Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyti ketvirtą vaikelį?

Skaičiau čia trejetą psl. ir nesuprantu - ar tos, kurios dar neturi nė vieno vaiko (jo laukiasi) gali adekvačiai kalbėti apie šeimos su 3 ar 4 vaikais kasdienybę.. g.gif nesakau, kad nekalbėkit, tik sakau - kad kažkaip labai jau pikti (patys pikčiausi) šioje temoje yra Nuros ir Bitės šešėlis komentarai...

Dievaži, tik neįsižeiskit, bet mano profesija tokia, kad nagrinėju ne tik ką sako, bet ir kaip biggrin.gif

Kitos kažkaip bent minimaliai susilaiko nuo grubių komentarų.. Asmenybės bruožas ar stoka motinystės patirties mastau.gif o juk kalbama temoje apie 4 vaiko buvimą/nebuvimą.
Atsakyti
QUOTE(Nura @ 2015 06 03, 13:53)

Jeigu jums tuomet buvo priimtinas vaikų turėjimas tik gaunama sodros išmoka - valio, bet kitų tikslai kiek aukštesni ir be tvirto pagrindo, stabilių pajamų (ne minimumo) vaikų daryti neskuba smile.gif

taip vaikai buvo prioritetas, neatsižvelgiant nei kiek Sodra mokės, nei kaip gyvensime toliau, nes to nežino niekas ir kai žmonės planuoja taip toli į priekį, labai garsiai girdisi kai kieno juokas. Vaikai buvo natūralus dalykas, nes mes šeimą kūreme ir tuokemės ne todėl kad kartu po festivalius palėkiotume, ne todėl kad komfortiškai pagyventume ir ne todėl kad po pasaulį pakeliautume. Šeima man asocijuojasi su vaikais. Ir vaikai tikrai man atnešė laimės. Kad galima būti laimingiems ir dėl kitų dalykų - tai yra savaime aišku ir ta laimė nebus nei blogesnė nei geresnė. Bet kad vaikai laimės neatneša - jūs man neįrodysite schmoll.gif nebent pagrįstumete asmeniniu pavyzdžiu. smile.gif Otada jau aš pasakyčiau, kad kiekvienam - kitaip.
Atsakyti
O man pvz Mili komentarai atrodo labai arogantiški ir su potekste "oi oi aš viena gyvenu teisingai, o tie be vaikų, tai tokie vargšai" biggrin.gif ax.gif

Mili, o jūs paskaitykit narės Ciccio sukurtą temą apie nemeilę vaikams ir gal patikėsite mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nura: 03 birželio 2015 - 14:13
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 06 03, 14:10)
Tolerancija - tai gebėjimas suvokti, jog žmonės, kurie gyvena kitaip, nei tu pats, nebūtinai blogesni, nei tu.

Vieniems tai duota, kitiems - ne.

Pavyzdžiui, aš suvokiu jūsų gyvenimo būdą, jį vertinu ir spaudžiu dešinę  - šaunuolė, kad atradote savo kelią, auginate vaikus ir esate savame kely. Džiaugiuosi už  jus.
Lygiai taip pat reaguoju į tuos, kurie apsisprendžia neturėti vaikų, nes jiems taip geriau. Jei tik nuo to laimingi - valio, kuo daugiau laimingų žmonių pasauly, tuo geriau.

O štai jūs matote tik vieną tiesą - savo. Ir jei kas, neduok dievuliau, atranda kitokį gyvenimo būdą, nei jūsų - reiškia, yra prastesnis už jus.
Papildyta:

Kažkada abortų temoje uždaviau panašų klausimą, tai man buvo pateikta pavyzdžių n+k  biggrin.gif
Net ir supermamos forume yra ne viena ir ne dvi temos, kur moterys sako, jog gailisi. Jog nemyli vaikų. Ir čia tipo labai faina, kai moteris, kuri visiškai nemėgsta vaikų, juos gimdo?  g.gif  Kas nuo to pasidaro laimingesnis - nebent jūs  biggrin.gif

o aš suvokiu ir suprantu jūsų gyvenimo būdą ir nespaudžiu jums dešinės, nes manau kad klystate. Nesmerkiu, neniekinu, neminiu piktuoju, tiesiog turiu tokią nuomonę. Nagi parodykite savo tolerantiškumą ir toleruokite tokia m ano nuomonę.

O dėl to kurios gailisi - mes kalbame šitoje temoje, kurioje pasisakė daug DAUGIAVAIKIŲ mamų, t.y. turinčiu tris ir daugiau. Galima apsirikti kartą du, bet trečias, kaip sako liaudis nemeluoja. ar jos gailisi? O ar tos kurios pasak jūsų išreiškė, kad gailisi, prieš tai skaičiavo, planavo , norėjo? vėl gi - apie ką mes kalbames? g.gif
Papildyta:
QUOTE(RitaRazi @ 2015 06 03, 14:10)
Skaičiau čia trejetą psl. ir nesuprantu - ar tos, kurios dar neturi nė vieno vaiko (jo laukiasi) gali adekvačiai kalbėti apie šeimos su 3 ar 4 vaikais kasdienybę..  g.gif nesakau, kad nekalbėkit, tik sakau - kad kažkaip labai jau pikti (patys pikčiausi)  šioje temoje yra Nuros ir Bitės šešėlis komentarai...

Dievaži, tik neįsižeiskit, bet mano profesija tokia, kad nagrinėju ne tik ką sako, bet ir kaip biggrin.gif

Kitos kažkaip bent minimaliai susilaiko nuo grubių komentarų.. Asmenybės bruožas ar stoka motinystės patirties  mastau.gif o juk kalbama temoje apie 4 vaiko buvimą/nebuvimą.

kiba šrinkas būsite? drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Nura @ 2015 06 03, 14:12)
O man pvz Mili komentarai atrodo labai arogantiški ir su potekste "oi oi aš viena gyvenu teisingai, o tie be vaikų, tai tokie vargšai" biggrin.gif  ax.gif

Mili, o jūs paskaitykit narės Ciccio sukurtą temą apie nemeilę vaikams ir gal patikėsite mirksiukas.gif

oi gi nesiuntinekite manęs, man čia labai patinka biggrin.gif jau seniai nebuvau tokia ,,užsikabliavusi" - matot ruošiuosi dekretinėms, tai pratinu personalą kuo daugiau apseiti be manęs, tad laiko prie kompo į valias, ir jūs labai padedate jį prastumti.

nu ką padarysi, matyt aš arogantiška - ar tai labai blogai? Beje, tikrai ne aš viena gyvenu teisingai - čia pilnas forumas supermamyčių, kurios pritartų man 100 procentų. o jei yra viena kita nelaimėlė, kuriai gamta pagailėjo meilės palikuonims (kas beje gamtos kaip ir natūraliai duota), tai ką padarysi - visokių negalių yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 03 birželio 2015 - 14:23
Gerbiamoji, pati sakėte, kad netikite, jog vaikai neatneša laimės - daviau nuorodą į įrodymą, bet matot, kai jį gavote, tai jau "nesiuntinėkite manęs" biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 06 03, 15:10)
Asmenybės bruožas ar stoka motinystės patirties  mastau.gif

Asmenybės bruožas.
Visose temose rašau vienodu stiliumi - ar apie vaikus, ar apie mašinos parkavimą.
(čia offtopic, kad jau taip susidomėjot)

O kodėl rašau šioje temoje, nors neturiu 4 vaikų - parašiau pačioje pirmoje žinutėje šioje temoje. Nes "teisuolės su karūnomis" nusibosta smile.gif

Jei jau žmogui iškilo klausimas, ką daryti pastojus sunkioje situacijoje, mažiausiai jam reikia filmukų apie stebuklėlius, "negimusio vaikelio" laiškučių ir etc. Nesupraskit neteisingai - aš nesu už abortus.
Bet esu prieš prievartinį savo gyvenimo būdo kišimą tiems, kurie galvoja kitaip.
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2015 06 03, 15:22)
o jei yra viena kita nelaimėlė, kuriai gamta pagailėjo meilės palikuonims (kas beje gamtos kaip ir natūraliai duota), tai ką padarysi  - visokių negalių yra.


Apgailėtina - ką daugiau bepasakysi g.gif

Žiūrėkit, kad pačios "negalios neištiktų". Ir nukris motinos didvyrės ordinas, pačios sau susiteiktas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nura @ 2015 06 03, 14:26)
Gerbiamoji, pati sakėte, kad netikite, jog vaikai neatneša laimės - daviau nuorodą į įrodymą, bet matot, kai jį gavote, tai jau "nesiuntinėkite manęs" biggrin.gif  biggrin.gif

nu nenoriu aš eiti į kitą temą 4u.gif ir kaip jau sakiau, visokių negalių būna.

Bet , kadangi esu, bent jau mokinausi būti ,,šrinku" , tai vat išduosiu jums paslaptį - jeigu tai ką išdėstete yra tikrai nuoširdu, tai vaikai gali ir jums laimės neatnešti. Nes jūsų vertybių sistemoje jie per žemai. Jeigu auginadama vaiką svarstysite ko netekote, paskaičiuosite kiek ,,sutrumpėjo" finansai, kiek festivalių praleidote ar muziejų neaplankėte - tiesiog nesugebėsite įvertinti motinystės džiaugsmų. Būtent dėl to, man atrodo, kad mano tiek vertybių , tiek gyvenimo būdo pasirinkimas geresnis.
Atsakyti
Vat ir atsiskleidžia visa per motinystės patirtį sukaupta šiluma, meilė ir empatija kitam ŽMOGUI-GYVYBEI wub.gif Tikrai bjauru skaityti. Užsideda kaukes ir vaidina motinas Tereses.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 06 03, 14:31)
Papildyta:
Apgailėtina - ką daugiau bepasakysi  g.gif

Žiūrėkit, kad pačios "negalios neištiktų". Ir nukris motinos didvyrės ordinas, pačios sau susiteiktas.  ax.gif

asmenybės bruožas.
Papildyta:
QUOTE(Nura @ 2015 06 03, 14:33)
Vat ir atsiskleidžia visa per motinystės patirtį sukaupta šiluma, meilė ir empatija kitam ŽMOGUI-GYVYBEI wub.gif  Tikrai bjauru skaityti. Užsideda kaukes ir vaidina motinas Tereses.

na kad jau taip padėkojote už terapija ir patarimą - prašom hi.gif

Kaip matau diskusiją baigta, prasidėjo epitetų etapas. Iki pasimatymo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 03 birželio 2015 - 14:41
O ką diskutuoti su žmogumi, kurio požiūris siauras, kaip raktų skylutė bigsmile.gif Išvis įdomu, kaip meeeeile givibei spinduolančiai mamitei apsiverčia liežuvis kitas moteris neįgaliomis ir gamtos nuskriaustomis vadinti. Fu, kaip bjauru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nura: 03 birželio 2015 - 14:53
QUOTE(Nura @ 2015 06 03, 14:49)
O ką diskutuoti su žmogumi, kurio požiūris siauras, kaip raktų skylutė bigsmile.gif Išvis įdomu, kaip meeeeile givibei spinduolančiai mamitei apsiverčia liežuvis kitas moteris neįgaliomis ir gamtos nuskriaustomis vadinti. Fu, kaip bjauru.

o manote deviantinė motinystė yra normalu? o tai kaip jūs jas pavadintumete ? O kodėl žodis ,,negalia" jums toks neigimas ir atstumiantis ? ką - netoleruojate neįgaliųjų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mili: 03 birželio 2015 - 15:02
Jeigu jūs nežinote, kas yra neįgalus žmogus, tai galiu jus apšviesti, ir siūlyčiau atsargiau mėtytis tokios frazėmis, nes kaip matau neturite net žalio supratimo kas tai yra, jei leidžiate sau tokius epitetus pripraišyti moterims, kurios nenori vaikų. Gėdos turėkite, nors matau, kad tikrai neturite.
Atsakyti