Įkraunama...
Įkraunama...

Visuomenės požiūris į daugiavaikes šeimas

user posted image

Senoji tema.

Tai gi, tęsiam toliau ką mąstom, ką galvojam, kaip reaguojam, kai išgirstam apie daugiavaikes šeimas.
Atsakyti
QUOTE
Tad, ką gi daryti lietuviams, jei jie turi šiokių tokių ambicijų išlikti dauguma bent jau savo šalyje? Be abejo, visų pirma, būtina įtvirtinti nuostatą, kad 3-4 vaikų šeima yra normali, kai tuo tarpu 1-2 vaikų šeima yra mažavaikė.


visas straipsnis cia 4u.gif
Atsakyti
Girdėjau dar vieną "ypatingą" repliką:
"- O jūs iš Afrikos, ar Europos?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVJ: 16 balandžio 2008 - 15:50
mane tiesiog šokiruoja kartais išreiškiamos mintys apie daugiavaikes šeimas, maždaug kvailiai, nepilnaverčiai kažkokie schmoll.gif kai aš laukiausi antro vaiko, tai ypač būdavo keista išgirsti (ir dar iš moterų) frazes: ,,kam tau tas vargas" ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Eglėmama @ 2008 04 18, 09:23)
mane tiesiog šokiruoja kartais išreiškiamos mintys apie daugiavaikes šeimas, maždaug kvailiai, nepilnaverčiai kažkokie schmoll.gif kai aš laukiausi antro vaiko, tai ypač būdavo keista išgirsti  (ir dar iš moterų) frazes: ,,kam tau tas vargas" ar pan.

pritariu, as dabar laukiuosi trecio, tai visu jaunu poziuris, lyg saugotis nemokam doh.gif nors ir buvo musu trecias planuotas ir ilgai "gamintas" biggrin.gif
vienas topinis pasakymas: "ar gumyte plyso?" blink.gif
arba is to pacio asmens, kai uzsiminem, kad planuojam trecia, tai pasake:
- geriau nusipirkit suni blink.gif
solidesnio amziaus artimieji, sveikina, gerbia musu seima, dziaugiasi musu poziuriu.
man tai labai grazu dideles, tvarkingos, darnios seimos thumbup.gif
Atsakyti
Kaip mano mama pasake vienai seniai matytai savo pazystamai, kad as laukiuosi trecio, toji pasiteiravo, ar mes "normali" seima, t.y. ar ne kokie isgeriantys, bedarbiai..... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolla: 18 balandžio 2008 - 11:21
Iš tikrųjų liūdina toks visuomenės požiūris (žmogus juk vis dėlto visuomeninė būtybė ax.gif ) unsure.gif Tikriausiai turinčias kokius keturis vaikus šeimas kokios nors socialinės tarnybos automatiškai įrašo į rizikingų šeimų sąrašus g.gif Nes pagal daugelio nuomonę tai jei daug vaikų, tai visi apleisti, dėmesio jiems trūksta ir t.t.
Atsakyti
Nemanau ,kad tas požiūris jau toks neigiamas .Aš ,pavyzdžiui,su tuo tikrai nesusidūriau.Juk ,pažiūrėkime ir garsiose šeimose ,juk auga ne po vieną ar du vaikus.Dabar atrodo jau lyg mada turėti daugiau negu du vaikus.
Atsakyti
Neigiamas tas požiūris, nes mūsų visuomenė papuvusi gerokai. unsure.gif Va kad ir užvakar, nuvažiavome į Akropolį, atsistojau į eilę skirtą mamos su mažyliais. Mažas vaikas autokėdutėje, dvi dukros šalia, visi stovi kasoje, kuri jiems neskirta ir dar akis drąsko, kad mol ko čia veržiatės!!! Sakau, tai kad kasa tai ne jums skirta. Tai viena garbingo amžiaus "ponia" tėškė mums veidan, kad nėr ko pistis esant rujai ir nereikės eiti į Mažylių kasą. Vos ne bomžais išvadino, nors esam gana tvarkinga ir padori šeima. doh.gif Na ir čia normalus visuomenės požiūris? Gerai, kad vyras mane nusitempė į kitą kasą, nes buvo noras spjauti tai bobai į veidą. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2008 04 19, 14:23)
Neigiamas tas požiūris, nes mūsų visuomenė papuvusi gerokai. unsure.gif Va kad ir užvakar, nuvažiavome į Akropolį, atsistojau į eilę skirtą mamos su mažyliais. Mažas vaikas autokėdutėje, dvi dukros šalia, visi stovi kasoje, kuri jiems neskirta ir dar akis drąsko, kad mol ko čia veržiatės!!! Sakau, tai kad kasa tai ne jums skirta. Tai viena garbingo amžiaus "ponia" tėškė mums veidan, kad nėr ko pistis esant rujai ir nereikės eiti į Mažylių kasą. Vos ne bomžais išvadino, nors esam gana tvarkinga ir padori šeima. doh.gif Na ir čia normalus visuomenės požiūris? Gerai, kad vyras mane nusitempė į kitą kasą, nes buvo noras spjauti tai bobai į veidą. :unsure

Nesmagu, labai nesmagu, kai tokia reakcija.

Reikia išmokti ignoruoti tokius žmones.

Aš jei susiduriu akivaizdžiai nepagarbiu elgesiu mano daugiavaikiškumui ir tai pareiškia dirbantys tuo metu žmogus (pardavėja, vaistininkė ir t.t.), tai ramiai kreipiuosi į jos viršininką. Nepalieku tokių išsišokimų.

Jei to tenka išklausyti iš "gatvės žmogaus" arba kitaip "praeivio" (kaip stotelėje, troleibuse, parduotuvėje ir t.t.), tai priklauso nuo to ką sako. Labai dažnai nekreipiu dėmesio, nes tai būna praeina paburbuliuodamas ir tiek. Bet jei yra laiko, kaip parduotuvėje, tai visuomet su šypsena ką nors nežeidžiant patį žmogų atsakau, lyg pati save apkaltinu.

Pvz,: tavuoju atveju būčiau pamirksėjusi akytėmis, susigėdusi ir pasakiusi "tai, kad labai malonu mylėtis, ypač rujos metu". Jei būtų dar kažkaip tema tęsiama, tai paklausčiau vėl nekaltu balseliu "o jums to neteko patirti?" ir ko gero daugiau jau netęsčiau pokalbio ir to pakaktų smile.gif

Nereikia nei pykti, nei žaižaruoti žiežirbom, nes tai juos maitina. Aš apie tokius žmones galvoju, kad jie yra paprasčiausiai vampyrai ir maitinasi kitų bloga nuotaika. O kai to nėra šalia, tai jie sugeba sugadinti kitiems. Paskui grįžę namo, pas kaimynes ir t.t. su pasididžiavimu kalbės kaip nugesino moteriške su vaikais. O va, jei tavęs neišves iš pusiausvyros, tai bus daugkartinis pliusas.

Pirmiausia tu nesusierzinsi, kas tau kenkia.
Antra, nepamaitinsi alkstančio vampyro. Nereikia jų maitinti, nes kuo jų daugiau, tuo daugiau pykčio visuomenėje. Juk nebe reikalo jų tiek prisidaugino, kad net juokelis, posakis ar kaip jį ten pavadinti "Šypsokis, nes tai lietuvius erzina". Aš sakyčiau, kad ne lietuvius, o vampyrus erzina smile.gif

Jau beveik metai, gyvenu kitokioje visuomenėje ir tai labai labai skiriasi. Kai turėsiu daugiau laiko, parašysiu kaip JAV smulkmenose parodo pagarbą tėvams auginantiems vaikus, ypač daugiau nei du. Nors čia nėra jokių specialių privilegijų, kaip atskiros kasos, niekas greičiau nepatarnaus jokiose įstaigoje ir motinos neturi nei atostogų ilgų, nei pinigai nemokami, kad augini vaikus. Sistema kardinaliai kitokia, bet joje gyventi gera, nes visuomenė visiškai kitaip elgiasi.
Atsakyti

,
QUOTE(RamuneM @ 2008 04 19, 16:41)
  "o jums to neteko patirti?" ,

lotuliukas.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif Kaip pirštu į akį lotuliukas.gif Manau urzgia tas kuris yra nelaimingas, pavydi mums laimės škias nail.gif:
Atsakyti
Dažniausiai einu aukštai iškėlusi galvą, nes tikrai didžiuojuosi tuo, kad turiu tris vaikus. blush2.gif Bet kartais būna, kad taip skaudžiai užgauna širdį ir pažemina, kad nebesinori nieko.
Šiaip stengiuosi niekada nekreipti dėmesio į neigiamas replikas, nes nuo to tik man blogiau, nes pasakusiam tik įgelti ir pasimiršo, o mane graužtų kirminas ilgai. Bet pastarasis įvykis užgavo ne tik mane, bet ir MB.

Malonu, kai palaiko mus, kad esame jauni ir turime net tris vaikiukus (man sukaks 27-eri, o vyrui šių metų pabaigoje sukaks 28-eri), dažnai paliaupsina, bet bendradarbiai, draugai, keletas artimųjų, praeiviai to dažnai nesuvokia ir pila pamazgas. Darbe teko iš kiek viršesnės pareigomis moters išgirsti, kad mano gimtadienio proga spiralę reikia padovanoti, kad nebereikėtų gimdyti. Tad nejau sunku žmonėms suvokti, kad vaikai gimdomi tam, kad jų norisi, kad jų gyvybiškai reikia, o ne dėl nesusivokimo kontracepcijoje. unsure.gif
Aš noriu dar vieno mažylio, bet MB tikrai sunkiai girdi mano tokį norą... unsure.gif Jam tikrai per skaudu girdėti replikas, kurios ne itin malonios, mūsų adresu. cray.gif
Atsakyti