QUOTE(Ausyte1 @ 2005 08 23, 13:18)
Mano močiutė labai skaniai cepelinus darydavo. Įdaras būdavo tradicinis - varškės arba mėsos, bet paruošimas, ne visai... Jinai cepelinus ne virdavo, o kepdavo.
Padaro cepelinus, apkepa keptuvėje iš visų pusių, kad paskrustų, deda į špižinį puodą (toks labai sunkus puodas), užpila riebaliukais (nebepamenu tiksliai kokiais, bet turbūt gerai ir tais, kuriuose kepė), šiek tiek vandenuko, puodą uždengia ir į orkaitę troškinti.
Kai jie išsitroškina, valgydavom su varškės padažu arba spirgais.
Niam niam... net seilė nutyso

Padaro cepelinus, apkepa keptuvėje iš visų pusių, kad paskrustų, deda į špižinį puodą (toks labai sunkus puodas), užpila riebaliukais (nebepamenu tiksliai kokiais, bet turbūt gerai ir tais, kuriuose kepė), šiek tiek vandenuko, puodą uždengia ir į orkaitę troškinti.
Kai jie išsitroškina, valgydavom su varškės padažu arba spirgais.
Niam niam... net seilė nutyso


Kaip įdomu.Pirmą kartą girdžiu, reiks pasibandyti

Kaži ji į tarkius dar ko dėdavo, pvz. varškės, virtos bulvės...
Gal dar kas žino kokių įdomių bobučių valgių
