QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 11, 12:17)
Namo viduje remontas jau beveik baigtas, dabar persikelsim į lauką - reikia lauko laiptų.
Kokių turit idėjų, pavyzdžių?

Esu mačiusi su medinėm pakopom, tik įdomu, ar ilgaamžiška

. Dar galvoju, gal būtų gerai kokia nors sienelė šone....
Darykit medinius, tai pakankamai ilgaamžiška ir gražu

Norvegijoje, kur esu nemažai laiko praleidęs, apie 90proc. lauko laiptų ir 99 proc. terasų daroma iš medžio. Amžino nieko nėra, o prižiūrint medinius lauko laiptus, jie tikrai ilgai laiko. Juk ir betoninius laiks nuo laiko reikia remontuot, ypač apklijuotus plytelėm.
Čia galit pažiūrėti mano darbus Norvegijoj :
http://public.fotki..../lauko-laiptai/
Visur medis. Čia tik mums, lietuviams, reikia, kad laiptai ir terasos (kaip ir namai, beje...) laikytų mažiausiai 1000 metų ir atlaikytų bent porą branduolinių karų
Tik pas mus dar nėra taip standartizuotos statybinės medienos, kaip Norvegijoj. Ten didelis malonumas dirbti su jų statybine mediena. Lauko darbams ji būna impregnuota, o dažų garantija nuo 10 iki 25 metų, priklausomai nuo kainos.
Man pačiam reikia lauko laiptų į 2a. tai kai prisiruošiu padaryti, tai darysiu tik medinius. Ir visą konstrukciją medinę. Man ir mano vaikams užteks, o anūkai galės pasikeist.
Papildyta:
QUOTE(Vi_zija @ 2008 03 19, 17:21)
bet tokiu kaina jaciu
Galima rasti ir pigesnių variantų. Pvz. pirkti kalviškus elementus ir susivirinti patiems. Tai išeina gerooookai pigiau, nei užsakyti pas kalvius. kalviškais elementais prekiauja firma "Ginoris" (www.ginoris.lt) Jie prekiauja itališka produkcija (www.arteferro.com ir www.ironews.com) ir kainos tikrai nesikandžioja. Jei tik yra mokančių suprojektuot ir suvirint