Įkraunama...
Įkraunama...

Žymus kalbos neišsivystymas

Reikia žiūrėt čia ir dabar, kas labiausiai vaikui padeda. Apie diagnozes net nekalbu, kiti dar bijo neįgaluma apsiforminti. Jei vaikas turi neįgalumą, jis gali lankyti dienos socialinės globos centrą "Čiauškutis", gauna komplesinę pagalbą - logopedą, spec pedagogą, ergoterapeutą, psichologą, sensorikos kambarį, kineziterapeutą, mazažą, baseiną, soc. pedagogo užsiėmimus, muzikos teraiją, dailės terapiją. Be neįgalumo negausi šios pagalbos, ką jau kalbėt be diagnozės. Be to sanatoriniam gydymui gali važiuot. Dar gaunam nemokamą ortopedinę avalynę. Niekada nebeplanuoju į priekį. Gyvenimas išmokė. Kažkada irgi planavau. Baigiau du universitetus, turėjau mėgstamą, gerai apmokamą darbą...Ne veltui sakoma : žmogus planuoja, Dieva juokiasi..,.
Mečiau visus darbus, baigėsi visa mano auksinė karjera. Dabar dirbu Mama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 02 liepos 2017 - 11:48

Sveikos mamytės, neseniai iš Neurologės gavo diagnozę F80.9. Gal ir jūsų vaikučiai turi tokia diagnozę? Mums kol kas paskirta logopedo konsultacijos.

o kaip jūs namie dirbate su tokiais vaikučiais?kokias priemones naudojate?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iewasita: 29 rugsėjo 2017 - 11:49
QUOTE(Iewasita @ 2017 09 29, 11:49)
<p>Sveikos mamytės, neseniai iš Neurologės gavo diagnozę F80.9. Gal ir jūsų vaikučiai turi tokia diagnozę? Mums kol kas paskirta logopedo konsultacijos.</p>
<p>o kaip jūs namie dirbate su tokiais vaikučiais?kokias priemones naudojate?</p>

Tikriausiai vaikas dar mažiukas ir jie neišsiaiškino tiksliai kas jam yra?
Per mažai info apie jį, kad patarti, kaip dirbti.
Atsakyti

Kai gavome šia diagnoze buvom 1.10mėn, dabar mums tuoj bus 2metukai. Šiaip jis daug ka supranta, nors pastebejau kad kaikuriu dalyku paprašai ir nesupranta ko norime iš jo. Mums neurologe net neminejo apie raidos centra, pasake tik logopedo konsultacijos, o toliau stebeti. Bet vis labiau svarstau gal reikia užsirasyti VRC? Nes mane vis neramina kad jis nesupranta kaikuriu dalyku. Pvz po stalu, už lovos, po kede. Bet puikiai supranta paduok, padek, nunešk, atnešk, kai paklausiu ar nori gerti( valgyti) sako ne. O jeigu nori paima pats. Yra akiu kontaktas, tik jis nemegsta kai prie jo liečiasi svetimi, nebent reikia kad kažkiek apsiprastu ir jis tada leidžiasi.

Atsakyti
Na, 2 metų tik VRC ir belieka, užsirašykit.
Ieškokit logopedo, kuris su juo užsiimtų (poliklinikose, darželyje sakys, kad tokio mažo neims dar, bet tikrai yra kas ima). Kur Jums paskirtos konsultacijos?
Ar jam tikrinta klausa išsamiai (turiu omeny, ne gimdymo namuose, o ar darytos audiometrija, timpanometrija ir pan.). Reikia to, kad galima būtų atmesti problemas su klausa.

Šiaip su prielinksniais yra sunkiau. Ar jis apskritai supranta, kas yra stalas, lova, kėdė (be prielinksnių)?
Dažnai jei yra problemų su girdimąja informacija, vizualinis kanalas neblogai veikia. T.y. galima aiškinti per paveikslėlius, per daiktų slėpynes.
Kaip manote, ar jis supranta tiek pat matydamas Jus ir nematydamas (tik girdėdamas)?
Atsakyti