QUOTE(brankapliusdu @ 2006 05 20, 09:49)
na visu pirma, tai Nachos, o ne naches. mano draugas dirbo meksikieciu restorane, kuris pagal ta patiekala buvo pavadintas. tradicinis receptas: nachos apibarstomos tarkuotu suriu ir kisamos i mikrobangu krosnele/orkaite. pasildoma, kol issilydo suris. uzdedama siek tiek salotu,guacamole, salsos bei grietines.
Originalus pavadinimas Meksikoje yra NACHOS. Jei jau lietuviname, tai tikrai ne naches bus
Gaminama (je neperkamos gatavos parduotuvėje) iš kukurūzinių tortilijų, kurios supjaustomos trikampiais ir kepamos aliejuje kol tampa auksinės ir traškios. Apvoliojamos smulkiai tarkuotame sūryje (Chihuahua arba Manchego), ir įdedama trumpam į orkaitę, kol sūris pasilydo. Gaminamas padažas: pomidoras apverdamas, sutrinamas mikseriu su kelais Serano pipirais, šaukšteliu aliejaus, kelias kmynais, atskirai faršas pakepamas, viskas sumaišoma.
Prie viso to, žinoma, guakamolė ir jų trintos pervirtos pupelės
Čia kino teatruose nachos masiškai gaminami - kaip popcornas, tokiose stikloinėse dežėse