Įkraunama...
Įkraunama...

statom nama,bet mes nevede

va esame jauna pora,dirbam uzsienyje,taupom pinigelius ir ruosiames statyti nama.mes nevede.zeme ant kurios statysim nama priklausys mano draugui,o kaip del namo?..mes nevede,ar gali buti vieno namo du bendrasavininkai,ir kaip tai padaryti?kokius dokumentus tvarkyti?ar reikia butinai zenytis,kad priklausytu abiem...nezinau,kaip cia pasielgti,kad butu vienodai abiem,nes abu taupom,pagal popierius abieju ir turetu but,na noretusi
kas gali issamiau paaiskint? unsure.gif
Atsakyti
aišku kad įmanoma, manau registruojant nuosavybe reikes nurodyti abu bendrasavininkus. mes taip daryti planuojam. o ir paskola abu planuojam imti, mano sesuo taip dare - su draugu abu eme busto paskola, nusipirko buta ir abu dabar yra bendrasavininkai.
Atsakyti
O tai sklypas jau yra ir priklauso tavo draugui ar tik ruosiates pirkti? Nes jai tik ruosiates, tai gali abu buti savininkai ir taip pat nama statytis.
O is kitos puses, jai nera pasitikejimo, tai galima pas notara viska forminti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tikurila: 22 vasario 2008 - 08:55
zeme jau kaip ir turim,jo tevas jam perrasys,taigi zeme priklausys jam,cia viskas ok,bet kiek girdejau,sako,kad negali but du bendrasavininkai,ar negeriau pas jurista nueit ir issiaisakint tiksliai? ax.gif
dekiu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hally @ 2008 02 22, 18:02)
zeme jau kaip ir turim,jo tevas jam perrasys,taigi zeme priklausys jam,cia viskas ok,bet kiek girdejau,sako,kad negali but du bendrasavininkai,ar negeriau pas jurista nueit ir issiaisakint tiksliai? ax.gif

nu o tai kaip buna kitokio nekilnojamojo turto bendrasavininkiai. kazka jus ne taip girdejot.
Atsakyti
QUOTE(hally @ 2008 02 22, 17:02)

Gali gali, bet man atrodo, jai zeme priklausys jam, tai ir namas bus jo, nes ant jo zemes stoves g.gif Geriau jai tevas perrasytu jums abiem, tada jokiu problemu ir viskas paprasta.
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2008 02 22, 19:15)
Gali gali, bet man atrodo, jai zeme priklausys jam, tai ir namas bus jo, nes ant jo zemes stoves  g.gif  Geriau jai tevas perrasytu jums abiem, tada jokiu problemu ir viskas paprasta.

nu ziuresim tada,reik butinai pas jurista nueit ka pasakys,jei ta pati ka ir tu tikurila,beliks susirasyti unsure.gif vat sakau tokia idomi cia musu padetis..as tai pasitikiu saviskiu,bet ateities niekas nezinom,geriau apsidraust nei gatvej gyvent
Atsakyti
As irgi esu tokioje pacioje situacijoje...draugui krikstomama padovanojo zemes sklypa.jame norime statyti nama...investuodami vienodas dalis lesu.( O kadangi esu jau karta issituokusi,todel kazkaip nesinori dar kart rizikuoti...gerai ir taip 5m.gyventi;)).
Mano advokate (neoficialiai-kazkada pries metus geriant kavute)pasake,kad egzistuoja partnerystes sutartis,bet susikloscius tokiai situacijai:zeme jo+namas per puse...tik pralosime mielosios moterys doh.gif
Tampate namo bendrasavininkais,su servitutais.Bet visur nuosavybes doc.leidimuose statyti,imant paskola figuruoja tik zemes savininko pavarde,o jums tik teismo keliu veliau reiketu irodineti ir ieskoti visu kviteliu uz savo investuotus pinigelius...gal siuo metu situacija yra pasikeitusi ir partnerystes sutartis patobulinta ?

Kadangi tai yra nuosavybe igyta dovanos pagrindu jinai priklauso tik konkreciam zmogui ir skyrybu atveju sutuoktinis i ja neturi jokiu 1/2 teisiu.Nors
imanoma pasirasyneti priesvedybine arba po vedybine sutarti.

90
Atsakyti
QUOTE(LARBRO1 @ 2008 03 04, 02:21)
Mano advokate (neoficialiai-kazkada pries metus geriant kavute)pasake,kad egzistuoja partnerystes sutartis,bet susikloscius tokiai situacijai:zeme jo+namas per puse...tik pralosime mielosios moterys doh.gif
Tampate namo bendrasavininkais,su servitutais.Bet visur nuosavybes doc.leidimuose statyti,imant paskola figuruoja tik zemes savininko pavarde,o jums tik teismo keliu veliau reiketu irodineti ir ieskoti visu kviteliu uz savo investuotus pinigelius...gal siuo metu situacija yra pasikeitusi ir partnerystes sutartis patobulinta ?

na nezinau ar taip jau pralosiame, o kokia gi alternatyva ji siulo?
analogiska situacija, bet mes planuojam imti paskola kartu, tad kaip ir nereiketu savo indelio irodineti.
kita savaite atsiimam statybu leidima, o kai iregistruosim pamatus, papasakosiu kaip kas sekesi smile.gif
Atsakyti
nu niekaip nesuprantu - namą statytis kartu norit, o susituokti ne g.gif Kažkas čia ne taip. Jei aš su tuo žmogum ateities nematyčiau ir šeimos kurti neplanuočiau, tai kam tada su juo namą statytis?????????????? schmoll.gif Juk su kažkokiu tai pažįstamu nelekiam gi stambų nekilnojamajį turtą įsigyti, kad ir kaip viliojančiai tai skamba... O pasiūlymas, kad vaikino tėvas žemę abiem dovanotų, tai iš vis į jokius rėmus netelpa - kas gi tokius dalykus svetimam žmogui dovanoja? Būtų žmona, tai gal dar pagalvotų, ar nepadaryt jaunai šeimai tokios dovanos. O dabar kokiu pagrindu jai dovanot? doh.gif
Susituokit ir nereikės galvos sukti kaip čia viską susitvarkyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ledina @ 2008 03 04, 11:21)
nu niekaip nesuprantu - namą statytis kartu norit, o susituokti ne  g.gif  Kažkas čia ne taip. Jei aš su tuo žmogum ateities nematyčiau ir šeimos kurti neplanuočiau, tai kam tada su juo namą statytis??????????????  schmoll.gif Juk su kažkokiu tai pažįstamu nelekiam gi stambų nekilnojamajį turtą įsigyti, kad ir kaip viliojančiai tai skamba... O pasiūlymas, kad vaikino tėvas žemę abiem dovanotų, tai iš vis į jokius rėmus netelpa - kas gi tokius dalykus svetimam žmogui dovanoja? Būtų žmona, tai gal dar pagalvotų, ar nepadaryt jaunai šeimai tokios dovanos. O dabar kokiu pagrindu jai dovanot? doh.gif
Susituokit ir nereikės galvos sukti kaip čia viską susitvarkyti smile.gif

gerbiamoji, nieko nezinot, o kazkokias isvadas buriat doh.gif
mes kartu jau 8 metai, 4 is ju susizadeje gyvenam kartu. nusprendem, kad kol neturim savo kampo, vestuviu nekelsim, kadangi nama statomes siais metais, vestuves planuojamos 2009. o susituokti, tamkad dalintis turta, as nematau reikalo. o ir pinigeliai dabar visai kitom islaidom skirti.
kudai pas tamsta su tolerancija - jeigu jau ne zmona, tai niekas... dar parasykit, kad zmonos vieta prie puodu o ne statybose doh.gif
i zeme as net nepretenduoju, ji buvo padovanota pries keleta metu, su mintim, kad mes ten nama statysimes. taip kad jokia cia dovana jaunai seimai.

darbo ir lesu i statybas dedam abu, todel ir bendrasavininkiai busim. o pasiskambinau i registru centra, ir suzinojau kaip tai galima padaryti cool.gif
reikia pas notara pasirasyti jungtines veiklos sutarti, tada ir nuosavybe bus registruojama abieju vardu (nepaisant to kad nesusiuoke ir zeme jo vardu). kita savaite atsiimam statybu leidima ir leksim sios sutarties pasirasineti.
antras variantas, registruoti turta jo vardu, o veliau jis dali perraso man, bet tai cia daugiau valakitos. vat ir visa matematika
Atsakyti
Ale raskit ponia Gorada 10 skirtumų: ar jungtinės veiklos sutartį ir kitus dokumentus rašytis pas notarą ar nueit į CMB ir įregistruoti santuoką. Laiko sąnaudos tos pačios. Biški sakyčiau laikas išmokti skirti santuokos registravimą nuo vestuvių baliaus.
Papildyta:
beje, jeigu taip taupot pinigus, tai santuokos registracija kainuoja tik 20 Lt. Gerokia pigiau nei veiksmai pas notarą smile.gif
Atsakyti