Na uztikusi sia puikia tema, negaliu nepasidalinti ir savo megiamiausiu vaikystes sausainiuku receptu
. Buvau juos kuri laika visai pamirsusi, bet kazkuria nakti susapnavau, kad mama ju prikepe ir kad valgiau, kad kimsau
. Visi, kam teko ju ragauti, sake, kad skanesniu gyvenime nera burnoje tureje
.
Taigi stai tie superiniai sausainiai:
Sausainukai su kondensuoto pieno kremuTeslai:
500 g "tikro" sviesto (is bedos tinka ir margarinas kepimui)
500 g miltu
4 kiausiniai
4 saukstai grietines arba naturalaus jogurto (nebutina)
7 g druskos (arbat. s.)
Vaniles esencijos ar citrinos sulciu
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto (naturalaus)
1 a.s. citrinos rugsteles
Teslai skirtus ingredientus ismaisyti kartu, kapojant peiliu ir is karto gerai atsaldyti (galima saldymo kameroje) apie 1 val.
Is gerai atsaldytos teslos daryti nedidelius skrituliukus, puse is ju su ispjautu vidumi (t.y. paruostame skrituliuke su mazesne apvalia formyte isspausti maza skylute, man tam tikslui kuo puikiausiai pasitarnauja antpirstis, kuri naudojame siudamos
). Isspaustas mazas viduriukas kepamas kartu su abiem skrituliukais.
Kepti ant skardoje patiestos folijos mazdaug 175C temperaturoje apie 10-15 min (kol graziai paruduos).
Kremui skirtus produktus gerai issukti mikseriu iki vientisos mases ir gerai atsaldyti (nes siltas kremas buna skystokas, todel nubega).
Pertepti iskepusius skrituliukus kremu, uzdeti ant virsaus kiauras puseles, o ispjauta virsuje skylute uzdengti ispjautu skrituliuku (oi, kaip as cia painiai surasiau, tikiuosi, supratot
). Sausainukas gaunasi panasus i dviauksti namuka su stogeliu
Sausainuku virsu galima puosti apibarstant cukrumi (man skaniau be jo).
Skanaus