QUOTE(Simomama @ 2005 07 04, 10:43)
Idomiausia, kad uzsivede diskusija apie taures ir labai mazai kas pastebi, koks "sampanas" geriamas prie Santuoku rumu, prie pilies Trakuose ar kitur.
Kiek teko matyti - dauguma taupo taip - vyrams perkama normali degtine uz 12 Lt ir daugiau, na o "sampanas" tai tas pigiausias uz 4 Lt.Gal dar koks a la "auksinis" uz 8 Lt.
Jei zinotu zmones is ko tie "sampanai" daromi, tikrai 10-12 Lt uz "Alita" nepagailetu.
Kiek teko matyti - dauguma taupo taip - vyrams perkama normali degtine uz 12 Lt ir daugiau, na o "sampanas" tai tas pigiausias uz 4 Lt.Gal dar koks a la "auksinis" uz 8 Lt.
Jei zinotu zmones is ko tie "sampanai" daromi, tikrai 10-12 Lt uz "Alita" nepagailetu.
Šiaip geresnius šampanus ne tik "Alita" gamina


QUOTE(Simomama @ 2005 07 04, 10:43)
Nedidelis cia skirtumas 9.99 Maximoj uz "Alitos" pusiau sausa, kuris is vyno pagamintas pirkti.
Tai čia, greičiausiai, bus irgi gazuotas gėrimas. Tik tiek, kad iš natūralaus vyno gamintas, bet vis tiek prisotintas angliarūgšte.

QUOTE(Simomama @ 2005 07 04, 10:43)
O kur 8 lt ir pigiau - daromi is tokio rudo skyscio (misos) ir ant ju yra zodis "Gazuotas vyno gerimas".Reiskia - ne is vyno.
Nebūtinai iš to rudo skysčio gaminami tokie gėrimai. Gal nuo gamintojo priklauso. Žinau, kad vieni gamina iš natūralaus vyno, bet pagal receptūrą ir kažkiek vandens priklauso pilti. Todėl ir pavadinama paskui "vyno gėrimu".
QUOTE(Simomama @ 2005 07 04, 10:43)
Ir gazuotas, o ne raugintas naturaliai.
Kas yra rauginama natūraliai, tai vadinasi "Putojantis vynuogių vynas" ( na, arba antrinės fermentacijos šampanu ). Čia irgi kaip pagrindas eina tas pats natūralus vynas, kaip ir gazuotuose vynuose. Tik tiek, kad toks šampanas nėra prisotintas angliarūgšties, o yra dar kažkurį laiką atskirai rauginamas. Tačiau tokio šampano kaina kiek aukštesnė (apie 11-12 litų). Na, dar priklauso nuo butelio formos... Ir nuo to, kur perki viską
