Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Titia @ 2005 11 08, 15:09)
Mergaites is JAV, o pas jus rusiska duona kur buna pagaminta? As visad maniau, kad ja veza, bet pas mus parduotuvej viskas "made in new york" unsure.gif

Nezinau ar cia teisybe, bet sake, kad Net Coast (rusu) parduotuvese (cia kur NY ir PA), kur pardavineja lietuviska duona, tai jie tesla atsiveza uzsaldyta ir veliau cia kepa ta duona.


Nenoriu tiket , manau kad ja tisiog kepa cia pagal lietuviska recepta ir tiek...Viena pazytama dirba kaip tik pas rusus ten kur viska kepa, ji specializuojasi vyniotiniu, misrainiu daryme ir t.t. sake kad jie viska kepa vietoj...nezinau bet tiek esu girdejus smile.gif Tarp kitko as kiek pirkau ta Lithuanian bread (made in brooklyn), tai jinai man visai ne lietuviska schmoll.gif Na neskani ir tiek....toliau perku visa laika Borodino, kuri man zymiai skanesne uz ta vadinama Lithuanian bread ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 09 lapkričio 2005 - 01:23
Del kakavos supratau, tiesiog reikia nepatingeti atsiversti pora puslapiu atgal.. Negaminsiu tinginio ne neturiu kondensuoto pieno.. visos su juo gamino.. O paprast piena su curkrum turbut negalima, ane? nesusitings tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fasolka @ 2005 11 08, 15:01)
As zinau, kad kai kuria juoda duona kepa cia - Chikagoje.. O vat atsirado tokia "Mociutes duona", man atrodo ja saldyta veza is LT.. bet labai gali buti, kad as klystu..
Del Tinginio!!!! - ar galima naudoti jo paruosimui Pure Baking Cocoa.. ar reikalinga "musu" kakava butinai?


Ta mociutes duona ar Bociu ,Palangos tikrai veza uzsaldyta is Lietuvos,skonis tai gggeras.Juk ir ant maiselio parasyta lietuviskai ir padaryta Lietuvoj tik nepamenu kokiam mieste g.gif

O kakava manau ta tinka,as tai paprasta kakava perku, nesaldinta,megstu kai tinginys truputi karstelna nuo kakavos. biggrin.gif
Atsakyti
Maniske kakava irgi "great for baking".
Atsakyti
LASISA yahoo.gif va tau plovo receptas, jei ko nesuprasi klausk, nes as kai parasua, tai pati kartais nesuprantu


va imi kilograma avienos ( galima ir riebios kiaulienos is bedos ir vistienos), supjaustai tokiais didesniais gabalais ( vyras sake mergaitiskai nepjauti) tongue.gif , ikaitink apie du gerus saukstus aliejaus ( geriausias puodas tai kazanas, bet gali azijieciu pardeje paieskoti ir tokio sunkaus puodo kuris i dugna siaureja) imesk mesa ir apkepk ja is visu pusiu kol graziai paruduos...isimk is puodo mesa( i lekstute, bliudeli, nesvarbu kur) ...supjaustyk pusiniais girezineliais kilograma svogunu ir apie kilograma( truputi maziau) morku, geriausia per tokia truputi stambesne nei burokine tarka..ir kepk tuose riebaluose kur pasiliko pude, jei riebaklu truksta tai dar ipilk..apie 10 minuciu kol graziai paruduos, imesk mesa atgal i puoda ( kur kepa svogunai ir morkos) supilk apie sauksta druskos, pipiru apie sauksta, pora saukstu adzikos, apie puse saukstelio cumin( nezinau kaip lietuviskai) doh.gif ir gerai ismaisyk...ipilk du du su puse puodelius ryziu ant virsaus mesos ir islygink..tada uzpilk 4 su puse puodelius vandens( geriausiai jau verdanti) ir tik nemaisyk ryziu su mesa, bet darydama skylutes ryziuose, leisk, kad ant virsaus iseitu ir meos sultinys ( va sito tai ir pati neuprantu kaip paaiskinti, tik maciau kaip daro...) zodziu su mediniu saukstu skyles tokias daryk......ir sumazink ugni ir virk apie 20 minuciu arba kol ryziai isvirs rolleyes.gif

niu va atrodo viskas..paskui jau gali kai isvirs ismaisyti, bet lengvai tik, arba imti nuo krasto ryzius su mesa is apacios..gali meos ir daugiau deti, vyrui labiau patiks mirksiukas.gif arba gali dar grybu imesti kartu su morkom ir svogunu, bet as tai ne grybu megeja, tai man ir be ju gerai ..ir viskas berods..skanaus 4u.gif
Atsakyti
Teks ir man pabandyti thumbup.gif Maniskis del avienos alpsta, o valgo gal karta metuose laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 11 09, 04:55)
Teks ir man pabandyti thumbup.gif Maniskis del avienos alpsta, o valgo gal karta metuose laugh.gif



nepamirsk tik, kad kuo riebesnes tongue.gif ..man tai ji labai smirda schmoll.gif
Atsakyti
O žinot, kas man dar labai plove patinka - ogi ikišti cielą galvutę česnako į ryžius. O dar geriau - kokias keturias biggrin.gif Nu jau kaip man skanu tie išsitroškinę česnakiukai... essen.gif:
Galima, tiesa, prieš kišant nupjauti truputi šakneles.
Atsakyti
[quote=lasisa,2005 11 08, 21:09]
Ta mociutes duona ar Bociu ,Palangos tikrai veza uzsaldyta is Lietuvos,skonis tai gggeras.Juk ir ant maiselio parasyta lietuviskai ir padaryta Lietuvoj tik nepamenu kokiam mieste g.gif

Kai kuria tikrai kepa cia. Nes as daznai dar silta perku. smile.gif
Atsakyti
[quote=Titia,2005 11 08, 22:10]
[quote=lasisa,2005 11 08, 21:09]
Ta mociutes duona ar Bociu ,Palangos tikrai veza uzsaldyta is Lietuvos,skonis tai gggeras.Juk ir ant maiselio parasyta lietuviskai ir padaryta Lietuvoj tik nepamenu kokiam mieste g.gif

Kai kuria tikrai kepa cia. Nes as daznai dar silta perku. smile.gif
[/quote]
Aga, girdejau ,kad veza tesla..Arba kaikuriai duonai rauga is Lt ir cia daro tesla rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 11 09, 05:35)
O žinot, kas man dar labai plove patinka - ogi ikišti cielą galvutę česnako į ryžius. O dar geriau - kokias keturias biggrin.gif Nu jau kaip man skanu tie išsitroškinę česnakiukai... essen.gif:
Galima, tiesa, prieš kišant nupjauti truputi šakneles.



Ir as taip darau. O jeigu su vistiena, tai dziovintu slyvu prismaigstau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fasolka @ 2005 11 09, 00:28)
Del kakavos supratau, tiesiog reikia nepatingeti atsiversti pora puslapiu atgal.. Negaminsiu tinginio ne neturiu kondensuoto pieno.. visos su juo gamino.. O paprast piena su curkrum turbut negalima, ane? nesusitings tada g.gif

As kai negaminu, tai neuzsifiksavo man tiksliai, bet kazkuri mamulka kulinarinese idejose prie saldumynu rase pati ta kondensuota pasigaminanti, nes zymiai pigiau.Paieskok laiko turedama, kaip ji ta piena su cukrum pavirina. Pas mus irgi kondensuoto su cukrum kebloka rasti, tai kazkaip istrigo, kaip zmones sukasi.
O plova as gaminu pagreitintu budu, kaip mane viena turke pamokino - per 20 min. gatavas. Mesa ne piaustau, o imu farsa, ji su svogunais pakepinu, kitkas viskas taip pat, tik as pirma ryzius supilu, tada per kiaurasamti (kad nesusimaisytu) karsta vandeni.Jokiu skyliu nedarau,tik uzvirus ugni sumazinu iki minimumo.Su cesnako galva butinai pabandysiu, gal kaimynas nepasius - jis jau opokas tiem kvapeliam...
Atsakyti