Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos finansai

Šiandien mano kantrybės taurė buvo perpildyta.

Ateina laiškas iš banko, kad vėlgi mano vyro kortelėje panaudota per daug pinigų. Nors įsiskolinimas tik 5 $, bet reikia mokėt 30 $ baudą. Ir tai gal jau 5 kartas kai taip nutinka. Aš visas mūsų sąskaitas (elektra, telefonas, mašinos draudimas) moku internetu, naudodama jo kortelę ir niekad nežinau kiek ten tų pinigų pas jį yra. Bet visuomet paklausiu ar galiu mokėt sąskaitas ar šiaip ką pirkt, ar yra pinigų. Gi gali normaliai pasakyt: palauk porą dienų, gausiu atlyginimą. Suprantu, kad jam nelengva šeimą vienam išlaikyt, nieks nepyks. Kol neturėjom namie kompo jis mokėdavo sąskaitas banke. Turėdavau maldauti su ašarom, kad teiktusi susimokėti. Bet ne, turi laukt, kol pradės siųsti grasinamus laiškus, skaičiuoti didelius delspinigius. Šiandien susirinkau visas sąskaitas ir susiskaičiavau, kad vien ant banko baudų ir delspinigių esam išleidę per pusę metų 300 $ !!! Per metus susidaro man lėktuvo bilietas į Lietuvą. Ir šiaip artėja vestuvių metinės, už tą sumą galėjom nerealiai dieną praleist, pavalgyt brangiam restorane.
Visiškas nemokėjimas skaičiuot pinigus. O dar jis nori pirkt restoraną. Su jo vadybiniais sugebėjimais bankrutuosim per savaitę. Balandžio 15 d. paskutinė diena išsiųst mokesčių dok, turėtumėm gaut nemažai pinigų, nes per tuos metus gimė vaikas, bet žinoma visiška dezorganizacija, šiandien balandžio 12 d., guli krūva popierių, nieks neužpildyta (ačiū Dievui nors popierius susirinko). Nors ašaros ir maldavimai prasidėjo vasario pradžioj. Tai greičiausiai nieko negausim.
Kitą mėnesį pradedu dirbt, tai sąskaitas mokėsiu iš savo pinigų, bus tvarka.

Klausimas: ar esat kada susidūrusi su visišku vyro nemokėjimu valdyti pinigus? Nors mano vyras tikrai nemažai uždirba, bet matau, kad labai nedaug sutaupom išsvajotajam namui, būtent dėl nemokėjimo tuos pinigus teisingai tvarkyti. Taip norėčiau, kad galėčiau valdyt šeimos finansus, bet nežinau kaip tai vyrui pasakyti, nes pati kolkas prie pajamų neprisidedu, tai kaip ir neturiu balso, ir šiaip aš Amerikoj tik 6 mėn., o jis 32 metus. Šita betvarkė tiesiog varo mane iš proto.

Atsakyti
Ir aš norėčiau tvarkyt šeimos pinigus, tačiau, kaip ir tu negaliu to daryti. Esu studentė, vyras mane pilnai išlaiko, šeimai pinigus uždirba tik jis. Šiaip jis yra gana išlaidus, visko nori, perka ką sugalvoja, kartais pamiršta , kad dar reik sumoketi už butą, telefoną ir t.t. Manau, kai jau dirbsiu, bandysiu švelniai viską perimti į savo rankas. O kol kas tik bandau kontroliuoti jo išlaidas, kad per daug neužsimirštų. g.gif
Atsakyti
Na, man turbūt pasisekė, nes mano vyras man tikrai suteikęs visišką laisvę tvarkant mūsų biudžetą, net vadina "Finansų ministre". Tačiau aš tikrai tuo nepiktnaudžiauju, beveik visą tariamės kartu kaip panaudoti mūsų pajamas.Jums, kuriuos norėtų būti "šeimos finansų ministrėmis" siūlyčiau pasitarti su vyrais, ir pasiūlyti, kad kurį laiką, galit tvarkyt šeimos biudžetą.Pasakykit, kad tai darot jų labui, ne jie tubūt labai privargsta, todėl dar papildomas galvos sukimas dėl finansų, jiems tikrai nereikalingas.Na, juk jūs Moterys, galima juk įteigti vyrui, kad tai, ko norite jūs, iš tikrųjų nori jis pats.
Manau tai tikrai neturėtų būti sudėtinga biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus šeimoje finansus tvarkau aš - abu esame išlaidūs, bet aš sugebu "suveikti" pinigų kritinėmis situacijomis, o vyras va ne...
Atsakyti
mano aukselis ir irgi pinigėlių nevaldo- einam i kavines, nors kitą dieną nėra už ką šuniui maisto nupirkti doh.gif blush2.gif kažkaip nedrįstu lįsti prie finansų vairo, kol pati nedirbu sad.gif bet tik pradėsiu dirbti, imsiu vadovacimą į savo rankas, nes tokia sąvoka kaip "taupymas" vyrui neegzistuoja cry.gif
Atsakyti
Manau, kad viskas priklauso nuo to, kaip buvo pas vyrą šeimoje...jei ten vyras pinigus tvarkė-vadinasi taip ir bus...Mudu su vyru abu dirbam, žinau, kad niekada nesileis, kad jo pinigus skaičiuočiau, o man to ir nereikia, nes jis daug praktiškesnis, nei aš, bet norėdama kontroliuoti santaupas paprasčiausiai "įdiegiau" sistemą, kad už jo uždirbtus-gyvenam, o manuosius taupom...aišku, jei man laaaabai kažko norisi-aš imu iš savo pinigų (saikingai)...ir nei vienam širdies neskauda, nes jis turi laisvę su savaisiais, o aš turiu teisę į savuosius....Aišku, jei vyras nesugeba paskirstyti pinigų būtiniausiems reikalams-jau blogai, tokiu atveju ir aš nagais galais bandyčiau pati tvarkyti finansus.MamaLina, jei tu moki mokesčius, tuo gali motyvuoti, kad vyras suteiktų visą informaciją apie esamus pinigus, turėtum žinoti kodą, kad pati galėtu patikrinti, kiek likę kortelėj pinigų.
Atsakyti
As tai dziaugiuosi kad finansus tvarko vyras, nes pas mane pinigai atrodo savaime iseina is pinigines nors atrodo nieko neperku, o pinigu kaip ir nera.
Todel dziaugiuosi kad gavau vyra kuris moka ir taupyti ir kartu planuoti islaidas taip kad uztenka viskam ir i kavine nueiti ir apsipirkt ir nuvaziuoti pailseti.
Nors tikrai neuzdirbam milijonu.
Atsakyti
o pas mus seimoje abu dirbame, tad finansus tvarkome abu. Aš moku mokesčius, maistą perku o jo pinigai skirti pramogoms ar šiaip kokiems daiktams nusipirkti. Smulkiom prekėms kurios skirtos man užtenka tiek kiek aš turiu, o jei pritrūksta su malonumu man vyras duoda pinigėlių.
Atsakyti
Pas mus finansai tvarkomi mano jėgomis. Vyras nors ir žymiai daugiau pinigų uždirba, bet jam planuoti ir t.t. neišeina. Na aš nuolat turiu bambėti, kad to ir to pirkti negalima, nes reikės mokėti mokesčius, lizingą ir pan. Neįsivaizduoju kaip jis vienas gyventų g.gif Kaip čia kažkas rašė, kad vieną dieną nori lėkti į kavines, nors rytoj ne tik katinui, bet ir mums nebus ko valgyti doh.gif Paprastai aš sudarinėju kokio mėnesio planus - tiek pinigų maistui, tiek mokesčiams, tiek katinui , tiek telefonam ir t.t. o kas liečia nebūtinus pirkinius - viską sprendžiame kartu, aš vos ne 10 litų vertės pirkinius pasiklausiu ar galiu, nors jis dėl to pyksta, na kad klausinėju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mally: 15 balandžio 2005 - 21:32
As savo pinigus tvarkau - vyras savo, tiesą pasakius, aš net nelabai žinau, kiek maniškis uždirba.
Visokius mokestukus mokame tai vienas, tai kitas. Aš žinau, kada mano pinigai baiginėjasi, jis žino, kiek pas jį liko.Buities daiktus perkame - tai vienas - tai kitas. Asmeninius daiktus (mobiliakus, drabužius ir pan.) perkame kiekvienas iš savo pinigų. Kažkaip net nematau reikalo kištis į vyro finansinius reikaliukus. Nors mums sutaupyti ir nepavyksta, kartais net gyvenam nuo algos iki algos, bet kažkaip nesijaučiu dėl to negerai. O jei pati būčiau nedirbanti ir išlaikoma vyro - tai net minties nebūtų perimti šeimons finansinius reikalus į savo rankas. Pasitikiu vyro sprendimais, jei koks rimtesnis reikalas - jis tariasi su manimi, o netgi jei matau, kad neverta vieno ar kito sprendimo priimti, o jis mano kitaip - tai leidžiu jam pasimokyti iš paties klaidų, gerai, kad jų nedaug ir jis dažnai mano patarimo paklauso.
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2005 04 14, 09:55)
As tai dziaugiuosi kad finansus tvarko vyras, nes pas mane pinigai atrodo savaime iseina is pinigines nors atrodo nieko neperku, o pinigu kaip ir nera.
Todel dziaugiuosi kad gavau vyra kuris moka ir taupyti ir kartu planuoti islaidas taip kad uztenka viskam ir i kavine nueiti ir apsipirkt ir nuvaziuoti pailseti.
.

IR AŠ DŽIAUGIUOSI ,JOG MANO VYRAS MOKA TVARKYTI FINANSUS.JEI TEKTŲ MAN TAI DARYTI....TAI PADĖK MAN DIEVE.ESU LAAABAI IŠLAIDI. ax.gif ax.gif
Atsakyti
Pas mus tai tik vyras dirba, bet finansus tvarkau aš..Aišku tariamės. Ir nors mes abu išlaidūs, bet kažkaip sukamės.. rolleyes.gif
Atsakyti