QUOTE(Chippie @ 2009 11 17, 23:23)
tai,kad per visa savo gyvenima viriau tik 2 kartus ir tuos kazkokia nesamone isejo
Zodziu i verdanti vandeni dejau 2 kubelius buljono, tada bulves, morkas, siek tiek paviriau ir sudejau apkepintas voveraites ir svogunus, paviriau, kazkaip neskaniai viskas atrodo ir svarbiausia, kad per daug vandens buvo tai ta mano sriube tokia preska atrode, fu fu fu tada sugalvojau, kad reikia rimtesne sriuba paaryti tai itrenkiau lesiu

o lesiai t

ai ilgai verda
zodziu siandien valgem juoda, tirsta sriuba su kietokokais lesiais ir pervirtom darzovem
kai sakau, kad man su tom sriubom nesiseka

lengva pasakyti, sumeti ta ana paverdi ir mmmmm kaip gardu...
o taip noriu skanios sriubytes. Na ka ryt vyras darbo reikalas vakarieniaus restorana, tai virsiu antra karta sriuba

jei gausis skani tai duosiu jam paragaut, o jei ne tai ir nesakysiu, kad eilini karta marmala padariau
jei verdi lesius, pupeles, zirnius, avinzirnius, perlines kruopas - jas uzsimerk is vakaro ir sriuba pradek virt nuo ju. Kai jau apvirs ir bus beveik minkstos, jau jau beveik isvire - dek jau cia pagal skoni ir tai kokios sriubos nori - bulves, morkas, svogunus, sparagines pupeles, moliugus, cukinijas, zirnelius ir t.t. Ir vandens pilk is pradziu maziau. Pries gala galesi dapilt, ir pasireguliuok tirstuma dapildama vandens pagal savo skoni. Jei pagal eile, ir kad nepervirtu, reiktu det (ar bent as jau dedu) pirma bulve ir morka, jos apverda, na kokia 5-10 min, tada dedu kitas darzoves ir vel verdu. Jei bijai pervirt, ar nedavirt - vis paragauk. Tikrai pavyks

o jei atsiras putu - nugriebk jas ir ciut pamazink ugni (patare jau atrodo kazkas).
O voveraiciu sriuba tai as verdu is kopustu, morkyciu, ciut bulves, idedu susmulkinta (nulupta odele) pomidora (jau einant i virimo pabaiga dedu). Ir tik pries gala dedu jau isvirtas voveraites mmmmm apsivalgymas, pati megiamiausia mano sriuba.
Ir kad sriubyte butu ne preska, tai reikia virt ja savo darytame sultinyje (nuvirta vistyte, ar megiama mesyte su ivairiais prieskoniais - ar tai lauro lapas, pipiras, salieru, morka, petrazoles saknim, pagal skoni cia kaip kuri seimininke megsta). Jei nesinori zaist sitaip, - tai su buljonu is pakelio.
Man labai patinka jau baigiant virt sriuba idet lydyto sureliu (pvz panemuniu lankos ar tai pievos ar kaip jis ten tiksliai vadinas, perku jau automatiskai, neskaitydama pavadino

(sriubai dedu ta be priedu)).
Darzoves as dedu beveik visas kartu (morka, bulve, sparagines, moliuga, kopusta, cukinija, saliera) nes megstu suvirusias sriubas ir blenderiuotas. Bet minetaja kopustu, su voveraitem, tai kopustus dedu visai pries gala, kad jie tik suminkstetu, o ne suvirtu.
Skaniu Tau bandymu