Kazkaip neradau nieko tailandietisko, tai prisiminiau tailandietiska sriuba ir nutariau pasidalinti informacija:
Pirmas variantas: Juros gerybiu sriuba
Reikes juros gerybiu misinio;
Zuvies buliono arba galima naudoti tiesiog gabaliukais pjaustyta zuvi, pvz lasisa; (dar skaniau)
Imbiero;
Citrinzoles;
Kokoso pieno;
Prieskoniu;
Baziliko;
Svoguno laisku;
I verdanti vandeni supilam juros gerybes bei zuvi, idedam prieskoniu, citrinzoles, imbiero, supilam kokoso piena ( kuo maziau vandens ir kuo daugiau koko pieno, tuo skaniau), viska paverdam, laiko tikslaus negaliu pasakyti nes nepamenu , bet zinant, kad zuvis ir juros gerybes ilgai neverda, tai ilgai ir nevirkit , bazilika ir svogunu laiskus sudekite jau isvirus sriuba.
Antras variantas tiems, kas nemegsta juros gerybiu.
Sudetis ta pati, tik vietoj gerybiu ir zuvies naudokit vistiena
Greit paruosiama ir skanu, ypač tiems, kas megsta kokosa
QUOTE(Gabona @ 2008 02 21, 23:36)
Kazkaip neradau nieko tailandietisko, tai prisiminiau tailandietiska sriuba ir nutariau pasidalinti informacija:
Pirmas variantas: Juros gerybiu sriuba
Reikes juros gerybiu misinio;
Zuvies buliono arba galima naudoti tiesiog gabaliukais pjaustyta zuvi, pvz lasisa; (dar skaniau)
Imbiero;
Citrinzoles;
Kokoso pieno;
Prieskoniu;
Baziliko;
Svoguno laisku;
I verdanti vandeni supilam juros gerybes bei zuvi, idedam prieskoniu, citrinzoles, imbiero, supilam kokoso piena ( kuo maziau vandens ir kuo daugiau koko pieno, tuo skaniau), viska paverdam, laiko tikslaus negaliu pasakyti nes nepamenu , bet zinant, kad zuvis ir juros gerybes ilgai neverda, tai ilgai ir nevirkit , bazilika ir svogunu laiskus sudekite jau isvirus sriuba.
Antras variantas tiems, kas nemegsta juros gerybiu.
Sudetis ta pati, tik vietoj gerybiu ir zuvies naudokit vistiena
Greit paruosiama ir skanu, ypač tiems, kas megsta kokosa
Pirmas variantas: Juros gerybiu sriuba
Reikes juros gerybiu misinio;
Zuvies buliono arba galima naudoti tiesiog gabaliukais pjaustyta zuvi, pvz lasisa; (dar skaniau)
Imbiero;
Citrinzoles;
Kokoso pieno;
Prieskoniu;
Baziliko;
Svoguno laisku;
I verdanti vandeni supilam juros gerybes bei zuvi, idedam prieskoniu, citrinzoles, imbiero, supilam kokoso piena ( kuo maziau vandens ir kuo daugiau koko pieno, tuo skaniau), viska paverdam, laiko tikslaus negaliu pasakyti nes nepamenu , bet zinant, kad zuvis ir juros gerybes ilgai neverda, tai ilgai ir nevirkit , bazilika ir svogunu laiskus sudekite jau isvirus sriuba.
Antras variantas tiems, kas nemegsta juros gerybiu.
Sudetis ta pati, tik vietoj gerybiu ir zuvies naudokit vistiena
Greit paruosiama ir skanu, ypač tiems, kas megsta kokosa
man vyras galvą baigai išūžti dėl šitos sriubos, o kur gauti tos citrinžolės?
QUOTE(Kitada @ 2008 03 22, 15:17)
man vyras galvą baigai išūžti dėl šitos sriubos, o kur gauti tos citrinžolės?
na ir be citrinzoles
O, idomu, kaip be kokoso pieno-man vien tik apie ji pagalvojus
labai skani sriuba gavosi
tik kokoso pieno dėjau 2skarbas - PER daug ryškiai, man persaldu buvo, paskui teko vandens dapilt gerokai.
dariau su vištos krūtinėle
citrinžolės negavau, bet jos man ir neprireikė, o baziliką dėjau džiovintą - nesugadino skonio
gal kas turite daugiau receptų tailandiečių virtuvės - man labai patinka
tik kokoso pieno dėjau 2skarbas - PER daug ryškiai, man persaldu buvo, paskui teko vandens dapilt gerokai.
dariau su vištos krūtinėle
citrinžolės negavau, bet jos man ir neprireikė, o baziliką dėjau džiovintą - nesugadino skonio
gal kas turite daugiau receptų tailandiečių virtuvės - man labai patinka
nem nem, bandysiu rytoj pasigaminti
Parašysiu ir aš savo sriubytės receptuką, kurį tiesiog dievinu
Tailandietiška sriuba su lašiša ir koksų pienu
Gamyba 15 min
Ruošimasis gamybai 10-15 min
4-6 porcijom
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako (aš dedu bent 3 )
1 ankštis aitraus pipiro
2,5 cm gabaliukas imbiero (dedu daugiau nes mėgstu baisiai )
1-2 valgomi šaukštai raudonojo kario pastos (dedu kiek ir nurodyta nes ji aštroka)
400 ml nesaldaus kokosų pieno (arba grietinėlės)
325 ml žuvies arba daržovių sultinio
700 g lašišos (aš dedu vaivorykštini upėtakį ir mažiau riebu, o skonis puikus)
2 valgomi šaukštai kapotos kalendros (jei dedate žirniukus, tada užteks 1 arbatinio šaukštelio, tik prieš tai sutrinkite)
150 g ryžių makaronų
1 arbatinis šaukštelis druskos (niu pagal skoni čia jau)
1. Iš pipiro išimame sėklytes ir susmulkiname kartu su imbieru ir česnaku. Pakaitintame alyvuogių aliejuje paskrudiname ir sudedame kario pastą. Viską patroškiname apie 2-3 min. Įpilame kokoso pieną ir daržovių sultinį. Užviriname.
2. Nuplautą šaltame vandenyje ir supjaustytą vidutinio dydžio gabaliukais žuvytę sudedame į sriubą ir dar kartą užviriname. Verdame apie 5-7 minutes kol išvirs žuvis. Dedame kalendą ir druskos pagal skonį.
3. Kol sriuba verda, paruošiame makaronus (čia jau pagal pakelio instrukciją, nes yra visokių ir visaip paruošiamų... vieni verdami, kiti užpilami....) Paruoštus makaronus dedame į lėkštes, ir užpilame sriuba. Patiekiame su ketvirčiu citrinos ar laimo. Labai tinka visą ketvirtį suspausti į sriubą. Sriuba tampa daug švelnesnė ir prigesina aštrumą.
SKANAUS!
Tailandietiška sriuba su lašiša ir koksų pienu
Gamyba 15 min
Ruošimasis gamybai 10-15 min
4-6 porcijom
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako (aš dedu bent 3 )
1 ankštis aitraus pipiro
2,5 cm gabaliukas imbiero (dedu daugiau nes mėgstu baisiai )
1-2 valgomi šaukštai raudonojo kario pastos (dedu kiek ir nurodyta nes ji aštroka)
400 ml nesaldaus kokosų pieno (arba grietinėlės)
325 ml žuvies arba daržovių sultinio
700 g lašišos (aš dedu vaivorykštini upėtakį ir mažiau riebu, o skonis puikus)
2 valgomi šaukštai kapotos kalendros (jei dedate žirniukus, tada užteks 1 arbatinio šaukštelio, tik prieš tai sutrinkite)
150 g ryžių makaronų
1 arbatinis šaukštelis druskos (niu pagal skoni čia jau)
1. Iš pipiro išimame sėklytes ir susmulkiname kartu su imbieru ir česnaku. Pakaitintame alyvuogių aliejuje paskrudiname ir sudedame kario pastą. Viską patroškiname apie 2-3 min. Įpilame kokoso pieną ir daržovių sultinį. Užviriname.
2. Nuplautą šaltame vandenyje ir supjaustytą vidutinio dydžio gabaliukais žuvytę sudedame į sriubą ir dar kartą užviriname. Verdame apie 5-7 minutes kol išvirs žuvis. Dedame kalendą ir druskos pagal skonį.
3. Kol sriuba verda, paruošiame makaronus (čia jau pagal pakelio instrukciją, nes yra visokių ir visaip paruošiamų... vieni verdami, kiti užpilami....) Paruoštus makaronus dedame į lėkštes, ir užpilame sriuba. Patiekiame su ketvirčiu citrinos ar laimo. Labai tinka visą ketvirtį suspausti į sriubą. Sriuba tampa daug švelnesnė ir prigesina aštrumą.
SKANAUS!
QUOTE(Gabona @ 2008 02 22, 00:36)
Kazkaip neradau nieko tailandietisko, tai prisiminiau tailandietiska sriuba ir nutariau pasidalinti informacija:
Pirmas variantas: Juros gerybiu sriuba
Reikes juros gerybiu misinio;
Zuvies buliono arba galima naudoti tiesiog gabaliukais pjaustyta zuvi, pvz lasisa; (dar skaniau)
Imbiero;
Citrinzoles;
Kokoso pieno;
Prieskoniu;
Baziliko;
Svoguno laisku;
I verdanti vandeni supilam juros gerybes bei zuvi, idedam prieskoniu, citrinzoles, imbiero, supilam kokoso piena ( kuo maziau vandens ir kuo daugiau koko pieno, tuo skaniau), viska paverdam, laiko tikslaus negaliu pasakyti nes nepamenu , bet zinant, kad zuvis ir juros gerybes ilgai neverda, tai ilgai ir nevirkit , bazilika ir svogunu laiskus sudekite jau isvirus sriuba.
Antras variantas tiems, kas nemegsta juros gerybiu.
Sudetis ta pati, tik vietoj gerybiu ir zuvies naudokit vistiena
Greit paruosiama ir skanu, ypač tiems, kas megsta kokosa
Pirmas variantas: Juros gerybiu sriuba
Reikes juros gerybiu misinio;
Zuvies buliono arba galima naudoti tiesiog gabaliukais pjaustyta zuvi, pvz lasisa; (dar skaniau)
Imbiero;
Citrinzoles;
Kokoso pieno;
Prieskoniu;
Baziliko;
Svoguno laisku;
I verdanti vandeni supilam juros gerybes bei zuvi, idedam prieskoniu, citrinzoles, imbiero, supilam kokoso piena ( kuo maziau vandens ir kuo daugiau koko pieno, tuo skaniau), viska paverdam, laiko tikslaus negaliu pasakyti nes nepamenu , bet zinant, kad zuvis ir juros gerybes ilgai neverda, tai ilgai ir nevirkit , bazilika ir svogunu laiskus sudekite jau isvirus sriuba.
Antras variantas tiems, kas nemegsta juros gerybiu.
Sudetis ta pati, tik vietoj gerybiu ir zuvies naudokit vistiena
Greit paruosiama ir skanu, ypač tiems, kas megsta kokosa
kur to kokoso pieno pirkti?
QUOTE(Zuika_puikaxxx @ 2010 01 22, 14:20)
As perku maximoje gurmanu skyriuje.
o gal bent jau prie ko tas gurmanu skyrius, niekad nemaciau
i | FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
QUOTE(ditax @ 2010 01 23, 23:37)
o gal bent jau prie ko tas gurmanu skyrius, niekad nemaciau
ar kokoso pienas tirstas (na kietas toks), ar buna ir skysto?