne be "broko" wink.gif kaip tai mazoka spermatozoidu - 5-10 mln.
Tokia situacija po sirdies voztuvu peracijos ir tryju menesiu "gydymo" stipriu antibiotiku kokteiliais.
Gal patartumete, kur dar galime kreiptis ar kaip dar bandyti.
Isivaikinime vaikeli is vaiku namu, bet jai dabar labai prireike seses ar broliuko tongue.gif
Noretusi savo smile.gif
Aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulius: 02 vasario 2004 - 16:14
itariu vel visi prades rekti pries, bet Sauliau tu kazkaip savo parasui prietarauji.

Bet anyway, o del kokiu priezasciu zmonai nepavyko pastoti - ar tyre kiausimtakiu praeinamuma, ar su ciklu probelemu nebuna.
Atsakyti
Tai apvaisinimas "in vitro" ir yra mėgintuvėlyje, ar ne? Yra dar "in vivo", bet kaip patys ginekologai vaisingumo specialistai sako, mažai "efektyvus"
Šiaip jau man atrodo, kad moterims endometriozė labai "patrukdo", net nereikia giliai problemos ieškoti.
Ai, dabar kai prisiskaičiau straipsnių įvairiuose žurnaluose, tai supratau, kad be pinigų geriau nieko ir nesitikėti..Ir aš kiek jų sukišau, vien inseminacija paprasta ir ta kiek kainuoja, o gydymas, o konsultacijos, o tyrimai..kai ką veltui "išmušdavau" su siuntimais, bet irgi daug vargo. Bjauri situacija.
Atleiskit, kad aš čia taip. Prasprūdo, taip pikta kartais.
Atsakyti
Silvute, as nepriestarauju savo parasui - anaiptol, mes jau isivaikinome dukryte, bet ji nori broliuko ir baikta, nes visi turi, o ji ne. Be to vistiek galvojame apie dar viena vaikeli - atsiradus mazajai vel atsirado jegu dar karta viska bandyti is naujo.
Greiciausiai tai buvo "in vivo"(man su lotynu kalba visada buvo kiek sunkiau wink.gif ). Zmonai ten buvo viskas susisuke, bet po laporoskopijos (nevatai) atsuko atgal, bet randai liko nemazi. Be to, praeinamumas tikrai minimalus.
Net nezinau, gal dar reikia laukti kokiu naujoviu ar galimybes kreiptis kitur.
Lietuvoje labai mazai vieteliu, kur daromi tokie tyrimai. Pas mus kaime net nezino tokio vaisto kaip Zoladexas, ka jau kalbeti apie ligu gydyma.
Gal kas gali pasiulyti kokia kita klinika Vilniuje arba Kaune - norime isbandyti alternatyvas
Atsakyti

Pateikėte mažokai informacijos.Bet ir pagal Jūsų duotus duomenis atrodo,kad be specialistų pagalbos neišsiversite.Jei kiaušintakiai nepraeinami,reikia daryti IVF,t.y.apvaisinimą mėgintuvėlyje.
Labai liūdna,bet nevaisingumo gydymas yra nedėkinga sritis,nes rezultatų niekas negali garantuoti.Suprantamas pacientų nepasitenkinimas ir nusivylimas,tačiau,patikėkit,kad gydytojams taip pat nelengva,kai jų visos pastangos neduoda rezultatų.
Rekomenduoti konkretų specialistą iš mano pusės būtų neetiška.Gal forume atsilieptų dalyviai,turintys patirties šiuo klausimu.
Atsakyti