Įkraunama...
Įkraunama...

Kada gimdyti lengviau:

Kilo klausimas, ar itakoja tai, kad esi sportaves, stiprinai pilvo presa gimdymo palengvinimui? Ar cia tik fiziologiniai dalykai ir nuo ju viskas priklauso? Sunku ivertint bus, nes kiekvienai gimdymas sunkus, bet kaip jus manote, ar sportas pries nestuma, nestumo metu palengvina saremius ir pati gimdyma? Butu gerai, kad salia nuomones parasytumete, kiek sportavote pries nestuma ir per nestuma, ar is viso nesportavote, ir koks buvo gimdymas... Aciu, nes sitie atsakymai labai svarbus planuojanciom ir visom, kurios ruosiasi gimdyti!
Atsakyti
Nesportavau nei pries nestuma, nei nestumo metu blush2.gif . Bet abi dukras pagimdziau greitai, lengvai ir be nuskausminimo tongue.gif .
Atsakyti
Pries nestuma sportavau..savo malonumui, gal kokius 7 metus. Raumenu dideliausiu neturejau, bet presas buvo ohohoooo. Dabar tik pasvajot galiu. Gimdymui negaliu pasakyti ar turejo tai itakos, nes gime lelka po Cezario, bet nestumo metu buvo kile problemeliu. Pastoviai mausdavo pilva ir jis kietedavo. Tada daktare viena pasake, jog turint gera pilvo presa ir nesiojant kudiki pirma karta, pilvui augant presas nenori leisti jam plestis. Tada leliukas ar pilviukas patiria pasipriesinima ir del to kila tokios problemeles. Nors... tai laaabai jau individualiai!
Atsakyti
Giminaitė, profesionali sportininkė, turėjo nuostabų pilvo presą. Gimdė labai sunkiai, vaikas niekaip negalėjo prasikasti gimdymo takas. Gydytojai sakė, kad tai dėl kietų pilvo raumenų.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 04 15, 06:30)
Giminaitė, profesionali sportininkė, turėjo nuostabų pilvo presą. Gimdė labai sunkiai, vaikas niekaip negalėjo prasikasti gimdymo takas. Gydytojai sakė, kad tai dėl kietų pilvo raumenų.

biggrin.gif nunu, nesamonė, kur presas o kur gimdymo takai? nebent cezarį darė ir prapjaut negalėjo tongue.gif Dar vienas dalykas sportas sportui nelygus, tai irgi turi įtakos.

aš visą gyvenimą sportavau, na pertrauką padariau kai pirmą vaiką pagimdžiau porą savaičių gal ir dabar ta pati darysiu smile.gif

apie sportą nėštumo metų daug parašyta yra čia

o apie gimdymą galiu pasakyti štai ką. Aišku gimdymas yra neprognozuojamas dalykas ir ne viskas priklauso nuo to sportavusi ar ne, bet dėl vieno turbut nieks nesiginčys, kad sportuojančios ištvermės tikrai daugiau turi, kas labai didelis pliusas gimdymo metu, taip pat pačiam stumimo procese presas labai padeda todėl pagal statistiką sportuojančioms žymiai mažiau būna komplikacijų gimdymo metu, mažiau prireikia replių ir panašių dalykų.
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2005 04 16, 00:37)
biggrin.gif  nunu, nesamonė, kur presas o kur gimdymo takai? nebent cezarį darė ir prapjaut negalėjo tongue.gif Dar vienas dalykas sportas sportui nelygus, tai irgi turi įtakos.


Iva, neturiu supratimo, kiek čia tiesos. Taip jai išaiškino gimdymą priimantys medikai.
Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys.
Atsakyti
[B][COLOR=blue] sveikutes, pries nestuma sokau 12 metu, pilvuko presas buvo sioks toks, o dabar septintas menuo ir neturiu jokiu problemu, nei jis man sunkiai tempiasi, nei striju dar jokiu nera, zodziu manau, kad tai jog sportavus buvau cia tik pliusas, siaip tik dabar isvis pradedu jaust kazkoki svori papildoma, ir apskritai nei pykinimo, nei kitu problemu kolkas neturejau.. tagi neaisku del ko cia, bet manau sportas dar ne vienai nepakenke:) ir kolkas esu nusiteikusi kuo puikiausiai pagimdyt pati biggrin.gif thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 04 18, 08:15)
Iva, neturiu supratimo, kiek čia tiesos. Taip jai išaiškino gimdymą priimantys medikai.
Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys.

Sako,gimdos kaklelis sunkiau atsidarineja...Bet galbut tai ne taisykle.
Mano drauge sportavusi...as-ne...Gimdem vienodai.Pirmas gimdymas truko abiem 9 val.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 04 18, 00:15)
Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys.

aha taip buna, bet profesionalios sportininkės sunkiau gimdo tikrai ne dėl raumenukų, o dėl papildomai vartotų preparatų, buvusiu traumų ir būdingų kai kurioms sporto šakom profesinių pokyčių ir įpatybių. Dėl tų pačių problemų sunkesnis ir nėštumas gali but. Ir aplamai dydysis sportas sveikatos nepriduoda mirksiukas.gif bet kaip ir visur buna išimtys smile.gif

na pzv. baletas- na ne sportas, bet panašu, preparatų per daug jos nevartoja, bet į balerinas neima bet ką, juo labiau ne visos aukštumų pasiekia, ten reikalingą tam tikrą konstituciją, kad siauri klubai butu, kas svorio mažai ir t.t. Žinoma jos sunkiau gimdo, o daugumai ir cezario prireikia, kaip ir daugumai moterų su labai siaurais klubais.
Atsakyti
Per nėštumą sportavau nuo 5 mėn. beveik iki pabaigos, tik paskutinę savaitę jau nėjau. Stūmimas man buvo lengvas, netrūko iniciatyvos, jau net stabdė smile.gif Bet pati gimdymo veikla buvo labai lėta, kaklelis atsidarinėjo taip po truputį, kad prireikė skatinamųjų, o kai buvo atsidaręs 5 cm - ir epidūrinio nuskausminimo (beje, važiuodama gimdyti, buvau nusiteikusi apsieiti be jo, norėjau kuo natūraliau). Taigi sunku pasakyti, kiek tas sportas turėjo įtakos, nežinau, kaip būtų buvę, jei nebūčiau nėščia sportavusi. Bet dėl vieno esu tikra visiškai - per nėštumą sportas turi įtakos gerai nuotaikai, be to, ir svorio mažiau priaugi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 18 balandžio 2005 - 17:30
Draugė krepšininkė pasakojo, kad jai buvo sunku stangintis, nes nuo sportavimo buvo kieti tarpvietės raumenys. Tai reiškia, kad ne tik balerinoms sunku gimdyti mirksiukas.gif .
Atsakyti
Yva teisi, kad profesionalus sportas nieko gero...Vis ka nors pagadina, va as tai 7 metus tenisa aktyviai zaidziau, tai stuburas apacioj daznai skauda, sako, slanksteliai padile, tai va, tikrai, kad ateity pliusas nebus ta mano nugara, o dar kelio raistis trukes, tai baisu ir daug svorio bus priaugti...Nu bet gal kaip nors, svarbu gerai nusiteikti, o kai nescia busiu, tai mankstas nestukem tikrai lankysiu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 18 balandžio 2005 - 22:05