Įkraunama...
Įkraunama...

Plaštakos problemos

Paskutinius kelis mėnesius tempiau didelį darbo kompiuteriu krūvį ir rezultatų ilgai neteko laukti doh.gif Prasidėjo keisti dešinės plaštakos diegliai, maudžia rodomąjį pirštą. Gal kas buvot susidūrę? Kaip tvarkėtės?
Atsakyti
Galima tept sanariu skausma nuimanciais tepalais.
O profilaktikai reikia labai patogios kedes prie kompo, ir stalo taip pat, dar galima ergonomine klaviatura ir peles kilimeli isigyt (su pagalvele riesui). O siaip turbut neteisingai sedi prie kompo ir per daug pele dirbi, nes as irgi labai daug prie kompo bunu, bet tik akys ir nugara labiausiai vargsta. Jeigu tau vargsta grynai desine ranka, tai taip gali but nuo nuolatinio darbo pele, bandyk dirbt daugiau klaviatura, maziau pele naudot, dauguma veiksmu galima su rodyklem atlikt ir enter klavisu.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2008 04 02, 21:35)
Jeigu tau vargsta grynai desine ranka, tai taip gali but nuo nuolatinio darbo pele, bandyk dirbt daugiau klaviatura, maziau pele naudot, dauguma veiksmu galima su rodyklem atlikt ir enter klavisu.

Būtent - problemos su dešine ranka (ir pripratusi dirbt su pele). Bet kaip atprast nuo pelės po tiek metų g.gif Bet reikės imtis priemonių, nes geruoju čia gali man nesibaigt unsure.gif Bandysiu dar plaštakos treniruoklį įsigyt.
Atsakyti
Mane irgi uzpuole panasios problemos, bet tikrai ne nuo darbo kompiuteriu. Atvirksciai. Nebuvo pratusios mano rankos prie sunkiu fiziniu darbu, o dabar pradejus dirbti darba, susijusi su intensyviais rieso judesiais ir siokiu tokiu jegos panaudojimu(nors stengiuosi neitempti delno raumenu), pradejo naktimis labai skaudeti kaires rankos plastaka. Uztirpsta 4 pirstai, o skausmas, baisus, deginantis, kyla aukstyn alkunes, raktikaulio link. Nerandu padeties, kaip atsigulti, kad skausmas praeitu. Ryte ranka vos atgaivinu. Nors skauda tik kaire ranka, ryte buna istinusios abi rankos. Dienos metu, o ypac popiet tynimas praeina, savijauta nebloga, isskyrus tai, kad karts nuo karto per ranka pereina diegliukai, lyg elektros sroves. Ima baime, kad tai nebutu kazkur uzspaustas kazkoks nervas. Gal yra kitokiu ligu, del kuriu atsiranda tokie reiskiniai? Gal kas esate susidure su tokiomis problemomis ir zinote, del ko tai galetu buti? Kaip gydotes?
Esu ne Lietuvoje ir ruosiuosi eiti pas gydytoja, bet tai siek tiek uztruks. O gyventi su tuo ir iskesti tai reikia.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 07 03, 19:30)
Mane irgi uzpuole panasios problemos, bet tikrai ne nuo darbo kompiuteriu. Atvirksciai. Nebuvo pratusios mano rankos prie sunkiu fiziniu darbu, o dabar pradejus dirbti darba, susijusi su intensyviais rieso judesiais ir siokiu tokiu jegos panaudojimu(nors stengiuosi neitempti delno raumenu), pradejo naktimis labai skaudeti kaires rankos plastaka. Uztirpsta 4 pirstai, o skausmas, baisus, deginantis, kyla aukstyn alkunes, raktikaulio link. Nerandu padeties, kaip atsigulti, kad skausmas praeitu. Ryte ranka vos atgaivinu. Nors skauda tik kaire ranka, ryte buna istinusios abi rankos. Dienos metu, o ypac popiet  tynimas praeina, savijauta nebloga, isskyrus tai, kad karts nuo karto per ranka pereina diegliukai, lyg elektros sroves. Ima baime, kad tai nebutu kazkur uzspaustas kazkoks nervas. Gal yra kitokiu ligu, del kuriu atsiranda tokie reiskiniai? Gal kas esate susidure su tokiomis problemomis ir zinote, del ko tai galetu buti? Kaip gydotes?
Esu ne Lietuvoje ir ruosiuosi eiti pas gydytoja, bet tai siek tiek uztruks. O gyventi su tuo ir iskesti tai reikia.

as taip pat turiu tokia problema.ir tik vienintele seitis operacija,man jos darytos dvi,pagal pozymius kai paskaiciau tai tikriausiai galetu buti(tunelinis rieso kanalo sindromas),bet tiksliai gali pasakyti tik gyditojas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pralgauskiene @ 2008 07 04, 13:22)
as taip pat turiu tokia problema.ir tik vienintele seitis operacija,man jos darytos dvi,pagal pozymius kai paskaiciau tai tikriausiai galetu buti(tunelinis rieso kanalo sindromas),bet tiksliai gali pasakyti tik gyditojas. 4u.gif

Stai ir as apie ta pati galvoju. Vijau sia minti tolyn. Sakiau gal nebutinai tai, gal kazkas kitas sukelia tokius pacius simptomus. Paskaiciau internete apie tai - viskas atitinka. Bijau apie tai pagalvoti. O ar sudetinga ta operacija? Po kiek laiko zmogus pajegus dirbti fizini darba? Ar labai skauda? Ar ilgai gyja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 04 liepos 2008 - 16:52
Na štai ir aš prisijungiu smile.gif esu studente ir pries sesija kruvis didelis, visus brezinius reikia taisyt, papildyt per savaite išsimiegi tik kelias denas, esi pervarges ir galiausiai sustabdo organizmas nuo darbu ;/ mano nervas uzspaustas pora dienu kenciau tirpima, nejutima šilto/šalto persigandus nubegau pas gydytoja ir ka jau gydausi, ziuresim kaip bus toliau. Viska darau 3kart ilgiau nes kaire ranka nepratus dirbt, desinei vissiskas poilsis skirtas, kompiuteri pasidariau kairiarankiam skirta peles valdyma, ir pliumpinu vaistus, stebesim kaip bus po savaites ir art teks ilgai sitai kest, ar tuesiu darba kokio noriu, ar reikes galvot ka daryt gyvenime, visdelto organizmas savo pasieke, o dabar vverkiant nespeju darbu atsiskaitinet ;/
Atsakyti