Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios medicinos centrai

Nežiūrėjot vakar "Moterų laimės"? Ten pasakojo kaip šitam centre pasikonsultavę žmonės lieknėja ir svarbiausia sveiksta. atseit visa problema mūsų mityboje, o ten daro tyrimus su krauju - kažkaip testuoja koiks produktas kaip tinka ir sudaro mitybos programą - tą valgyt to nevalgyt. Na kalba gražiai, sakiau paskambinsiu kiek kainuoja, o gal kas jau išbandėt ar girdėjot ką nors???
Kita vertus, jei tai tiesa, tai kodėl visur tokių testų neatlieka? ???
Atsakyti
Na va tiesiog mano mintis perskaitei-aš irgi žiūrėjau ir galvojau užklaust wink.gif  Įdomu kiek tai kainuoja?  :-/ įsivaizduoju, kad nemažus pinigus...ir dar reiki pastovių konsultacijų kiek supratau... kažkada mačiau tokio kraujo tyrimo reklamą per rusiškas TV. O kad nedaro kitur, tai turbūt dėl to, kad tokiem tyrimams nevisi įperka aparatūrą ir tuos mėginius maisto... ypač valdiškos įstaigos...  :-/  Na vilnietės, suteikit info daugiau, gal kas jau susidūrėt su tuo ar girdėjot daugiau?
Atsakyti
Viena ausim klausiau ir as ta laida. Dalykas, manau, geras, ypac sergantiems alergija. Bet bijau, kad netureciau tiek valios maitintis tik kokiais penkiais produktais  :smile.gif Tiek malonumu atsisakyt!smile.gif O tyrimo kaina tai tikrai kad ohoho! Nors gal kai daug ko nebegalesi valgyt, tai atsipirks  ;D
Atsakyti
Nu joooo, uz tokia kaina tai turetu ne tik krauja istirti ;D ohmy.gif O gal zinot kitu proceduru kainas, nes kiek skambinu tai vis uzimta-labai daug klientu turbut turi wink.gif?
Atsakyti
Mano anyta vakar ejo ten, jai dare pirmine apziura ar pan. Mokejo 65 Lt. Uz tai nustate silpnasias ir problematiskas organizmo vietas: inkstai, zarnynas ir patare pasidaryti echoskopija. Galima daryti pas juos mokamai, o galima ir savo poliklinikoj, nes viska surase biggrin.gif Atsinese visa kainininka, jei kam kas idomu, pasakysiu kainas. Brangiausia, kaip jau minejo, issitirti pagal kraujo grupe, o visa kita, jei labai nori, galima sau leisti wink.gif Tiesa, dar anytai patare del maisto suderinamumo. Istyre, kad energijos daugiau iseina, nei ieina(cia panasiai kaip feng-shui). ;D Ai, ka as zinau wink.gif
Siaip ji ten kreipesi, nes nugara skaudejo. Galvojo, numes svori ir susireguliuos, o ten rimciau :-/
Atsakyti
Oi taip ilgai nebuvau sioj temoj, kazkas anksciau klause apie ta knyga del kraujo grupiu??? Tai rusu knygyne yra knyga kurioj trumpai isdestyta visa teorija ir didziaja dali uzima receptai pritaikyti  musu mytybai, su musu produktais, nes originale (Adamo knygoj) as nei vieno recepto beveik nepritaikiau sau, taip kad jei pirksit patarciau pirkti pigesne bet paziuret kad butu receptu daugiau.
O dar yra toks kalendoriaus tipo plakatas, kur surasyti populiariausi produktai ir maisto grupes, ir prie ju parasyta kaip jie veikia zmogu su skirtingom kraujo grupem. (Pazymeta kvadraciukasi skirtingu spalvu,tai labai gerai pasikabinau ant saldytuvo, ir pries lysdama i saldytuva visad zvilgteli kas kaip ir kada ;D)

O kas del bendriniu patarimu:
Mityba siejama su zmogaus vystymusi nuo pradziu pradzios: pirma kraujo grupe buvo pirma, dar tuo metu kai zmones gyveno urvuose ir pagrindinis maistas buvo mesa: baltymas.
VEliau kai zmones ismoko valgyt "zole" I kr.gr. mutavo i II, ir tos grupes zmones patapo vos ne vegetarais, t.y. valge pagrinde augalini maista.  Dar po  desimties tukstanciu metu atsirado zmones kurie negyvenio vienoj vietoj ir augino gyvulius patys (iskrito tas pavadinimas :-/) Jie prisitaike savai mytybai ir atsirado III grupe, o IV atsirado apie 1000metu atgal, ir sujungia II ir III grupes savybes.

Apie tai kad rukyti mess gaminiai manau sakyt nereikia, jie zalingi visoms kr.gr.

I gr.: nenaudingos: darzoves: kopustai (visu rusiu, isskyrus brokolius), rugscios darzoves ir vaisiai (geriau saldus  ;D), pieniski produktai, nes jie padidina rugstinguma (ko I gr. tikrai nereikia), su grudais irgi gali kilti problemu: nepatrtina rugiu, ir kukuruzu reiktu ypac vengt, nes jie eina pilnai "i kuna". Nepatariama gert daug kavos, geriau visai negert, is gerimu labiausiai tinka negazuotas mineralinis ir zalia arbata, suris irgi negerai, bulves, alyvuoges, juodieji pipirai... t.t
P.S. valiau parasysisu apie kitus dabar biskis prie vaiko lekiu
Atsakyti
nu bet zinot, man ta mityba pagal kraujo grupes. ... Vat ,jei logiskai, tai kraujo grupe lemia vienas genas (viens is kiausialastes, kitas is spermatozoido, kai suisijungia). Akiu spalva - taipogi vienas genas, plauku spalva ar garbiniuotuma, taip pat. ugi - kiti genai. Visi tie genai yra svarbus vienodai. Tai gal pradekime maitintis pagal akiu spalva ar ugi. Pagal lyti - visgi lyti lemia visa chromosoma ;D
Atsakyti
Trumpai apie visas:
I:kiauliena, ikrai, kefyras, jogurtas, pienas(ozkos, karves) visi riebus suriai, lydyti suriai, kukuruzu aliejus, pistacijos, avizos, kukuruzai, duona ir jos gaminiai, kepiniai su ruginiais miltais, aviziniai sausainiai,bulves, baklazanai, kopustai, juodi malti pipirai, apelsinai, mandarinai, zemuoges.

Pereikim prie II kr.gr. surasysiu trumpai tik tai kas nerekomenduojama:  visi mesos produktai, (isskyrus paukstiena), ikrai, krabai, kalmarai, krevetes, veziai, austres, ungurys, sviestas, visi riebus suriai, ledai, pistacijos, baklazanai, bulves (kartais pagalvoju kam isvis tos bulves buvo atrastos  :smile.gif) kopustai (baltaguziai, ir raudonieji), juodosios alyvuoges, pipirai, pomidorai, apelsinai, mandarinai, bananai, mango, koksas, zelatina, ketcupas majonezas.
(Visa kita prasom)

III nerekomenduojama: paukstiena, kiauliena, krevetes, omarai, veziai, austres, ledai, lydytas suris, kukuruzu, saulegrazu aliejus, riesutai (zemes, kedro, pistacijos) grikiai, rugiu selenos, (rus. "jacmen", sorry negaliu prisimint kaip lietuviskai) kukuruzai, alyvuoges, ridikai (tie didieji kartieji) pomidorai, granatai, kokosai.

IV: jautiena, paukstiena, kiauliena, krabai, krevetes veziai, unguriai, sviestas, ledai, pienas, kukuruzu, saulegrazu alieus, saulegrazos, paprika, avokadas, apelsinai, bananai, granatai, mangai, kokosas, ketcupas.

Ir pabaigai, as ir pati netikejau kol nepamaciau realu poveiki zmogui. Tirkai baigusi maitint derinsiuos prie savo kraujo grupes dietos. Dar toks dalykas: atrode kad negalesiu gyvent be mesos (esu IIgr.kr.) bet po savaites nevartojimo, kita savaite jau maziau norejosi, o dar po savaites speju butu dar mazesnis noras, betgi negaliu, nes maitinu, ir nezinau ko prireiks mano mazgei is tos mesos, Taip kad valgau ir  :-/... neliekneju. O vat pabaigsiu... tada "derzite menia troje" ;D
Sekmes ir jums
Atsakyti
QUOTE
IV: jautiena, paukstiena, kiauliena, krabai, krevetes veziai, unguriai, sviestas, ledai, pienas, kukuruzu, saulegrazu alieus, saulegrazos, paprika, avokadas, apelsinai, bananai, granatai, mangai, kokosas, ketcupas.



Aš nežinau tikėt ar ne, bet vienas dalykas mane stebina..Daugumai išvardintų nerekomenduojamų produktų aš esu tiesiog alergiška ohmy.gif Ar čia sutapimas ar tikrai yra kažkoks ryšys sunku ir spėlioti..Iš šios grupės galėjau valgyti tik kiaulieną, krevetes, pieną, bananus ir granatus, bei šiek tiek ketčupo (šiaip nemėgstu..)..Sunkiausia man bus išgyventi be lieso pieno..Aš jį geriu su arbata :'( Bet pabandyti galima atsisakyti ir tada jau stebėti poveikį pakeitus mitybą.
Atsakyti
Labai labai domina bandžiusiųjų šią sritį, nes pati noriu išbandyti Natūralios medicinos klinikos teikiamas paslaugas, tik sunku pasirinkti.. Ar tikrai jos duoda reklamuojamą efektą? Kokias procedūras išbandėte? Koks efektas? Gal pažystami bandė. Pasidalinkite, rekomenduokite ;D ;D
Atsakyti
Is naturalios medicinos pripazystu gydyma zolelemis,ty arbatomis ir homeopatiniais vaistais,taip pat medumi.

[img]http://members_lycos_nl/barle/gifs/bees/moanimals12.gif[/img]
Atsakyti
Santuoka ir liaudies medicina


Dabar dažnai šnekama apie sveiką šeimą, liaudies medicinos išsaugotos žinios gali būti ne tik įdomios, bet ir vertingos. Šeimos kūrimui jaunieji ruošdavosi labai ilgai, kartais net dvejetą metų. Tuo metu abiejų pusių tėvai stengėsi parodyti, kad jų pusėje nėra ligų. Ypač rūpinamasi, kad jaunieji nebūtų silpno kraujo (minusinis rezusas).

Pirmos kraujo grupės vaikinas gali tuoktis su bet kokios kraujo grupės mergina, nerizikuodamas palikuonių sveikata, antros – su antros ir ketvirtos, trečios – su trečios ir ketvirtos, o ketvirtos – tik su ketvirtos. Merginai reikėtų pasiieškoti pirmos arba savo kraujo grupės jaunikio. Kraujo atitikimas buvo laikomas ir būtina sąlyga šeimos darnai.

Taip pat ieškota nepagydomų ligų: žvynelinės, cukraligės, nuomario. Nepritariama santuokoms iš šeimų, kur būta psichinių ligonių, sergančių vėžiu. Prieš išvažiuojant pas jaunąją, jaunieji turėdavo dviese pasikalbėti, ar jų šeimose nėra kokių pašaliniams nežinomų ligų. Jeigu tokių ligų būta, sutuoktuves galima atšaukti. Jau XXa. pr. šis paprotys buvo suvulgarintas, užtekdavo tik merginai pasakyti, ar nėra su kuo miegojusi, o vaikinui, ar nėra palikęs kokios besilaukiančios merginos.

Dabartinėse vestuvėse piršlio korimas – tik linksmas vestuvinis epizodas, o iki XIXa. buvo kitaip: jeigu paaiškėdavo, kad piršlys ar svočia žinoję ir įsukę partnerį su slapta šeimos liga, jei vaikai gimę nesveiki – nukentėjusios pusės susirinkdavo ir teisdavo nusikaltėlį. Po teismo svočią nurengdavo, ištepdavo degutu, apibarstydavo plunksnomis, įrioglindavo į suskilusią geldą ir, barškindami senais puodais, išveždavo į lauką. Ten išvertę, geldą sudegindavo, kad svočia galėtų pelenais nusiprausti. Nuoga ir šakomis apsidangsčiusi parsigaudavo namo tik sutemus. Nors likdavo sveika, bet jos namai užsitraukdavo nešlovę. Nuteistą piršlį nuvilkdavo į kluoną, uždėdavo ant krūtinės duris ir visi vyrai pereidavo keliais. Jei piršlys stiprus žmogus ir neiškvėpdavo oro, tai atsipirkdavo tik mėlynėmis ir baime, bet jeigu iškvėpdavo orą, subliukšdavo krūtinės ląsta, lūždavo šonkauliai. Žmogus susirgdavo, greitai įsimesdavo džiova, mirdavo.


Paruošta pagal Hab.Dr. E. Šimkūnaitės straipsnį.
Atsakyti