Įkraunama...
Įkraunama...

Nori įsivaikinti, bet bijo

Neseniai giminiu rate buvo kalbeta apie isivaikinimus, noro yra, bet yra ir tokia baime kurios as asmeniskai nesuprantu schmoll.gif todel noriu pasiteirauti jusu nuomoniu apie tai.
Kodel atsiranda tokiu zmoniu kurie nori globoti/isivaikinti, bet nenori imti globoti/isivaikinti tokiu vaiku kurie yra is gerenciu seimu? is tevu iprodziu jie iskarto nusprendzia ir apie vaiku ateiti g.gif na pvz: jei tevai girtokliavo tai reiskia kadanors toks taps ir ju pamestas vaikas, o gal net blogiau.
Kodel taip yra? Ar ir jums taip buvo pries isivaikinima ar pasiemima globoti?
As asmeniskai esu tokios nuomones, kad kokioje aplinkoje vaikas auga toks jis ir uzauga. Todel mano nuomone nereikia skirstyti vaiku i tokius ar kitokius, gaila bet pastebejau kad taip nera.Laukiu jusu pasisakymu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiqtea: 31 kovo 2008 - 09:15
sveikute..na as manyciau ,kad kaip issiauklesi taip ir turesi..jei vaikas tures gera pavyzdi namuose,tures megstamos veiklos,bureliai kokie nors ar siaip kokie pomegiai,tai nebus laiko jam ir kada pagalvoti apie isgerinejimus ir t.t.nors visko pasitaiko siam gyvenyme....o va kiti sako tikrai va paveldima tas ir tas,charakterio bruozai..-genai ...na net nezinau tiksliai tokiu atveju kur teisybe ..nesu su tuo susidurusi..bet gi buna taip pvz..tevai tvarkingi,neruko ,negeria..bet va vaikas uztai pageria..net nzn..matyt nuo per dideles laisves davimo cia taip ir nesuziurejimo..hmmmm...
Atsakyti
Nemanau, kad tikrai bijo ne to, kad perims tėvų įpročius ir bus nesuvaldomi. Dauguma tėvų, kurie palieka vaikus greičiausiai gyvena tokį gyvenimo būdą, kurio įvaikintiems vaikams nelinkėtume. Jei jau imi, tai tiki, kad pavyks vaiką sėkmnigai užauginti.

Manau, kad bijoma kitų dalykų. Bijoma, paveldimų dalykų, ligų, kuriuos smarkiai ir ilgai geriančių tėvų vaikai gali turėti. Kaip kad alkoholizmo sindromo (tokiu atveju deja, labai didelė tikimybė, kad vaikas taps alkoholiku), psichinės raidos sutrikimai, intelekto sutrikimai, kurie vėliau pasireiškia ir mokymosi sunkumais ir pan..

Šito nereiktų painioti su vystymosi atsilikimu, kuriuo pasižymi beveik visi kūdikių namų vaikai, ir kuris atsiranda dėl to, kad neturi mylinčių tėvų, nepatenkinami vaikų poreikiai, auga kolektyve. Paėmus tokį vaiką, jam įsijungia hiperkompensacijos mechanizmas ir jis per metus ar pora savo raida jis visiškai pasiveja savo bendraamžius jei tik neturi įgimtų problemų.
Atsakyti
QUOTE(Vanileee24 @ 2008 03 31, 12:05)
sveikute..na as manyciau ,kad kaip issiauklesi taip ir turesi..jei vaikas tures gera pavyzdi namuose,tures megstamos veiklos,bureliai kokie nors ar siaip kokie pomegiai,tai nebus laiko jam ir kada pagalvoti apie isgerinejimus ir t.t.nors visko pasitaiko siam gyvenyme....o va kiti sako tikrai va paveldima tas ir tas,charakterio bruozai..-genai ...na net nezinau tiksliai tokiu atveju  kur teisybe ..nesu su tuo susidurusi..bet gi buna taip pvz..tevai tvarkingi,neruko ,negeria..bet va vaikas uztai pageria..net nzn..matyt nuo per dideles laisves davimo cia taip ir nesuziurejimo..hmmmm...


na taip sutinku, bet kodel yra galvojanciu kad jei tevai geria vadinasi tokie vus ir vaikai, kodel kyla tokios mintys g.gif as asmeniskai netikiu kad alkocholizmo genas egzistuoja sis dalykas nera paveldimas,del charakterio bruozu gal siektiek, bet harakteri formuoja aplinka, tad jei sups aplinka padori ir vaikas uzaugs padorus.

Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2008 04 01, 13:35)
na taip sutinku, bet kodel yra galvojanciu kad jei tevai geria vadinasi tokie vus ir vaikai, kodel kyla tokios mintys g.gif  as asmeniskai netikiu kad alkocholizmo genas egzistuoja sis dalykas nera paveldimas,del charakterio bruozu  gal siektiek, bet harakteri formuoja aplinka, tad jei sups aplinka padori ir vaikas uzaugs padorus.

na jo alkoholizmas nelabai paveldimas,o charakterio bruozai kad paveldimi,pilnai tikeciau.. smile.gif
Atsakyti
polinkis i alkoholizma ir narkotikus paveldimas.
pati planuoju isivaikinti vaikeli ir bijau siu dvieju dalyku.
kai ateis laikas spresti apie vaika butinai issiaiskinsiu apie jo tevus.
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2008 04 03, 11:46)
polinkis i alkoholizma ir narkotikus paveldimas.
pati planuoju isivaikinti vaikeli ir bijau siu dvieju dalyku.
kai ateis laikas spresti apie vaika butinai issiaiskinsiu apie jo tevus.

na kiek tuo domejausi tai tikrai nera paveldima ir mediku nuomone tokia pat. mirksiukas.gif sutinku kad isivaikinant reika pasidometi apie tevus del ivairiu ligu tikimybiu ir panasiai, bet jei tevai geriantys ar bent vienas is ju toks negalima spresti kad toks bus ir ju vaikas.

alkoholismas ir narkomanizmas nera pabeldimas dalykas juos lemia tam tikra cocialine aplinka, paveldima yra charakterio savybes, psichologinis atsparumas o nepats aolkoholizmas ar nakromanizmas doh.gif o ir charakteris yra formuojamas dalykas, jis priklauso nuo to kokioje aplinkoje zmogus auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2008 04 03, 10:46)
polinkis i alkoholizma ir narkotikus paveldimas.

o tai reiskia, kad vaikas gali tureti polinki prie alkoholio ar narkotiku, bet nebutinai.
Atsakyti
yra tam tikri visuomenės stereotipai, kuriuos perlipti labai sunku.
1) del to paveldimumo -- jeigu alkoholikų vaikas, tai jau ir nurašytas. bet kiek mūsų pačių turėjo geriančius tėvus? pakankamai nemažai, nu bet užaugo į žmones.
2) svetimas vaikas tai visiems kaip po padidinamuoju stiklu. tarkim, nesiseks jam mokykloj, ar užeis sunki paauglystė -- iškart bus priminti "blogi genai".
3) įsivaikindami daugelis tikisi padaryti gerą darbą, už kurį bus atlyginta, bent jau morališkai -- užauginti vaiką daug pasiekusiu, doru, dėkingu žmogum. o tas toli gražu ne visada pavyksta. tai savas vaikas jeigu ir į kalėjimą atsisės, tai galima atleist. o svetimo kris visos užgautos ambicijos.
Atsakyti
tai taip iseina kad jei ivaikinto vaiko nepavyksta uzauginti padoraus iskarto sumetamos bedos ant to kad alkocholiku vaikas taip ir turejo but doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2008 04 09, 14:07)
tai taip iseina kad jei ivaikinto vaiko nepavyksta uzauginti padoraus iskarto sumetamos bedos ant to kad alkocholiku vaikas taip ir turejo but doh.gif  doh.gif  doh.gif

na jau cia priklauso tik nuo tu zmoniu, kurie taip masto smile.gif
jei esi nusiteikus i tai nekreipri demesio tai tikrai nekaltinsi savo vaiko, kad jis paveldejo blogasias savybes.
greiciau kaltinsi save kad netinkamai aukleji smile.gif
juk ir geriausiu tevu seimose buna vaiku narkomanu ar blogai besimokanciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2008 04 09, 13:10)
na jau cia priklauso tik nuo tu zmoniu, kurie taip masto  smile.gif
jei esi nusiteikus i tai nekreipri demesio tai tikrai nekaltinsi savo vaiko, kad jis paveldejo blogasias savybes.
greiciau kaltinsi save kad netinkamai aukleji  smile.gif
juk ir geriausiu tevu seimose buna vaiku narkomanu ar blogai  besimokanciu  smile.gif


sutinku su Pumpuryte.
Atsakyti