Įkraunama...
Įkraunama...

Netradiciniai cepelinai

Aciu uz patarimus, tikrai labai teisingi, tos bulves tikrai fritiurinem bulvytem skirtos, o nuo miltu tesla isskystejo, nelipo. Labai aciu uz dideles pastangas pagelbejant, taciau kita karta be krakmolo nerizikuosiu mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O gal kas bandėt daryti cepelinus iš pirktinės tešlos???
Vakar radau parduotuvėje, bet nepirkau, nes nežinau, ar gaunasi skanūs cepelinai.
Ir jeigu bandėt daryti tokius cepelinus, ar ten reikia žalią faršą dėti, ar jau išvirtą (iškeptą) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2005 04 20, 09:59)
O gal kas bandėt daryti cepelinus iš pirktinės tešlos???
Vakar radau parduotuvėje, bet nepirkau, nes nežinau, ar gaunasi skanūs cepelinai.
Ir jeigu bandėt daryti tokius cepelinus, ar ten reikia žalią faršą dėti, ar jau išvirtą (iškeptą) g.gif


Bandžiau. Nežinau, skonio reikalas, bet man jie buvo žiauriai neskanūs schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Kaip ir bulviniai blynai iš pakelių - fe verysad.gif Tik babkes be reikalo išmečiau cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2005 04 20, 08:59)
O gal kas bandėt daryti cepelinus iš pirktinės tešlos???
Vakar radau parduotuvėje, bet nepirkau, nes nežinau, ar gaunasi skanūs cepelinai.
Ir jeigu bandėt daryti tokius cepelinus, ar ten reikia žalią faršą dėti, ar jau išvirtą (iškeptą) g.gif



Bandziau, skonis toks pats neskanus kaip ir Forto dvare ar Karmelavoj (zinau, kad budavo skanu, bet dabar tai tikrai pobjauriai).
Bet is bedos - visai nieko ir ta pokeliu tesla.
Atsakyti
Manyciau, kad tiktu toks receptas:

Aliejuje virti cepelinai su žuvimi

7,5 kg įprastos cepelinams ruošiamos bulvių masės.
Įdarui:
400 g šaldytos žuvies filė,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų.
Aliejaus virimui.

Šaldytą žuvį supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname svogūną. Keptuvėje su sviestu kepame svogūną, įdedame žuvį, pipirų, druskos.
Paruošiame nedidelius cepelinus, juos išverdame įkaitintame aliejuje.
Atsakyti
Visur beveik raso apie virtus cepelinus, cepelinus is virtu bulviu, o man labai patinka KEPTI CEPELINAI:

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 18, 15:32)
Visur beveik raso apie virtus cepelinus, cepelinus is virtu bulviu, o man labai patinka KEPTI CEPELINAI:

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas, kurį reikia įdėti i masę, įdėti druskos, įimušti 2 kiaušinius. Į faršą sudėti prieskonius, druską ir išmaišyti. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ir įdėti faršą. Formuoti kaip cepelinus, tik truputį plokštesnius. Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti.

Skanaus!


tai cia ne cepelinai, o taip vadinami Kedainiu blynai - bulviniai blynai su mesa.
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 18, 15:29)
Manyciau, kad tiktu toks receptas:
Aliejuje virti cepelinai su žuvimi

QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 18, 15:32)
Visur beveik raso apie virtus cepelinus, cepelinus is virtu bulviu, o man labai patinka KEPTI CEPELINAI:

Mama Tania, tik neįsižeisk blush2.gif . Kaip tavo reikalai su svoriu, su figūra? Tu tokia išradinga kulinarijoj 4u.gif Gal greita madžiagų apykaita? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tobula @ 2005 08 18, 21:40)
Mama Tania, tik neįsižeisk blush2.gif . Kaip tavo reikalai su svoriu, su figūra?

Nesiskundziu. Sveriu 47 kg
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 18, 21:55)
Nesiskundziu. Sveriu 47 kg

Vadinasi tu tik gamini patiekalus tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tobula: 18 rugpjūčio 2005 - 20:59
QUOTE(tobula @ 2005 08 18, 21:40)
Mama Tania, tik neįsižeisk blush2.gif . Kaip tavo reikalai su svoriu, su figūra?

Rytoj, jeigu turesiu laiko perskaityti straipsnio Saldumynai visas zinutes, tai pateiksiu torto "Generolas" receptuka.
Mano manymu, pats skaniausias tortas pasaulyje.
Isbandykit receptuka, nepagailesit thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(tobula @ 2005 08 18, 21:58)
Vadinasi tu tik gamini patiekalus tongue.gif

Na, turbut jei tik gaminciau, tai nesiulyciau jums receptu.

O siandien isbandziau siu forumu pasiulyta bulviu patiekala (Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.)

Gieda sakyti, bet persivalgiau (atsiprasau, kad taip smulkmeniskai)
Atsakyti