Kokių žinot netradicinių cepelinų receptų (aš, pavyzdžiui, žinau receptą, kur vietoj mėsos dedamos morkos su curkum) ir ką apie tai manot?
QUOTE(Destruktor @ 2005 04 12, 00:02)
Kokių žinot netradicinių cepelinų receptų (aš, pavyzdžiui, žinau receptą, kur vietoj mėsos dedamos morkos su curkum) ir ką apie tai manot?
Visai noreciau paragaut tokiu

Bet morkos dedamos tik vedrant virtų bulvių cepelinus, kiek girdejau. Ar ne?

Na, vietoj faršo kartais dedu neriebią rūkytą ar sūdytą šoninę su daug svogūnų. Dar šeimyna mėgsta su skilnadžiu
Prabangius, taip sakant


Man labai skanūs su džiovintais grybais

Esu girdejus apie tokius cepelinus (įdaras-morkos su cukrum) , bet pati negaminau, nes maniškiai nemėgsta, ir be to cukrus mano šeimos priešas
. Todel darau kaip visada su mėsa. Nors esu gaminus ir su dž. grybais; varškė su žalumynais; kepintos morkos su svogūnais ir pievagrybiais; rūkyta šonine...... neblogai gavosi... Gal kada pabandysiu šį įdarą : morkos su cukrum


QUOTE(Destruktor @ 2005 04 11, 23:02)
Kokių žinot netradicinių cepelinų receptų
Na, suradau Tau visą sąrašą tų "netradicinių".Pati nebanžiau, tai negaliu girti ar peikti.
1.Rūkyto kumpio įdaras: 0,5kg kumpio, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, maltų pipirų. Kumpį išvirti, smulkiai supiaustyti, sumaišyti su priedais.
2.Varškės : 200g varškės, 1 kiaušinis, sviesto šaukštelis, mėtų ir druskos pagal skonį.
3.Obuolių: obuolius (rūgščius) sutarkuoti burokine tarka,, pridėti cinamono, cukraus. Cepelinus daryti apvalius.Valgyti su grietinėle.
4.Grybų: 1 litras slėgtų ar džiovintų grybų, 150 g rūkytų lašinukų, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, 100g piene mirkytos bandelės, pipirų. Grybus apvirinti, nusausinti, sumalti su lašinukais, dėti kiaušinį, bandelę,, smulkiai supiaustytą pakepintą svogūną.Padruskinti, papipirinti. Valgoma su grietine ar svogūnų padažu.
6.Silkių: 11 silkė, 1 kiaušinis, 50 g mirkytos bandelės, 1 svogūnas ,pipirų. Silkę išmirkyti, išimti kaulus, sumalti, dėti priedus.Valgoma su sviesto užpilu ir rūgusiu pienu.
7.Morkų: 400g morkų, 100g cukraus, 1 kiaušinis, 2 šaukšteliai sviesto, cinamono.Virtas morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, patroškinti.Galima ir aguonų įberti.
8.Aguonų: 2 stiklinės aguonų, 1 kiaušinis, 50 g cukraus.Aguonas nuplikyti, sumalti, viską sumaišyti.
9.Raugintų kopūstų: 1 l kopūstų, 100 g lašinių.Kopūstus nuplauti ir ištroškinti su paspirgytais lašiniais.
Čia iš tų "Žemaičių valgių".
Aš dar esu svečiuose valgiusi su žuvies įdaru.Man sakė, tas pats, kaip žuvies kotletams.Ir su krevečių, bet man nepatiko.
Sėkmes bandant, jei buvau Tau naudinga.
Susimoviau su cepelinais virtais. Nezinau, kas ne taip, ar as cia kerepla, ar kas...Zodziu, isiro i kose net neisvire. Kiek miltu (be krakmolo dariau) bedejau, vis mase nelipo niekaip, tai tu miltu nemazai sudejau. Ugnis silpna, tai ko dar...Prasyciau labai pakomentuoti, kad antra karta nesusimauciau
Dekinga


Na, aš tai su miltais sunkiai įsivaizduoju, tai turbūt dėčiau vis tik krakmolo, kad neiširtų...
Jis gerai suklijuoja...

QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 16, 19:18)
Susimoviau su cepelinais virtais. Nezinau, kas ne taip, ar as cia kerepla, ar kas...Zodziu, isiro i kose net neisvire. Kiek miltu (be krakmolo dariau) bedejau, vis mase nelipo niekaip, tai tu miltu nemazai sudejau. Ugnis silpna, tai ko dar...Prasyciau labai pakomentuoti, kad antra karta nesusimauciau
Dekinga 


Čia aš kalta, kad ne viską surašiau.
Bulvės turi būti miltingos, Belgijoj pommes frites mėgsta, tam naudojamos bulvės kukuliams netinka.Vokiškai vadinasi "Mehlige Kartoffeln", kurios reikalingos.
Bulves geriau virti dieną prieš tai. Iš šviežiai virtų pagaminta tešla būna šlapia.Kai kurios moterys karštas bulves išspaudžia per presą ir palieka purias neuždengtam bliūde atšalti ir garą išleisti porai valandų.
Jei dedi miltus, reikia suformavus tuoj pat virti, nes miltams brinkstant tešla skystėja.
Į verdantį vandenį sudėjus, sumažinama ugnis.Leidžama, kaip vokiečiai sako, "ziehen" (pritraukti - čia virėjų terminologija) 10 -15 min., priklausomai nuo dydžio.Vokietijoj jie didžiuliai, porcija - 2 štukos.Aš gaminu mažiukus, apie 5 cm skersmens, tai 10 pilnai užtenka.
Verdant dangtis neuždengiamas.Kadangi viską, kas kukuliuose, nevirtą valgyt galima, tai ne problema.
Vokietės daro ir su manų koše - 1 kg bulvių, iš vakaro išvirtų, 250 ml vandens, 100 g manų.Košę verdančią ant išspaustų bulvių verčia.Aš nebandžiau, nežinau.
Super senoje knygoje iš 19 amžiaus radau receptą - 1 kg bulvių 2 kiaušiniai, po 2 šaukštus miltų ir krakmolo arba 4 šaukštai krakmolo.Čia nuo ankstesnio skirtumas, kad dvigubai daugiau kiaušinių ir miltų, tai man nepatinka, nes kiaušinis irgi skystina.
Dar girdėjau patarimą, kad į vandenį krakmolo įdeti kokį šaukštą, kad kukuliai neišsileistų. Už kiek pirkau, už tiek parduodu - nežinau. Mat , vokiečiai verda bulvių kukulius visokius - žalių, virtu ir maišytų, tik įdarui deda svieste pakepintos bandelės kubelius ir valgo juos vietoj bulvių su mėsa. Aš pasiūliau kaimynėms lietuviškai užpildyti - su faršu, tai joms patiko, atseit mažiau darbo, nebereikia mėsos atskirai virti.Taip ir keičiamės patyrimu - ką aš čia viršuj surašiau, jų išmintis.Manau, kad ir cepelinams tinka, nes jie nuo vokiškų kukulių tik forma ir tesiskiria.