Įkraunama...
Įkraunama...

Netradiciniai cepelinai

as tai labai megstu "lazankes". cia ipo cepelinai be nieko. mano tetis kai daro cepelinu, man padaro ir ju.cia gal ne cepelinai,ir gal visai ne netradiciniai, bet as juos labai labai megstu... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 08 20, 16:45)
Nežinau, gal maistas, kurį prieš cepelinus valgei?

Taigi iki cepelinu nieko ir po ju nieko. verysad.gif Tik mineralini
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 20 rugpjūčio 2005 - 22:27
QUOTE(reveka @ 2005 08 20, 18:09)
as tai labai megstu "lazankes". cia ipo cepelinai be nieko

O kaip tos "lazankes" gaminamos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 20 rugpjūčio 2005 - 22:26
turbūt lazankės yra " durniukai"? cepelinų masės nedideli kukuliukai be jokio įdaro?
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 08 20, 23:40)
turbūt lazankės yra " durniukai"?  cepelinų masės nedideli kukuliukai be jokio įdaro?


aga, tokie apvalus, mazi "kukuliukai" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reveka @ 2005 08 21, 08:38)
aga, tokie apvalus, mazi "kukuliukai" smile.gif

Jei taisingai supratau, valgyti su pienu? Man butent tokie "cepelinai" patikdavo, kai buvau maza
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 20, 23:24)
Taigi iki cepelinu nieko ir po ju nieko.  verysad.gif  Tik mineralini


Tai gal tuščiam skrandžiui ir nepatiko? Vis tik cepelinai - sunkus maistas.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 08 20, 23:40)
turbūt lazankės yra " durniukai"?  cepelinų masės nedideli kukuliukai be jokio įdaro?



QUOTE(reveka @ 2005 08 21, 08:38)
aga, tokie apvalus, mazi "kukuliukai" smile.gif


Man irgi labai skanu. Vienoje receptų knygoje perskaičiau, kad labai panašus patiekalas vadinasi "Biednioko kleckai". Tai mes nuo tada taip ir vadiname... ax.gif
Atsakyti
as tai dariau cepus savaitgaly su žuvim, kur čia aukščiau receptas yra. tik neviriau aliejuje, nes čia jau slyškom būtų, bet man patiko. su žuvim skanūs. tik aišku per daug prigaminau.
Atsakyti
Gal kai kurie užrašai ir pasikartosis (iš savo užrašų knygelės):

CEPELINAI

12 - 15 žalių bulvių
4 - 5 virtos bulvės
druskos

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti įkošę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krakmolas ir truputis druskos gerai išminkomi. Tada imamas gumuliukas tešlos, suplojamas ant delno ir ant vidurio uždėti įdaro. Tuomet suplotas skrituliukas sulenkiamas pusiau, kraštai suglaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į pasūdytą verdanti vandenį ir verdami apie 30 min.
Patiekti su spirgučių padažu arba tiesiog su grietine.

Įdarai:
Jautienos :
300g jautienos
100g varškės
mairūno, pipirų, druskos
Varškę ir jautieną sumalti per mėsmalę, įberti mairūno, pipirų, druskos ir viską gerai išmaišyti.

Kiaulienos :
300g kiaulienos
1 šaukštas grietinės
2 virtos bulvės
pipirų, druskos
Kiaulieną ir virtas bulves sumalti, įdėti grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti.

Varškės :
300g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas minkšto sviesto
0,5 šaukštelio mėtų arba smulkinto česnako
druskos
Varškę ištrinti su sviestu, kiaušiniu ir česnaku. Pasūdyti.

Grybų :
5 džiovinti arba 500g sūdytų grybų
2 svogūnai
100 g lašinukų
2 šaukštai džiūvėsėlių
Tiek sūdyti grybai tiek džiovinti išpradžių pamirkomi apie 1 val. šaltame vandenyje ir paskui išverdami. Išvirti ir perplauti grybai sumalami mėsmale, lašinukai smulkiai supjaustomi, svogūnai supjaustomi ir pakepinami. Viską gerai išmaišyti.

Kopūstų ir grybų :
300g raugintų kopūstų
3 džiovinti grybai
2 svogūnai
4 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai vegetos prieskonių
1 lauro lapelis
druskos, pipirų
Grybus nuplauti ir 2 valandom užmirkyti, paskui išvirti tame pačiame vandenyje. Raugintus kopūstus susmulkinti ir sudėti į puodelį su grybais, įdėti lauro lapelį. Troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės kopūstai. Susmulkintą svogūną pakepinti ir sudėti kopūstus į keptuvę(grybus išgriebti), įdėti vegetos prieskonių, pipirų, druskos. Grybus smulkiai supjaustyti ir vėl sudėti į kopūstus. Keptuvėje troškinti, kol išgaruos visas vanduo. Įdara atvėsinti.
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 21, 10:06)
Jei taisingai supratau, valgyti su pienu? Man butent tokie "cepelinai" patikdavo, kai buvau maza



niu jo, tik as juos be pieno valgau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reveka @ 2005 08 22, 19:53)
niu jo, tik as juos be pieno valgau  smile.gif

Butent su pienu - liuks!

bulvių
druskos
pieno

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, įdėti druskos, truputį krakmolo. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių, padaryti "rutuliuką". Visus "rutuliukus" į verdantį vandenį. Kai išvyrs, valgyti su pienu (man dar patinka + vanduo, kur buvo virti tie "rutuliukai")

Atsakyti