Va va va. Aš visaip mėginau pasidaryt.. nu nesigauna xoc pasiusk O man tie javainiai tooooookie skanūs. Ir mėgstu labiau negu saldainius. Tad ir aš būčiau dėkinga jei kas kokį receptuką "pafundytu"
QUOTE(Monada @ 2005 04 22, 14:45)
Va va va. Aš visaip mėginau pasidaryt.. nu nesigauna xoc pasiusk O man tie javainiai tooooookie skanūs. Ir mėgstu labiau negu saldainius. Tad ir aš būčiau dėkinga jei kas kokį receptuką "pafundytu"
Javainiu receptas:
50g sausu dribsniu
250g abrikosu dzemo
100g lazdyno riesutu
50g sezamo seklu
Abrikosu dzema pavirti, kol sutirstes, nuimti nuo ugnies ir suberti dribsniu bei riesutu misini. Ismaisyti, mase susukti i ritineli ir atsaldyti. Tada supjaustiti. Vat pabandykit. Skanaus!!!
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 18, 13:30)
Ar bandete kas nors daryti namie javainius (tokie batoneliai is avizu, kartais kukuruzu, riesutu, dziovintu vaisiu, medaus ir dar kazko...); as nebandziau, bet tikrausiai namie dar skanesniu galima pasidaryti? Gal pasidalintumete receptais?Buciau dekinga!
puiki mintis - naminiai javainiai! man kažkaip nebuvo į galvą šovus ši mintis. bandysiu ką nors sugalvot, jei išeis, parašysiu!
O sakykit gal žinot receptą sausų pusryčių? Kur būna Javainiukai su medaus skoniu, šokoladiniai?
QUOTE(dead_silen @ 2005 06 17, 21:34)
O sakykit gal žinot receptą sausų pusryčių? Kur būna Javainiukai su medaus skoniu, šokoladiniai?
neteko niekur matyt tokio recepto jei kur uztiksiu - parasysiu. man irgi patiktu paciai juos pasidaryt
Jau labai seniai ruošiausi parašyti, bet vis laiko nebuvo. Turiu tokį receptuką, tiesa dar nebandytą.
Saldūs batonėliai
100 g sviesto,
100 g cukraus,
100 g dribsnių (Miusli ar pan.),
100 g miltų,
nepilna sauja džiovintų abrikosų,
džiovintų datulių,
2 šaukštai saulėgrąžų.
Puode išlydyti sviestą ir cukrų, įdėti dribsnius, miltus, smulkintus džiovintus vaisius. Visą tai sudėti į formą, išteptą riebalais ir gerai prispausti. Kepti ~20 min. 180`C temperatūroje. Iškepusius palikti pravėsti ~10 min. Tada supjaustyti ir atšaldyti.
Skanaus ir sėkmės visoms bandysiančioms!
Saldūs batonėliai
100 g sviesto,
100 g cukraus,
100 g dribsnių (Miusli ar pan.),
100 g miltų,
nepilna sauja džiovintų abrikosų,
džiovintų datulių,
2 šaukštai saulėgrąžų.
Puode išlydyti sviestą ir cukrų, įdėti dribsnius, miltus, smulkintus džiovintus vaisius. Visą tai sudėti į formą, išteptą riebalais ir gerai prispausti. Kepti ~20 min. 180`C temperatūroje. Iškepusius palikti pravėsti ~10 min. Tada supjaustyti ir atšaldyti.
Skanaus ir sėkmės visoms bandysiančioms!
yra tokie labai skanūs "Musli Fit" dribsniai, jų būna pirkti "Iki" parduotuvėse. pabandžiau gaminti javainius iš jų - į visą pakelį dribsnių dar įbėriau sausai skrudintų saulėgrąžų ir razinų, sumaišiau su keliais šaukštais truputį pašildyto medaus, tvirtai suvyniojau "pirštelių" forma į sviestinį popierių, palaikiau, kol sustingo.
visai skanūs išėjo, tik visa bėda - trupa... jei kas pabandysit daryt javainius iš šitų dribsnių ir netrupės, išduokit paslaptį
visai skanūs išėjo, tik visa bėda - trupa... jei kas pabandysit daryt javainius iš šitų dribsnių ir netrupės, išduokit paslaptį
QUOTE(olé @ 2005 08 09, 19:00)
yra tokie labai skanūs "Musli Fit" dribsniai, jų būna pirkti "Iki" parduotuvėse. pabandžiau gaminti javainius iš jų - į visą pakelį dribsnių dar įbėriau sausai skrudintų saulėgrąžų ir razinų, sumaišiau su keliais šaukštais truputį pašildyto medaus, tvirtai suvyniojau "pirštelių" forma į sviestinį popierių, palaikiau, kol sustingo.
visai skanūs išėjo, tik visa bėda - trupa... jei kas pabandysit daryt javainius iš šitų dribsnių ir netrupės, išduokit paslaptį
visai skanūs išėjo, tik visa bėda - trupa... jei kas pabandysit daryt javainius iš šitų dribsnių ir netrupės, išduokit paslaptį
Taigi va, as panasia tema prie sausainuku uzkibinau - is tu dribsniu su saulegrazom ir razinom ( dar priedo sezamu) valgiau sausainuku, tokiu kruveliu.Netrupejo.Bet kepusioji recepto neisduoda - mat, ji juos pardavineja.Tiek tesuzinojau, kad deda kondensuoto pieno, medaus ir sviesto. As bandziau is akies maisyti - dribsnius uzpyliau kondensuotu pienu (pas mus jis be cukraus), bet nedaug, pamaisiau.Per ta laika uzvirinau pora saukstu medaus, idejau tada kiek sviesto, ir dar karsta sumaisiau su dribsniais, tada visus priedus suverciau, gavosi kietoka kose.Ja kruvelem isdeliojau, kepiau 10 min.Kiek apdege.Bet NETRUPEJO ! Bandyk ta kryptim eksperimentuoti.Matyt medus turi karamelizuotis, kad mase laikytu.As recepto jau keli metai ieskau, deja, nerandu.Manyciau, kad su kondensuotu pienu(kur su cukrum)skardinej pavirintu + medum pavirintu turetu gautis.Tada gal ir sviesto nereiketu, nes tas pienas riebus (tai pries trupejima gal padeda?)Pranesk, kaip gausis, tada as to rusisko kondensuoto ieskociau.