Trintų daržovių sriubytė. Tikrai labai skani
Reikės:
4 - 5 bulvių
4 - 5 morkų
2 svogūnų
1 kubelio vištienos sultinio
0,25 l grietinės
1 l vandens
50 g sviesto
druskos, pipirų
baltos duonos skrebučių
Gaminimo būdas:
Svogūnus, bulves, ir morkas supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitinti puodą, įdėti sviesto, sudėti supjaustytas morkas, svogūnus, kepti 2 - 3 min. Į puodą su apkepintomis daržovėmis įpilti vandens, sudėti bulves, įdėti vištienos sultinio ir virti uždengus dangtį 15 min. Sriubą nukošti per sietelį, o daržoves sutrinti trintuve. Tyrę sukrėsti į puodą, įpilti sultinio (kad būtų kremo tirštumo), išmaišyti ir virti 3 min. Į sriubą įdėti grietinės, įberti druskos, pipirų. Patiekiant sriubą apiberti baltos duonos skrebučiais (aš jų nedėjau, nes neturėjau).
Skanaus