Įkraunama...
Įkraunama...

ką jūs naudojate žaizdoms dezinfekuoti?


BETADINE, nes negrauzia kaipo jodas biggrin.gif
Atsakyti
šią vasarą atradom du natūralius dezinfekatorius: pikį ir trauklapius.

trauklapių reiktų sultis naudoti. tačiau jos šiek tiek graužia.
bičių pikį vaikui geriau būtų vandeninį tirpalą pasidaryt, bet jis trumpai tegalioja. tai neturint iš bėdos galima mažąi žaizdelei spirituotą panaudot (propolį) arba sauso užbarstyt. pati bandžiau spirituoto ant atviros žaizdos užsipilt - su tarka gabalą "mėsos" iš krumplio buvau iškabinus - tai mano nuostabai graužė vos akimirką (nelyginant su jodu ir kitais spiritiniais), labai greit užsitraukė žaizda, beveik nekraujavo, o ir gijo neįtikėtinai greitai...
dar girdėjau anglies milteliai irgi dezinfekuoja, bet kažkaip nebuvo progos pabandyt...
Atsakyti
kas skaitot rusiskai, cia neblogai isdestyta info apie propoli
http://energozdrav.r...stva-propolisa/
Atsakyti
Octinosept, Betadine thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dideliu zaizdu tfu tfu tfu neturejo, o dazniems nedideliems nusibrozdinimams ir ibrezimams Germolene krema naudoju nuplovus zaizda vandeniu- negrauzia, teoriskai ir skausma mazina, bet nepastebejau to.

Pati sau tai dazniausiai kvepalais pasidezinfekuoju, tingiu traukti vaistinele biggrin.gif.
Atsakyti
Oktaniseptą, Betadiną arba seną gerą vandenilio peroksido tirpalą. Dar turiu kažkokį kremuką, bet vaikai nemėgsta ir žviegia, kai bandai užtepti kremą. Geriau purškalas.

Kai reikia greitos dezinfekcijos, jokių eterinių aliejų nenaudoju. Trauklapį - tik gamtoje, iš vaikystės atėję..
Atsakyti
Kadangi turėjom neužgyjančių kelių ir alkūnių sindromą smile.gif turėjau pasirūpinti, kad namuose visad būtų dezinfekuojanti priemonė. Turbūt visos išgyvenom vaikų baimes ir riksmus, kai vaikui reikia dezinfekuoti žaizdą!!!! Žodžiu, trumpai tariant, kažkoks košmaras doh.gif Senebactum vienas didžiausių privalumų, kad neskauda dezinfekuojant!
Atsakyti