as tai labai megstu "lazankes". cia ipo cepelinai be nieko. mano tetis kai daro cepelinu, man padaro ir ju.cia gal ne cepelinai,ir gal visai ne netradiciniai, bet as juos labai labai megstu...
Man irgi labai skanu. Vienoje receptų knygoje perskaičiau, kad labai panašus patiekalas vadinasi "Biednioko kleckai". Tai mes nuo tada taip ir vadiname...
as tai dariau cepus savaitgaly su žuvim, kur čia aukščiau receptas yra. tik neviriau aliejuje, nes čia jau slyškom būtų, bet man patiko. su žuvim skanūs. tik aišku per daug prigaminau.
Gal kai kurie užrašai ir pasikartosis (iš savo užrašų knygelės):
CEPELINAI
12 - 15 žalių bulvių 4 - 5 virtos bulvės druskos
Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti įkošę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krakmolas ir truputis druskos gerai išminkomi. Tada imamas gumuliukas tešlos, suplojamas ant delno ir ant vidurio uždėti įdaro. Tuomet suplotas skrituliukas sulenkiamas pusiau, kraštai suglaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į pasūdytą verdanti vandenį ir verdami apie 30 min. Patiekti su spirgučių padažu arba tiesiog su grietine.
Įdarai: Jautienos : 300g jautienos 100g varškės mairūno, pipirų, druskos Varškę ir jautieną sumalti per mėsmalę, įberti mairūno, pipirų, druskos ir viską gerai išmaišyti.
Kiaulienos : 300g kiaulienos 1 šaukštas grietinės 2 virtos bulvės pipirų, druskos Kiaulieną ir virtas bulves sumalti, įdėti grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti.
Varškės : 300g varškės 1 kiaušinis 1 šaukštas minkšto sviesto 0,5 šaukštelio mėtų arba smulkinto česnako druskos Varškę ištrinti su sviestu, kiaušiniu ir česnaku. Pasūdyti.
Grybų : 5 džiovinti arba 500g sūdytų grybų 2 svogūnai 100 g lašinukų 2 šaukštai džiūvėsėlių Tiek sūdyti grybai tiek džiovinti išpradžių pamirkomi apie 1 val. šaltame vandenyje ir paskui išverdami. Išvirti ir perplauti grybai sumalami mėsmale, lašinukai smulkiai supjaustomi, svogūnai supjaustomi ir pakepinami. Viską gerai išmaišyti.
Kopūstų ir grybų : 300g raugintų kopūstų 3 džiovinti grybai 2 svogūnai 4 šaukštai aliejaus 2 šaukšteliai vegetos prieskonių 1 lauro lapelis druskos, pipirų Grybus nuplauti ir 2 valandom užmirkyti, paskui išvirti tame pačiame vandenyje. Raugintus kopūstus susmulkinti ir sudėti į puodelį su grybais, įdėti lauro lapelį. Troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės kopūstai. Susmulkintą svogūną pakepinti ir sudėti kopūstus į keptuvę(grybus išgriebti), įdėti vegetos prieskonių, pipirų, druskos. Grybus smulkiai supjaustyti ir vėl sudėti į kopūstus. Keptuvėje troškinti, kol išgaruos visas vanduo. Įdara atvėsinti.
Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, įdėti druskos, truputį krakmolo. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių, padaryti "rutuliuką". Visus "rutuliukus" į verdantį vandenį. Kai išvyrs, valgyti su pienu (man dar patinka + vanduo, kur buvo virti tie "rutuliukai")