QUOTE(*Jūra* @ 2008 02 14, 11:37)
būtų smagu vienoj temoj rasti info ir įspūdžius apie rytinę ir pietinę Latviją
kur nakvot, ką būtiniausiai pamatyt, t.t.
Pries gerus 6 metus esu buvusi Ludzoje.
Siek tiek informacijos apie turizma siame rajone rasi
ciaVaziavome vienai dienai (vyko "mainu programa" tarp darbo kolektyvu). Todel apie nakvyne nieko negaliu pasakyti. O bunant tame kraste, viena diena skirti Ludzai tikrai verta. Manau, rastumete nakvyne.
Mes vaziavome rugsejo pabaigoje. Pats Ludzos miestelis gana idomus. Yra keliu tikejimu baznycios, turtingas muziejus ne tik istoriniais eksponatasi, bet ir gamtos: gyvunu, pauksciu iskamsomis. Prie ezero - XIII a. pilies griuvesiai:

Tada stebejomes apleistais Ludzos rajono nesienautais laukais, laukuose gulinciu sienu ar paliktomis sieno ar siaudu kugemis. Pats Ludzos miestas pasitiko nesvariomis gatvemis, pilnomis lapu, kreivais saligatviais. Nezinau, kaip atrodo dabar.

Gal itakos turi tai, kad Ludza - Rusijos ar Baltarusijos pasienyje. (Nors kai pernai buvau Baltarusijoje, isitikinau, kad tvarka ten ideali). Negerai ko gero netvarka suversti tautinems ypatybems. Bet tada tokia isvada atsirado.
Neziurint netvarkos, gamta grazi.
Vaiksciodami po kapines, atsitiktinai sutikom popa, geradusi ir linksma zmogu, kuris mielai pakviete uzeiti i baznycia. Tada pirma karta buvau pravoslavu cerkveje, todel buvo labai idomu.

Kapinese - prie kiekvieno kapo stovi stalas su suolais, is po storai kapus nuklojusiu lapu kruvu kiso tusti vodkos buteliukai. Zmones ateina cia pabendrauti su isejusiais.
Ludzoje tada veike pieno kombinatas. Tai firmineje parduotuveleje prisipirkom ivairiu skaniu ir nebrangiu desertu. Viesnages metu kazkas is vietiniu pasakojo, kad turetu atsidaryti lietuviskas maxima ar kazkas panasaus.
Jei vaziuosite, butinai papasakokite. Nes idomu suzinoti, kaip ten po keleriu metu.
Pro Rezekne tik pravaziavom. Kiek atsimenu, pasirode tvarkingas ir jaukus miestukas.