Įkraunama...
Įkraunama...

Netradiciniai cepelinai

Mano močiutė labai skaniai cepelinus darydavo. Įdaras būdavo tradicinis - varškės arba mėsos, bet paruošimas, ne visai... Jinai cepelinus ne virdavo, o kepdavo.
Padaro cepelinus, apkepa keptuvėje iš visų pusių, kad paskrustų, deda į špižinį puodą (toks labai sunkus puodas), užpila riebaliukais (nebepamenu tiksliai kokiais, bet turbūt gerai ir tais, kuriuose kepė), šiek tiek vandenuko, puodą uždengia ir į orkaitę troškinti.
Kai jie išsitroškina, valgydavom su varškės padažu arba spirgais.
Niam niam... net seilė nutyso biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 23, 00:27)
Butent su pienu - liuks!

bulvių
druskos
pieno

Bulves nulupti, sutarkuoti, nuspausti, įdėti druskos, truputį krakmolo. Paimti nedidelį gabalėlį bulvių, padaryti "rutuliuką". Visus "rutuliukus" į verdantį vandenį. Kai išvyrs, valgyti su pienu (man dar patinka + vanduo, kur buvo virti tie "rutuliukai")


niu aš juos valgau irgi su tuo skysčiu, bet dar isidedu grietines, o ne pieno thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Destruktor @ 2005 04 12, 00:02)
Kokių žinot netradicinių cepelinų receptų (aš, pavyzdžiui, žinau receptą, kur vietoj mėsos dedamos morkos su curkum) ir ką apie tai manot?

Morkų tarkiai nusungti + aguonos + druskytė = super thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
aš tai morkas smulkiai sutarkuoju, nuspaudžiu sausokai, keptuvėje pakepinu su svogūnais ir sviestu, įdedu druskos ir pipiru, ir iš tos masės darau įdarą - kas ragavo,sakė,kad skanu:)
Atsakyti
mano mama daro kartais su tarkuotos slapenkos idaru,man visai skanu wink.gif esu girdejusi apie melyniu ydara,bet tokiu nerizikuociau valgyti smile.gif
Atsakyti
O AS PARASYSIU CEPELINU TARKE KAIP PARUOSTI ,NEPIKIT PROPORCIJU NERASAU NES DARAU IS AKIES SEIMA MANO DIDELE IR NET LABAI ESAM ASTUONIESE . TAI VA BULVIU TIKRAI REIKE DAUG O I VISA TA TARKE DAR IDEDU 4 POK VARSKES PACIOS PIGIAUSIOS IR GERAS 3 SAUJAS MANU KRUOPU .LABAI SKANI TARKE GAUNASI. SKANAUS
Atsakyti
Toks klausimelis: ar i virtu bulviu cepelinus dedat zalia farsa ar pakepinta, ar speja mesyte isvirti?
Atsakyti
QUOTE(Marija Kotryna @ 2009 04 20, 16:05)
Toks klausimelis: ar i virtu bulviu cepelinus dedat zalia farsa ar pakepinta, ar speja mesyte isvirti?




mes tik virta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija Kotryna @ 2009 04 20, 17:05)
Toks klausimelis: ar i virtu bulviu cepelinus dedat zalia farsa ar pakepinta, ar speja mesyte isvirti?

Skaniausia mano šeimai taip: svogūnus pakepini, po to faršą ir viską permali thumbup.gif Gaunasi birus sultingas įdaras. Jo galima dėti ir į žemaičių blynus, cepelinus virtų bulvių , ir į tokias mielines spurgytes - beilašus.
Atsakyti
6 zalios bulves
6 virtos bulves
200-250g krakmolo (priklauso, kokios bulves)

Virtas bulves sumalti su mesmale, siek tiek atvesinti. Zalias - sutarkuoti iprastai ir, supylus i kiaurasamti(durslioka smile.gif ) ,kurio skylutes-mazos) - gerai nusunkti skysti. Sumaisyti su virtom bulvem ir krakmolu.
Idaras - koks tik norit. As dedu zalia farsa+pipirai+druska. Mest i verdanti vandeni, verda apie 20min.
Kai suzinojau si recepta, niekada nebenuspaudineju tarkiu per marle smile.gif
Atsakyti
Panašiai darau ir aš tokius cepelinus, kaip ir Engine, bet šiek tiek ir kitaip ax.gif

6 vidutinio dydžio bulvės žalios,
6 vidutinio dydžio bulvės virtos,
200 gr. krakmolo,
druska.
Kiekius galima ir dvigubinti, žiūrint, kiek bus valgytojų...

Pirmiausia išverdu 6 bulves, ataušinu. Tada burokine tarka sutarkuoju ir nevirtas bulves ir virtas. Į masę dedu druskos ir viską labai gerai išmaišau-suminkau rankomis. Reikia gana nemažai minkyti-maišyti. Tada sudedu krakmolą ir vėl labai gerai išmaišau. Masė truputuką limpa prie rankų, bet reikia vandenuku sudrėkinti rankas. Įdarą dėjau pačios maltą faršą. Iš tokios normos išeina 8 normalūs cepelinai. Galima ir su varške, ir kitokiais įdarais.
Padažą darau iš sviesto ir grietinės. Mums labai patinka mirksiukas.gif

Nu tikrai verta pabandyti. Labai greitai pagaminama ir tikrai skanu...
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 12 liepos 2013 - 16:32
4u.gif
Žinau labaiii!!! gerą cepelinų "kitaip" receptą.
Vaikai net sugalvojo jiems pavadinimą "Ciklinai".
Svarbiausia, kad jokių terlionių su tarkiais ir tešla nekeičia spalvos (nepilkuoja).
Tešlai reikės:
4-5 pokelių varškės (9%)
400 g. bulvių krakmolo
1 kiaušinio
trupučio druskos.
Įdarui: bet koks mėgstamas mėsos faršas
Padažui: kepinti svogūnai su grietine (arba spirgučiai)

Darbo eiga: išplakti kiaušinį, išmaišyti su varške, o tada su krakmolu. Gerai išminkyti.
Kad tešla neliptų prie rankų formuojant cepelinus, pavilgyti jas vandeniu.
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį.
Virti tiek pat kiek ir cepelinus iš tarkių.

Skanaus thumbup.gif
P.S. trijų asmenų šeimai vsko reiks per pus mažiau, tik kiaušinis vis tiek vienas bigsmile.gif
Atsakyti