Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią informaciją darželis perduoda Sodrai?

Laba diena.
Aš tokiu klausimu.
Vaikas nesmarkiai sukarščiavo (šiaip yra visai nesergantis, tfu, tfu, tfu...)
Šeštadienį ir sekmadienį turėjo 37,2 temperatūros.
Nukeliavome pirmadienį pas gydytoją ir išdavė man nedarbingumą visai šiai savaitei.
Karščio pirmadienį vaikui jau nebuvo, liko tik sloga ir šiek tiek paraudusi gerklė, kuri mano akimis visuomet tokia būdavo.

Likčiau su vaiku namie visą savaitę, jei tik galėčiau. Su darbu šiais laikais sutuacija pačios žinote kokia, todėl manau jau ketvirtadienį vaiką leisti į darželį ir eiti į darbą.

KLAUSIMAS: Gal kas susidūrėte - ar Sodra apie tai sužinos, ar darželiai praneša ką nors apie vaiko darželio nelankymą Sodrai? (Darbovietėje tabelyje būčiau pažymėta kaip serganti, darbo užmokesčio negaučiau, tačiau bijau nemalonumų).


Atsakyti

Perskaičiau dar kartelį ir supratau. Manau, kad elgiatės neatsakingai. Gydytoja ne be pagrindo išdavė nedarbingumo pažymėjimą savaitei. Jeigu jaučiate, kad vaikas pasveiks per tris dienas, tai tiek ir reikėjo imti dienų slaugai. Ar pagalvojate į kokią padėtį galite pastatyti savo gydytoją. Manau, kad tai yra režimo pažeidimas.
Paprastai Sodra tokiais atvejais išsiieško pinigėlius. Be to turite pagalvoti ir apie tai, kad gali atsitikti, neduok Dieve, nelaimingas atsitikimas pakeliui į darbą, darbe, iš darbo. Gali visai netikėtai paaiškėti, kad turėjote slaugyti vaiką, o trankotės bele kur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niedulis: 12 vasario 2008 - 22:21
nemanau,kad perduoda. tik pazyma tures atitikti nelaankytu dienu skaiciu,t.y.kuri bus pristatyta darzeliui. zinoma,jei su daktare susitarsit. rizika,kad tik sodra nesuzinotu,jog dirbate. daug kas taip daro ax.gif ima nedarbinguma ir dirba.sekmes. mus musu valstybe dar ne taip skriaudzia. doh.gif
Atsakyti
Tikrai darzelis i tokius dalykus nesigilina ir nieko niekam neperdavineja.Niekam tai nerupi,visos savo darbais uzsiemusios.
Atsakyti
[quote=olė,2008 02 13, 21:50]
nemanau,kad perduoda. tik pazyma tures atitikti nelaankytu dienu skaiciu,t.y.kuri bus pristatyta darzeliui. zinoma,jei su daktare susitarsit. rizika,kad tik sodra nesuzinotu,jog dirbate. daug kas taip daro ax.gif ima nedarbinguma ir dirba.sekmes. mus musu valstybe dar ne taip skriaudzia. doh.gif

Kraupstu nuo tokio mąstymo. Kažkodėl valstybę apgaudinėti pasidarė labai moralu. O ar nepagalvojate, kad valstybė - tai mes patys. Šiuo atveju apgaunate gydytoją, norėdama pasirodyti rūpestingai slaugančia mamyte, apgaunate darželio auklėtoją bei kitų vaikučių tėvelius, atvesdama į darželį nepasveikusį vaikutį (juk sergant sloga nedarbingumo pažymėjimai nedalinami). Ar ne garbingiau būtų pasiimti tas tris dienas, tiek kiek iš tiesų slaugote.
Manau, kad moderatoriai turėtų pagalvoti, ar galima tokias temas, skatinančias pažeidinėti teisės normas, apeiti įstatymus, palikti forume.
Atsakyti
cia tik diskusija.man rodos daar niekas cia nieko neapgaudineja,o tik keliam i viesuma tokius dalykus. mano darbovieteje,kas prie valdzios,tai sau sitokias lengvatas tikrai teikia.zinau. kad tik pinigu daugiau pasidarytu. man dar neteko,nezinau ar isdrysciau blush2.gif o del temos uzdarymo unsure.gif kodel? tai gal pe televizija irgi uzdrauskim,pvz.,kriminalus rodyti,juk kitiis to mokosi.
Atsakyti
Mano vyras dirba kas 4 parą....sakykim vaikas susirgo ir serga savaitę, o vyrui tą savaitę tik viena darbo diena išpuola į darbą, o kita - savaitgalį, kai namie aš, tai aš visai be jokio širdies skausmo nueinu pas gydytoją ir ji man išrašo nedarbingumą tik vienai dienai [slaugai tai galima]
Ir Sodra nenuskriausta, ir man gerai........
Atsakyti