Įkraunama...
Įkraunama...

Netradiciniai cepelinai

QUOTE(Ausyte1 @ 2005 08 23, 13:18)
Mano močiutė labai skaniai cepelinus darydavo. Įdaras būdavo tradicinis - varškės arba mėsos, bet paruošimas, ne visai... Jinai cepelinus ne virdavo, o kepdavo.
Padaro cepelinus, apkepa keptuvėje iš visų pusių, kad paskrustų, deda į špižinį puodą (toks labai sunkus puodas), užpila riebaliukais (nebepamenu tiksliai kokiais, bet turbūt gerai ir tais, kuriuose kepė), šiek tiek vandenuko, puodą uždengia ir į orkaitę troškinti.
Kai jie išsitroškina, valgydavom su varškės padažu arba spirgais.
Niam niam... net seilė nutyso  biggrin.gif   biggrin.gif



Kaip įdomu.Pirmą kartą girdžiu, reiks pasibandyti bigsmile.gif
Kaži ji į tarkius dar ko dėdavo, pvz. varškės, virtos bulvės...

Gal dar kas žino kokių įdomių bobučių valgiųsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ms/fox: 19 liepos 2013 - 17:29
Pasiūlysiu cepelinų receptą, vaikams pasakiau, kad apsirikau padaryti, tai yra padariau cepelinus išvirkščiai, taip taip ir pavadinome "cepelinai išvikščiai". Na gal ir buvo čia toks receptas, tada nekreipkite dėmesio.
Į virtų bulvių košės daryti cepelinus, įdarant įprastu faršu ir kepti orkaitėje. Baigiant kepti kai cepelinai trūks iš karščio į siūles įdėti sūrio ir truputį palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris išsilydys.
Atsakyti
QUOTE(Eveliūkštė @ 2013 09 02, 21:32)


Na tikrai įdomu biggrin.gif turi būti skanu smile.gif o žalia mėsa spėja perkept?
Atsakyti
QUOTE(Eveliūkštė @ 2013 09 02, 21:32)
Pasiūlysiu cepelinų receptą, vaikams pasakiau, kad apsirikau padaryti, tai yra padariau cepelinus išvirkščiai, taip taip ir pavadinome "cepelinai išvikščiai".

Prisiminiau vienos draugės pasakojimą, kai ji keliavo Sibire ir kažkur užėjo pavalgyti. Meniu mato "Цепелины литовские" (lietuviški cepelinai). Žinoma, užsisakė bigsmile.gif
Ir ką, atneša kažką panašaus į ... kotletą: mėsa išorėj, o bulvės viduj doh.gif lotuliukas.gif Matyt kažkur girdėjo, patys nematė, tai eiliškumą sumaišė doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 04 rugsėjo 2013 - 14:56
QUOTE(AusrinesMama @ 2013 07 18, 13:18)
4u.gif
Žinau labaiii!!! gerą cepelinų "kitaip" receptą.
Vaikai net sugalvojo jiems pavadinimą "Ciklinai".
Svarbiausia, kad jokių terlionių su tarkiais ir tešla nekeičia spalvos (nepilkuoja).
Tešlai reikės:
4-5 pokelių varškės (9%)
400 g. bulvių krakmolo
1 kiaušinio
trupučio druskos.
Įdarui: bet koks mėgstamas mėsos faršas
Padažui: kepinti svogūnai su grietine (arba spirgučiai)

Darbo eiga: išplakti kiaušinį, išmaišyti su varške, o tada su krakmolu. Gerai išminkyti.
Kad tešla neliptų prie rankų formuojant cepelinus, pavilgyti jas vandeniu.
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį.
Virti tiek pat kiek ir cepelinus iš tarkių.

Skanaus  thumbup.gif
P.S. trijų asmenų šeimai vsko reiks per pus mažiau, tik kiaušinis vis tiek vienas  bigsmile.gif

Eisiu siandien gaminti vis tik bulviu metas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 17, 14:18)
Eisiu siandien gaminti vis tik bulviu metas smile.gif

Georgiana,o kur jus cia matote recepte bulves? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vivilma @ 2013 09 18, 10:11)
Georgiana,o kur jus cia matote recepte bulves? ax.gif

sumaisiau truputi cia tiek receptu prisiskaiciau, kad galva apsisuko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 19, 19:20)
sumaisiau truputi cia tiek receptu prisiskaiciau, kad galva apsisuko blush2.gif

Na,ir kuriuos bandete,pasidalinkit,kaip sekesi,ar skanu buvo? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 17, 15:18)
Eisiu siandien gaminti vis tik bulviu metas smile.gif

Bandysiu vakarienei ir aš, nes turiu nemažai "ličnos" varškės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 09 20, 13:28)
Bandysiu vakarienei ir aš, nes turiu nemažai "ličnos" varškės  rolleyes.gif


na ką, cepelinai buvo išvirti. Buvo tikrai skanūs, nors gal aš padauginau krakmolo g.gif . Skonis kaip virtų bulvių cepelinai, vaikai net nesuprato, o aš ir nepasakiau biggrin.gif . Labai greit pasigamina, nereikia ilgai kuistis ir tvarka geresnė. Tik yra vienas bet - varškė yra 10 kartų brangesnė už bulves, taigi patiekalas gaunasi gerokai brangesnis, na nebent kas turi savo nuosavą varškės fabrikėlį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 01 spalio 2013 - 13:22
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 01, 15:21)
na ką, cepelinai buvo išvirti. Buvo tikrai skanūs, nors gal aš padauginau krakmolo  g.gif .  Skonis kaip virtų bulvių cepelinai, vaikai net nesuprato, o aš ir nepasakiau  biggrin.gif . Labai greit pasigamina, nereikia ilgai kuistis ir tvarka geresnė.  Tik yra vienas bet - varškė yra 10 kartų brangesnė už bulves, taigi patiekalas gaunasi  gerokai brangesnis, na nebent kas turi savo nuosavą varškės fabrikėlį.

o mesa kokia dejot?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2013 10 01, 18:39)
o mesa kokia dejot?

"žalią" kiaulienos faršą, tokį, kaip ir įprastai darau įdarams. Viriau apie 15-20 min, tikrai buvo išvirę
Atsakyti