LASISA

va tau plovo receptas, jei ko nesuprasi klausk, nes as kai parasua, tai pati kartais nesuprantu
va imi kilograma avienos ( galima ir riebios kiaulienos is bedos ir vistienos), supjaustai tokiais didesniais gabalais ( vyras sake mergaitiskai nepjauti)

, ikaitink apie du gerus saukstus aliejaus ( geriausias puodas tai kazanas, bet gali azijieciu pardeje paieskoti ir tokio sunkaus puodo kuris i dugna siaureja) imesk mesa ir apkepk ja is visu pusiu kol graziai paruduos...isimk is puodo mesa( i lekstute, bliudeli, nesvarbu kur) ...supjaustyk pusiniais girezineliais kilograma svogunu ir apie kilograma( truputi maziau) morku, geriausia per tokia truputi stambesne nei burokine tarka..ir kepk tuose riebaluose kur pasiliko pude, jei riebaklu truksta tai dar ipilk..apie 10 minuciu kol graziai paruduos, imesk mesa atgal i puoda ( kur kepa svogunai ir morkos) supilk apie sauksta druskos, pipiru apie sauksta, pora saukstu adzikos, apie puse saukstelio cumin( nezinau kaip lietuviskai)

ir gerai ismaisyk...ipilk du du su puse puodelius ryziu ant virsaus mesos ir islygink..tada uzpilk 4 su puse puodelius vandens( geriausiai jau verdanti) ir tik nemaisyk ryziu su mesa, bet darydama skylutes ryziuose, leisk, kad ant virsaus iseitu ir meos sultinys ( va sito tai ir pati neuprantu kaip paaiskinti, tik maciau kaip daro...) zodziu su mediniu saukstu skyles tokias daryk......ir sumazink ugni ir virk apie 20 minuciu arba kol ryziai isvirs
niu va atrodo viskas..paskui jau gali kai isvirs ismaisyti, bet lengvai tik, arba imti nuo krasto ryzius su mesa is apacios..gali meos ir daugiau deti, vyrui labiau patiks

arba gali dar grybu imesti kartu su morkom ir svogunu, bet as tai ne grybu megeja, tai man ir be ju gerai ..ir viskas berods..skanaus
The beauty of Grace is that it makes life not fair!