Parašysiu ir aš savo sriubytės receptuką, kurį tiesiog dievinu
Tailandietiška sriuba su lašiša ir koksų pienu
Gamyba 15 min
Ruošimasis gamybai 10-15 min
4-6 porcijom
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako (aš dedu bent 3 )
1 ankštis aitraus pipiro
2,5 cm gabaliukas imbiero (dedu daugiau nes mėgstu baisiai )
1-2 valgomi šaukštai raudonojo kario pastos (dedu kiek ir nurodyta nes ji aštroka)
400 ml nesaldaus kokosų pieno (arba grietinėlės)
325 ml žuvies arba daržovių sultinio
700 g lašišos (aš dedu vaivorykštini upėtakį ir mažiau riebu, o skonis puikus)
2 valgomi šaukštai kapotos kalendros (jei dedate žirniukus, tada užteks 1 arbatinio šaukštelio, tik prieš tai sutrinkite)
150 g ryžių makaronų
1 arbatinis šaukštelis druskos (niu pagal skoni čia jau)
1. Iš pipiro išimame sėklytes ir susmulkiname kartu su imbieru ir česnaku. Pakaitintame alyvuogių aliejuje paskrudiname ir sudedame kario pastą. Viską patroškiname apie 2-3 min. Įpilame kokoso pieną ir daržovių sultinį. Užviriname.
2. Nuplautą šaltame vandenyje ir supjaustytą vidutinio dydžio gabaliukais žuvytę sudedame į sriubą ir dar kartą užviriname. Verdame apie 5-7 minutes kol išvirs žuvis. Dedame kalendą ir druskos pagal skonį.
3. Kol sriuba verda, paruošiame makaronus (čia jau pagal pakelio instrukciją, nes yra visokių ir visaip paruošiamų... vieni verdami, kiti užpilami....) Paruoštus makaronus dedame į lėkštes, ir užpilame sriuba. Patiekiame su ketvirčiu citrinos ar laimo. Labai tinka visą ketvirtį suspausti į sriubą. Sriuba tampa daug švelnesnė ir prigesina aštrumą.
SKANAUS!