Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

QUOTE(Indre @ 2010 08 09, 19:59)
Pasidalinsiu ir aš savo kitokiu šaltibaršių receptuku mirksiukas.gif kažkas iš draugų juos pavadino "Tuniso šaltibarščiais" biggrin.gif Labai skanu ir ypač kai norisi pakeisti įprastus šaltibarčius per tokius karščius kaip šią vasarą 4u.gif  reikia kefyro šaltibarščiams arba kaip aš perku - 6-7% riebumo, parastai perku 2l 4u.gif supilti į puodą , pagal skonį įdėti maltų juodų ir šiek tiek kevpiančių pipiriukų, druskos taip pat pagal skonį, sutarkuoto per burokinę tarką šviežio agurko (nelupto), skaniau kai jo būna daug, ir pagal skonį išspausti 1-2 sklteles česnako, o kas mėgsta aštriau  , galima ir daugiau dėti česnako. Ir palikti pastovėti apie pusvalandį. Valgyti būtinai atšaldytą thumbup.gif Turi gautis tiršti, tokie šaukštu kabinami thumbup.gif labai gaivu, skanu ir kitoks skonis nei įprastų šaltbarščių thumbup.gif



o burokėlių nereikia? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2010 08 10, 15:29)
o burokėlių nereikia? g.gif  smile.gif

Ne, ne, čia šaltibarščiai be burokėlių mirksiukas.gif Tikrai skanūs ir verta išbandyti thumbup.gif o svarbiausia labai greitai pagaminami mirksiukas.gif
Atsakyti
Saltibarsciai gan daznas "svecias" musu namuose, bet saltibarsciaii butinai tik su burokeliais ir dar saldziarugsciais mmmm kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
O,šaltibarščius mėgsta kiekvienas iš mūsų,bet kiekvienas darome savaip.


aš,šaltibarščius darau iš rūgpienio ir saldžios grietinėlės.

Supylus juos į indą įberiu pipiriuko,druskytės ir gerai viską išsuku su elektriniu trintuvu.

Reikia ,kad truputį ta masė pastovėtų ir įsigertų prieskoniai,tuomet pjaustau

porą,krapus,agurkus.


Ir leidžiu pastovėti.

Čia nėra ta tikrieji šaltibarščiai,bet skanu .

O,kartais aš,vietoje agurkų pjaustau,pomidorus.

Ir dar labai geras gėrimas -vasariškas gaunasi skubantiems,jeigu visus ingridijentus sutriname elektriniu trintuvu.

Galima išgerti su duona,galima tiesiog išgerti.

Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2010 08 14, 13:04)
Ne, ne, čia šaltibarščiai be burokėlių mirksiukas.gif Tikrai skanūs ir verta išbandyti thumbup.gif o svarbiausia labai greitai pagaminami mirksiukas.gif

Prajuokinot lotuliukas.gif Tikrai čia ne šaltibarščiai, o paprasčiausia šalta sriuba lotuliukas.gif Šaltibarščiai yra šalti barščiai, na o jei jūsų sriuba tik su agurkais ar dar kokiu ingridientu tada jau kitaip vadinasi smile.gif Juk pupelių ar kokios žirnių sriubos barščiais nevadinat vien dėl to, kad ten irgi į sudėtįįeina bulvės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 09 14, 09:05)
Prajuokinot  lotuliukas.gif  Tikrai čia ne šaltibarščiai, o paprasčiausia šalta sriuba lotuliukas.gif Šaltibarščiai yra šalti barščiai, na o jei jūsų sriuba tik su agurkais ar dar kokiu ingridientu tada jau kitaip vadinasi  smile.gif Juk pupelių ar kokios žirnių sriubos barščiais nevadinat vien dėl to, kad ten irgi į sudėtįįeina bulvės  lotuliukas.gif

Norėjau taip pat patikslinti, kad tai šaltsriubės, o ne šaltibarščiai drinks_cheers.gif . Šiaip ar taip, šiame skyrelyje jos tinka thumbup.gif
Turbūt didžiausią šypseną sukėlė - ''melionų šaltibarščiai'' biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriuxe: 14 rugsėjo 2010 - 13:01
QUOTE(norge @ 2005 06 06, 20:44)
Noa, rasau specialiai tavo vyrui, bo labai pagailo, kad trucija zmogu.

Taigi, imi litra marinuotu burokeliu, du litrus kefyro, normalu ilgavaisi agurka (arba atitinkamai malevku), sauja svogunlaiskiu ir puse tiek krapu. Sumaisai. Tada IMI BULJONO- magi ar knor- darzoviu buljono, galima to su zalumynais, galima paprasto darzovinio. Istirpini pusantro kubelio trecdalyje stiklinej vandens ir supili i sriuba. Mes darom tirsta, tai daugiau vandens nepilam. Jei vyras megsta skysta- tai dek bent pora kubeliu ir stikline vandens. Bet as tai rekomenduoju neskiesti.

Tai vat. Isivaizduoju, kad tie sultinio kubeliai tau neskambejo labai apetitnai.  biggrin.gif Bet tikek mano zodziu- gausi tokius saltibarscius, kokius paskui darysi visada.  thumbup.gif Jei pati bijai ragauti, tai duok pirmam vyrui- pamatysi- ivertins.

Pas mus saltibarscius visada dare vyras, o as gyriau. Paciai tokie nepavykdavo, o jis man nesake apie ta sultini, bo spejo mano reakcija. Spejo teisingai-  kai suzinojau, tai kuri laika raukiau nosi, kad as tai tokiu saltibarsciu su knor nevalgysiu. Neilgai pasiraukiau- jokie kitokie neprilygsta siam receptui.  ax.gif  Dabar sekmingai pati darau su sultiniu.


dariau sian ir as su tuo sultiniu, tai nieks jokio skirtumo net nepajaute.. as ant litro kefyro viena kubeli istirpinau.. bet lygiai tas pats gavosi kaip kad buciau iprastai pipru ir druskos iberus truputuka... zodz, arba sultini reik ypatinga ieskot, arba dar kazka keisti, kad pajausti kazkoki cia taip isgirta skirtuma..
Atsakyti
user posted image

Kefyras 2 litrai
Kiaušiniai (priklauso nuo dydžio) 4 - 5 vnt.
Marinuoti burokėliai 1 stiklainiukas
Agurkai (priklauso nuo dydžio) 2 - 3 trumpavaisiai arba pusė ilgavaisio
Jūros druska
Garnyrui
Bulvės

Užsikaiskite virti kiaušinius ir kol jie verda, nusiskuskite ir pastatykite virti bulves (nepamirškite jų pasūdyti). Kol bulvės verda, atvėsinkite ir nusilupkite išvirusius kiaušinius (kiaušinius virkite ne trumpiau, kaip 10 minučių, po vandens užvirimo). Šaltą kefyrą supilkite į didelį puodą (aš renkuosi "Dvaro" kefyrą). Į kefyrą sukratykite marinuotus burokėlius, su visu skysčiu. Suberkite kubeliais pjaustytus agurkus bei kiaušinius. Gerai išmaišykite ir pasūdykite pagal skonį.
Kol bulvės išvirs - šaltibarščius laikykite šaldytuve.
http://tingiojikiaul...tibarsciai.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 28 liepos 2012 - 13:09
QUOTE(*Mėta* @ 2010 09 14, 02:23)
Saltibarsciai gan daznas "svecias" musu namuose, bet saltibarsciaii butinai tik su burokeliais ir dar saldziarugsciais mmmm kaip skanu thumbup.gif

pas mus seimoje jie net ir dabar daromi, kai vesu, nes irgi megejai. bet maniskis be burokeliu ju net neisivaizduoja ir butinai su svogunu laiskais.
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 06 06, 21:44)
Noa, rasau specialiai tavo vyrui, bo labai pagailo, kad trucija zmogu.

Taigi, imi litra marinuotu burokeliu, du litrus kefyro, normalu ilgavaisi agurka (arba atitinkamai malevku), sauja svogunlaiskiu ir puse tiek krapu. Sumaisai. Tada IMI BULJONO- magi ar knor- darzoviu buljono, galima to su zalumynais, galima paprasto darzovinio. Istirpini pusantro kubelio trecdalyje stiklinej vandens ir supili i sriuba. Mes darom tirsta, tai daugiau vandens nepilam. Jei vyras megsta skysta- tai dek bent pora kubeliu ir stikline vandens. Bet as tai rekomenduoju neskiesti.

Tai vat. Isivaizduoju, kad tie sultinio kubeliai tau neskambejo labai apetitnai.  biggrin.gif Bet tikek mano zodziu- gausi tokius saltibarscius, kokius paskui darysi visada.  thumbup.gif Jei pati bijai ragauti, tai duok pirmam vyrui- pamatysi- ivertins.

Pas mus saltibarscius visada dare vyras, o as gyriau. Paciai tokie nepavykdavo, o jis man nesake apie ta sultini, bo spejo mano reakcija. Spejo teisingai-  kai suzinojau, tai kuri laika raukiau nosi, kad as tai tokiu saltibarsciu su knor nevalgysiu. Neilgai pasiraukiau- jokie kitokie neprilygsta siam receptui.  ax.gif  Dabar sekmingai pati darau su sultiniu.


ne šaltibarščiai, o tikra fantastika!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti
As saltibarkscius darau kaip yprasta ,tik vietoj kefyro pilu stikline virinto salto vandens ir dedu daug grietines.Man tokie patys skaniausi.
Atsakyti
mano šaltibarkščiai tradiciniai, tačiau niekada nepilu vandens ar pieno,
o pilu tik rugpienį, tačiau jei turiu naminio surauginto pieno, tai juo užpilu -
skonis fantastiškas būna
Atsakyti