Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubytė su jūros gėrybėmis

Siūlau sriubos receptuką,kuris yra išbandytas ,jau ne vienos namuose.
Mums reikės:
vištų skrandukų{maždaug 300g},visa tai priklauso nuo asmenų skaičiaus
burokėlio,
ketvirtuko kopūsto,
morkos,
bulvių,
svogūno,
pusė aitrios paprikos
lauro lapeklių,
kvapiųjų pipirų,druskos,
pora šaukštų sviesto,gelteklių lapų
Paruošiame visas daržoves,nuvalome,supjaustome
Paruošiamas puodas kuriame virsime,įpilame vandens.
Sudedame lauro lapelius,pipirus, ,jeigu turime pasiruošę sriubos prieskonių{tai turi kiekviena moteris}ir sudedame vištos paruoštus skrandukus.
Verdame apie40min.,kol suminkštėja.
Suberiame susmulkintas daržoves{išskyrus svogūnus}
Svogūnus pakepiname sviesteir supilame į sriubą
Nukeliame indą,kur virė sriuba,sumetame smulkintus gelteklių lapelius.
Praleidau:
Papriką išvalome sėklas supjaustome juostelėmis.,kai verdame daržoves.
Valgome su grietine.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2009 10 05, 13:49)
Reikės pabandyti  thumbup.gif



Tikrai rekomenduoju, man skanu labai, MB irgi liko patenkintas bigsmile.gif
Manau turėtų patikti ir mažiems leliams 4u.gif
Atsakyti
Išbendžiau Donaldos receptą žurnale Žmonės. Čili sriubytė nereali thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 10 05, 20:03)
Išbendžiau Donaldos receptą žurnale Žmonės. Čili sriubytė nereali thumbup.gif

gal recepteliu gali pasidalinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 10 06, 12:31)
gal recepteliu gali pasidalinti  ax.gif

0.5 kg faršo puode patroškinti, kol pasidarys birus, tada supilti
0,5 ltr pomidorų padaže konservuotų pupelių
kelias česnako skilteles įspausti
keli šaukštai pomidorų padažo
nebūtinai, bet aš dėjau-tarkuotų morkų ir smulkiai pjaustyto svogūno
ir būtinai pabaigai įtarkuoti sūrio
Skanaus
essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 10 06, 20:07)
0.5 kg faršo puode patroškinti, kol pasidarys birus, tada supilti
0,5 ltr pomidorų padaže konservuotų pupelių
kelias česnako skilteles įspausti
keli šaukštai pomidorų padažo
nebūtinai, bet aš dėjau-tarkuotų morkų ir smulkiai pjaustyto svogūno
ir būtinai pabaigai įtarkuoti sūrio
Skanaus
essen.gif

4u.gif dekui
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 10 06, 21:07)
0.5 kg faršo puode patroškinti, kol pasidarys birus, tada supilti
0,5 ltr pomidorų padaže konservuotų pupelių
kelias česnako skilteles įspausti
keli šaukštai pomidorų padažo
nebūtinai, bet aš dėjau-tarkuotų morkų ir smulkiai pjaustyto svogūno
ir būtinai pabaigai įtarkuoti sūrio
Skanaus
essen.gif


O ciliuko nereikia, juk cili sriuba
Atsakyti
Na kaip ir prizadejau isbandyti moliugu sriuba blush2.gif
taigi gavos tikrai skani tirsta moliugu sriuba ...

user posted image

>moliuga (~400g), viena morka bei 2 nedidelius svogunus troskinau keliuose saukstuose alyvuogu aliejaus.Po keliu min.uzpyliau viska puses apelsino sultimis bei vandens,puse cili pipiro imeciau, dejau sauksteli sultinio ir uzdengus troskinau apie 25 min. Viska sublenderiavau,vis dapilant virinto vandens kad gautus norimas tirstumas 4u.gif uzdejau ant dujnes kad uzvirtu viskas ir viskas...ragaujam essen.gif
Atsakyti
Improvuota sriuba su konservuotais pomidorais:

Reikės:
2-3 bulvių
0.5 morkos,
0,5 svogūno,
2-3 skiltelių česnako
Mažo indelio konservuotų pomidorų savo sultyse
Kelių alyvuogių
Citrinos
Druskos
Kokių aštresnių prieskonių
Juodųjų pipirų
Pomidorų padažo
Saujelės ryžių
Saujelės faršo arba kažkokios mėsytės
Sultinio kubelių(jei neturite natūralaus mėsos sultinio)
Dar galima įlieti TEXICANA salsa padažo
Didelio puodo

Į verdantį sultinį(jei neturite, galite įmėsti porą sultinio kubelių) įdedate ryžius, kubeliais pjaustytas bulves ir iš anksto padarytas frikadeles(faršą sumaišau su druska ir pipiriukais ir padarau mažus rutuliukus). Įmetu keletą griežinėlių citrinos. Pagal skonį įdedu druskytės, prieskonių.
Pakepinu tarkuotą morką su spjaustytais svogūnais ir kapotu česnaku, sudedu smulkiai supjaustytus konservuotus pomidorus, alyvuoges, į keptuvę supilu nuo pomidorų likusį skystį ir viską troškinu). Bebaiginėjant virti bulvėms ir ryžiams, sudedu keptuvės turinį į puodą.
O po to jau buriu ragaudama. Įdedu pomidorų padažo, prieskonių ar ko dar sugalvoju, kartais kokių krapų įdedu ar petražolių, jei turiu. Atrodo, viskas. Jei vietoj frikadėlių dedu mėsytę, tai sudedu ją jau išvirtą prieš pat baigiant virti sriubą.

Aguonėle, labai viliojanti sriubytė. Gaila, mano šeima tokių nemėgsta, bet kokį kartą sau būtinai tokią išsivirsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d-krall: 07 spalio 2009 - 15:25
QUOTE(Nerytė @ 2009 10 03, 20:10)

o jus pameginkit tokia sriubyte...reikia 1 brokolio..ji isverdam..virt reikia apie 7min...verdu supjaustyta..tada i trintuve sutrinu aisku,kad butu skystesne uz kose dapilu vandens kur vire tas brokolis..dadedu pipiru ir druskos, bei truputi sultinio..dar pertrinu elektrine trintuve..na super skanu..kam reikia gali dasidet grietines ir pipiriuku daugiau..kiti keptu riesutu uzbarsto.as ne...o nuo jos svoris krenta..ji turi mazai kaloriju ir daug vitaminu...man patinka...seimai ne..bet greit pasigaminu per 10min...ir valgau 3dienas..laikau saldytuve ta tirstastiube...ji turi maziau kaloriju nei pomidoru sultys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2009 10 07, 12:49)
O ciliuko nereikia, juk cili sriuba

Nieko neimprozavau, dariau kaip buvo nurodyta. Man užteko aštrumo iš česnako, konservuotų pupelio padažo ir pomidorų padažo, buvo labai skanu thumbup.gif Kaip dabar užsimaniau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 10 05, 21:03)
Išbendžiau Donaldos receptą žurnale Žmonės. Čili sriubytė nereali thumbup.gif

mes irgi isbandem sita sriubyte, labai patiko. svarbiausiai kad mazos laiko(ir finansines) sanaudos o skonis superinis mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti