Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ritmo sutrikimai nėštumo metu

Šiuo metu man eina 17-18 svaite. Prieš kelias dienas patyriau neįprasta dalyką - prisedus prie stalo širdis nei iš šio nei iš to pradėjo labai smarkiai plakti ir taip plakė apie valandą. Šiandien vėl tas pats tik pusantros valandos. Perskaičiau, kad šiuo nėštumo periodu padaugėja kraujo ir labiau apkraunama širdis, bet vis tiek neramu. Ar tai normalus reiškinys? Ar tokie širdies "pokštai" gali pakenkti mano vaikeliui? Jei tai nėra normalus reiškinys - kokie tyrimai turėtų būti atliekami, koks gydymas?
Beje, sunormalėjus ritmui jaučiuosi kaip išsunkta, norisi prigulti ir numigti blink.gif

Norėčiau, kad ką nors panašaus patyrusios mamytės parašytų ir pasidalintų. Taip pat su nekantrumu lauksiu gydytojos atsakymo.
Atsakyti
Buvo ir man taip.Sirdis kale iki 140k/min.Siunte pas kardiologus,nieko ypatingo neradus ,nusiunte pas endokrinologa.Tas rado vos padidejusia skydliauke-sake,kad kartais pats nestumas isprovokuoja.Tai savaite pageriau vaistuku ir viskas.Siaip buvau begalo jautri,nes visa laika grese persileidimas-placenta buvo prisitvirtinusi apacioje.Taigi,po gydymo geriau nesijauciau,taip ir isvaiksciojau visa nestuma kartkartemis besibaladojancia sirdele.Liovesi tai kelioms dienoms praejus po gimdymo.
Virtualiai tikrai niekas nepatars,o pirmiausia reikia padaryti elektrokardiograma,kraujo tyrimus(gal mazakraujyste,gal kalio truksta ir tt.)
Issitirti butinai turi-ginekologas nukreips nuo ko pradeti.
Atsakyti
Man prasidėjoo 22 sav. Prieš kelias dienas ir man taip nutiko. Tai mano antrasis nėštumas, pirmąjį kartą buvo panašiai, todėl dabar taip labai nebesijaudinu. Tada irgi visur siuntė, darė kardiogramą, bet niekoo blogo nepastebėjo. O pulsas mano žemiau 80 praktiškai niekada nebūna. Rekomenduoja gerti gudobelės lašus, netgi profilaktiškai. Lyg ir padeda.
Bet patarčiau geriau išsitirti, nes mano gydytojai pamenu, dėl skydliaukės sunerimę buvo, bet nieko nerado.
Atsakyti
Pas mane yra įgimta širdies yda, tai su širdimi turėjau problemėlių, pulsas mano kaip naujagimio-140 k/min. Per abu nėštumus buvo net po kelis kartus darytos tiek kardiogramos, tiek echoskopijos. Manau, kad tau reikėtų kreipis į savo gydytoją, o jis duos siuntimus tyrimams. Geriau išsitirti, nei praleisti gal ir rimtą bėdą. Sėkmės!
Atsakyti
Kai buvau nėščia irgi tas pats buvo. Tai man dar taip kalė pulsas į smilkinius, kad galvodavau išprotėsiu. Būdavo 110-130 k/min.
Tada nusiuntė pas endokrinologą, padarė tyrimus, nustatė, kad skydliaukė. Nėštumo metu gėriau tik gudobelės lašus, o po nėštumo rimtai pradėjo gydyti skydliaukę.
Atsakyti
Labai aciu, kad pasidalinote - kaip ir ramiau pasidare. Siandien jokiu "baladojimusi" nebuvo, tai gydytojai neskambinau. O kaip ten tuos gudobeles lasiukus gerti - kaip supratau nestukems juos galima gerti? Nors gal be gydytojo patarimo negersiu ju.
Tiesa, man nestumo pradzioje buvo paskirtas bendras tyrimas del skydliaukes hormonu, tai gydytoja sake, kad viskas normos ribose ir gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 04 vasario 2004 - 11:38

Nėštumo metu pakinta neurohumoraliniai,t.y.ryšiai tarp centrinės nervų sistemos ir viso kūno organų.Moterys tampa nervingesnės,jautresnės.Nėštumo pykinimas ir vėmimas taip pat susijęs su šiais pakitimais.Pulso padažnėjimas,silpnumas ir kt.gali būti išprovokuotos vegetodistonijos išraiška.
Tačiau be tyrimų negalima tiksliai teigti,kad Jūs neturite rimtesnės patologijos.Kreipkitės pas apylinkės terapeutą ,o jis nusiųs pas reikiamus konsultantus.
P.S.Tikiuosi,vartojate vitaminus,pilnaverčiai maitinatės,vengiate stresų ir save labai mylite.
Atsakyti
Aciu labai gydytojai uz atsakyma smile.gif Daugiau tu problemu kaip ir nebuvo rolleyes.gif , bet per eilini vizita pas gydytoja butinai pasisakysiu (jeigu iki to vel neprades kartotis).
Atsakyti
Turiu klausima gydytojai.
Labai norėčiau antro vaikelio, bet jau keli metai delsiu, nes turiu bėdų su širdimi. Pries 2 metus diagnozavo įgimtą širdies ydą - pirmo laipsnio mitralinio vožtuvo nesandarumą. Kiek suprantu , tai nebūtų kliūtis, bet man dar įtariamas Kento pluoštas. Kadangi beveik metai priepuolis nesikartoja, bandau galvoti, kad tai buvo atsitiktinis dalykas, susijęs su pervargimu ir emocine įtampa. Yra tik viena problema - kadangi kankina padidėjęs pulsas ( esu labai jautri ir greitai susinervinu), jau metai nuolat geriu BetalokZok. Bandau po truputi nuo jo atprasti, bet pastoti vis bijau. Kaip tada bus, jei vėl pablogės su širdimi ? Patarkit, ka daryti. Mano dukrytė labai nori sesės ar brolio, o mes su vyru irgi pasvajojame nestuke.gif ...
Atsakyti

Pasitarkite su savo kardiologu.Tik jis gali deramai įvertinti Jūsų sveikatos būklę ir galimą nėštumo riziką.O tada,prižiūrint ginekologui ir kardiologui,būtų galima prižiūrėti Jūsų nėštumą.
Atsakyti