Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubytė su jūros gėrybėmis

QUOTE(rudenssniegas @ 2009 11 13, 18:08)
Labas, Aguonele,

tu kalbi apie moliugu sriuba g.gif jei taip, tai as tu skrebuciu nedarau pati o perku .labai pigus, traskus ir daug supakuota lotuliukas.gif tai kazkaip nekyla man ranka paciai gaminti, nes kiek ju ten reikia i sriuba mirksiukas.gif bent pas mus jie buna prie visokiu sausu sriubu pakeliu padeti parduotuvese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 13 lapkričio 2009 - 19:26
Aciu, Aguonele,
o tai kokioj cia parduotuvej, nes nei Maximoj, nei iki niekur nesu maciusi? Labai juos megstu, vien del ju galvojau plikyta tesla daryti, bet kad ir ta zaraza nesigauna schmoll.gif , susoka kazkokiais gabalais...
Labai lauksiu atsakymelio mirksiukas.gif
Atsakyti
Cia mano siandienine sriubyte 4u.gif gavosi labai skani blush2.gif


Darzoviu sriubyte su kukulaiciais

Uzverdame vandeni su sultinio kubeliu ir kubeliais pjaustytomis bulvemis. Supilame saldytu darzoviu misini. Pakepiname sovguna ir morka, supilame I sriubyte, tuomet is juotienos farso pasidarome kukulaicius (tiesiog i farsa idejau drusko, pipiru ir mesos prieskoniu) ir sumetame I sriubyte. Paverdame dar 15 min ir valgome su grietine. Skanaus! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*VaniLLa Sky* @ 2009 11 16, 15:57)
Cia mano siandienine sriubyte 4u.gif gavosi labai skani blush2.gif
 

Darzoviu sriubyte  su kukulaiciais

Uzverdame vandeni su sultinio kubeliu ir kubeliais pjaustytomis bulvemis. Supilame saldytu darzoviu misini. Pakepiname sovguna ir morka, supilame I sriubyte, tuomet is juotienos farso pasidarome kukulaicius (tiesiog i farsa idejau drusko, pipiru ir mesos prieskoniu) ir sumetame I sriubyte. Paverdame dar 15 min ir valgome su grietine. Skanaus! rolleyes.gif

aš kai kukulius darau, dar kiaušinį dedu į faršą
Atsakyti
as kai buvau maza, labai nemegau sriubu, nes ziema, tai bent karta per savaite jos gaudavau namie ir zinoma vos ne kasdien darze doh.gif

Studentavimo metais i sriubas net neziurejau ir jau 10 metu kaip sriubu nevalgiau, na neskaitant sriubos is pokelio doh.gif

Bet ziuriu kai saltukas pradejo spausti, labai uzsimaniau sriubytes, visgi ziema gerai susildo o ir skania sriuba galima issivirti thumbup.gif

tai va viriau as pora kartu sriuba, bet patyriau visiska fiasko verysad.gif

nesuprantu vieno dalyko, kai receptuose rasoma i vandeni sumeskite darzoves ir sultinio kubelius ir virkite n minuciu, man taip viska sumetus, kai ta sriuba verda pasidaro kazkokio puta ir taip jau neskaniai ji atrodo.... nezinau kodel ji atsiranda, na tikrai neturetu buti schmoll.gif

nusipirkau voveraiciu, rytoj planuoju virti grybu sriuba... gal koki recepta turit blush2.gif

bet prasyciau labai detaliai, kiek mazdaug laiko virti, kada ir ka deti i puoda.

turiu namie voveraiciu, morku, bulviu, svogunu, pomidoru. Jei ko pritruks nubegsiu i parde.

labai prasau skanios voveraiciu sriubos receptuko thumbup.gif

Atsakyti
siuo metu namuose tokia sriubyte:
virta vistos krutinele, vistienos sultinys bei baltieji kiniski grybai... lengva ir skanu..
reiktu dar zencenio, bet jo smulkinto nelabai kur radu, o gal ir blogai ieskojau smile.gif
Atsakyti
Chippie, nematau nieko sudetingo, kad isvirti sriuba ax.gif jei kyla putos, jas nugraibyk, o be to nevirk ant pacios didziausios ugnies. Voveraiciu sriuba virciau, kaip betkuria kita. Parasyti recepro negaliu, nes niekad tokios neviriau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 17, 11:12)
Chippie, nematau nieko sudetingo, kad isvirti sriuba  ax.gif  jei kyla putos, jas nugraibyk, o be to nevirk ant pacios didziausios ugnies. Voveraiciu sriuba virciau, kaip betkuria kita. Parasyti recepro negaliu, nes niekad tokios neviriau...  ax.gif



tai,kad per visa savo gyvenima viriau tik 2 kartus ir tuos kazkokia nesamone isejo doh.gif

Zodziu i verdanti vandeni dejau 2 kubelius buljono, tada bulves, morkas, siek tiek paviriau ir sudejau apkepintas voveraites ir svogunus, paviriau, kazkaip neskaniai viskas atrodo ir svarbiausia, kad per daug vandens buvo tai ta mano sriube tokia preska atrode, fu fu fu tada sugalvojau, kad reikia rimtesne sriuba paaryti tai itrenkiau lesiu doh.gif o lesiai t doh.gif ai ilgai verda doh.gif

zodziu siandien valgem juoda, tirsta sriuba su kietokokais lesiais ir pervirtom darzovem doh.gif

kai sakau, kad man su tom sriubom nesiseka doh.gif lengva pasakyti, sumeti ta ana paverdi ir mmmmm kaip gardu...

o taip noriu skanios sriubytes. Na ka ryt vyras darbo reikalas vakarieniaus restorana, tai virsiu antra karta sriuba thumbup.gif jei gausis skani tai duosiu jam paragaut, o jei ne tai ir nesakysiu, kad eilini karta marmala padariau
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2009 11 17, 23:23)
tai,kad per visa savo gyvenima viriau tik 2 kartus ir tuos kazkokia nesamone isejo doh.gif

Zodziu i verdanti vandeni dejau 2 kubelius buljono, tada bulves, morkas, siek tiek paviriau ir sudejau apkepintas voveraites ir svogunus, paviriau, kazkaip neskaniai viskas atrodo ir svarbiausia, kad per daug vandens buvo tai ta mano sriube tokia preska atrode, fu fu fu tada sugalvojau, kad reikia rimtesne sriuba paaryti tai itrenkiau lesiu doh.gif  o lesiai t doh.gif ai ilgai verda doh.gif 

zodziu siandien valgem juoda, tirsta sriuba su kietokokais lesiais ir pervirtom darzovem  doh.gif

kai sakau, kad man su tom sriubom nesiseka doh.gif  lengva pasakyti, sumeti ta ana paverdi ir mmmmm kaip gardu...

o taip noriu skanios sriubytes. Na ka ryt vyras darbo reikalas vakarieniaus restorana, tai virsiu antra karta sriuba thumbup.gif  jei gausis skani tai duosiu jam paragaut, o jei ne tai ir nesakysiu, kad eilini karta marmala padariau



jei verdi lesius, pupeles, zirnius, avinzirnius, perlines kruopas - jas uzsimerk is vakaro ir sriuba pradek virt nuo ju. Kai jau apvirs ir bus beveik minkstos, jau jau beveik isvire - dek jau cia pagal skoni ir tai kokios sriubos nori - bulves, morkas, svogunus, sparagines pupeles, moliugus, cukinijas, zirnelius ir t.t. Ir vandens pilk is pradziu maziau. Pries gala galesi dapilt, ir pasireguliuok tirstuma dapildama vandens pagal savo skoni. Jei pagal eile, ir kad nepervirtu, reiktu det (ar bent as jau dedu) pirma bulve ir morka, jos apverda, na kokia 5-10 min, tada dedu kitas darzoves ir vel verdu. Jei bijai pervirt, ar nedavirt - vis paragauk. Tikrai pavyks smile.gif o jei atsiras putu - nugriebk jas ir ciut pamazink ugni (patare jau atrodo kazkas).

O voveraiciu sriuba tai as verdu is kopustu, morkyciu, ciut bulves, idedu susmulkinta (nulupta odele) pomidora (jau einant i virimo pabaiga dedu). Ir tik pries gala dedu jau isvirtas voveraites mmmmm apsivalgymas, pati megiamiausia mano sriuba.

Ir kad sriubyte butu ne preska, tai reikia virt ja savo darytame sultinyje (nuvirta vistyte, ar megiama mesyte su ivairiais prieskoniais - ar tai lauro lapas, pipiras, salieru, morka, petrazoles saknim, pagal skoni cia kaip kuri seimininke megsta). Jei nesinori zaist sitaip, - tai su buljonu is pakelio.

Man labai patinka jau baigiant virt sriuba idet lydyto sureliu (pvz panemuniu lankos ar tai pievos ar kaip jis ten tiksliai vadinas, perku jau automatiskai, neskaitydama pavadino 4u.gif (sriubai dedu ta be priedu)).

Darzoves as dedu beveik visas kartu (morka, bulve, sparagines, moliuga, kopusta, cukinija, saliera) nes megstu suvirusias sriubas ir blenderiuotas. Bet minetaja kopustu, su voveraitem, tai kopustus dedu visai pries gala, kad jie tik suminkstetu, o ne suvirtu.


Skaniu Tau bandymu 4u.gif

Atsakyti
Gal kokia skania sriubyte su cukinija parekomenduotumet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(UMA3 @ 2009 11 19, 13:38)
Gal kokia skania sriubyte su cukinija parekomenduotumet  mirksiukas.gif

aš verdu paprastai.. panašiai kaip kad šitam recepte: http://www.bernardin...ju-sriuba/21106
tik aš neblenderiuoju.. o taip tai svarbiausia nepamiršti daug česnako, būtinai kario ir baziliko biški. aš dar ryžių dedu.. MB pati mėgiamiausia matyt sriuba.. p.s. patiekiu su česnakiniais duonos skrebučiais..
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 11 20, 01:51)
aš verdu paprastai.. panašiai kaip kad šitam recepte: http://www.bernardin...ju-sriuba/21106
tik aš neblenderiuoju.. o taip tai svarbiausia nepamiršti daug česnako, būtinai kario ir baziliko biški. aš dar ryžių dedu.. MB pati mėgiamiausia matyt sriuba.. p.s. patiekiu su česnakiniais duonos skrebučiais..

O ja galima paskui sildyti?tas suris nenuseda?ar dedate suri tiesiai i lekste? g.gif
Atsakyti