Istorija nutiko, kai aš dar mokiausi vidurinėje... Tada turėjau kur kas daugiau valios ir užsispyrimo. Be to ir motyvacija buvo neginčytina. Draugė "pribūrė" man, kaip mes nuostabiai atrodysime būdamos kūdos Palangoje.... Kai nebus nė vieno lašinėlio (kurio ir taip tada nebuvo

Taigi ingridientai:
8:00 Puodelis nesaldintos arbatos
10:00 2 kietai virti kiaušiniai
12:00 Puodelis kavos be cukraus
14:00 100g. liesos mėsos arba žuvies
16:00 100g. bet kokių daržovių
18:00 pusė pakelio liesos varškės
Viskas be druskos, aliejaus ir jokių prieskonių..
Taigi, tokia dieta turėjo būti. Bet prisiminkim. Tuomet buvau moksleivė. Arbatos kažkaip išgerdavau namie (kaip vaistus, nes tuomet nesaldinta arbata man buvo visiškai nesuprantamas dalykas.... ). Į mokyklą nešdavausi du kietai virtus kiaušinius. Kadangi mano sesuo dirbo mokykloje, tai su drauge į jos kabinetą eidavome jų valgyti.... Nežinau, kaip jums, bet man kietai virti kiaušiniai yra valgomi tik su majonezu! O čia juos reikėjo valgyti net be druskos!

Toliau, kava. Atsiminkim, 1990 metai (+-)..... Kava deficitas, juolab mokykloje. Taigi punktą apie ją sėkmingai praleisdavau...
Apie 14:00, t.y. liesos mėsos valgymo laiką, jau būdavau namie. Drįsiu dar kartą priminti laikmetį... Pas mus mėsa buvo suprantama kaip kiauliena, kurios parsiveždavome iš kaimo arba, atstovėjusi eilėse, nupirkdavo mama. Kiauliena, kaip žinia, mėsa riebi.... Visai neatitinkanti "liesos mėsos arba žuvies" kategorijos..... Taigi, jau tada suvokiau, kad, tokios mėsos valgyti nevalia. Ir nevalgydavau!
Pagaliau 16:00, daržovių valgymo metas

Pats laukiamiausias paros metas - 18:00, kai išdidžiai galėdavau suvalgyti pusę pakelio liesos varškės

Tokios dietos laikiausi gal 4 dienas... Sunkiausia, pamenu buvo trečiąją. Tuo metu dar buvo minima gegužės 9, pergalės diena. Į mokyklą eiti nereikėjo. Taigi atsikėliau apie 12:30, pramiegojusi savo kavas arbatas kiaušinius (kurių, beje, valgyti nebegalėjau).... Taigi atsikėliau, man pažaliavo akyse ir nedaug trūko, kad nualpčiau. Tuo metu vitaminai buvo vieninteliai - geltoni žirneliai mistiniu pavadinimu "Undevit" (atrodo

Dar smagumai būdavo mokykloje, kai per ilgąją pertrauką specialiai eidavau į valgyklą "ugdyti valios". T.y. žiūrėdavau, kaip klasiokai valgo šaltibarščius ir cepelinus (mano skaniausi tuometiniai patiekalai).... Visi buvo "v kurse dela", tai mane netgi specialiai erzino.

O baigėsi mano dieta labai paprastai. Grįžau aš vieną dieną iš mokyklos ir radau virtuvėje puodą savo mėgstamų šaltibarščių

Tos dietos laikiausi iš viso du kartus... Dabar nepamenu, kuris čia buvo kartas, o gal jie susimaišę tarpusavy.... Prisimenu aiškiai turbūt tuos dalykus, kurie arba buvo labai didelė kančia, arba didelis malonumas....
Rezultatai: nepamenu, po pirmos, ar po antros dietos serijos, bet svėriau 52 Kg... Vėliau svoris kažkaip stabilizavo 55-56kg, ir išliko praktiškai iki studijų...
Pliusai: puikus dalykas valios ugdymui
sugebėjau labai laiku sustoti
vis dėlto numečiau svorio, kuris visas ir nebesugrįžo (iki šiol nesuprantu, kaip)
Minusai: Visa šita dieta yra vienas didelis minusas..... Manau, jog tokio vienodo maisto valgymas veda prie rimtų problemų. Jei būčiau turėjusi dar daugiau valios, turbūt būčiau susirgusi anoreksija (nors tada dar ji "nebuvo" atrasta).. po šitų eksperimentų, mano sąmonėje žodis "dieta" turi vienintelę reikšmę - KANČIA.....
Kodėl prisiminiau tą, beveik 15m. senumo istoriją? Po to dar N kartų bandžiau kūdintis.... Ir visada tai dariau dėl KAŽKO. (daugiausia dėl ex vyro, kuris bet kokia proga mėgdavo pabrėžti, kokia aš stora). Po skyrybų (4 metai) nesikūdinau nei karto. O šiandien vėl bandau. Bet bandau tai daryti protingai, be jokių drąstiškų dietų. Ir kažkaip naiviai tikiuosi, kad šįkart pasiseks