Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(*irma* @ 2007 12 19, 11:21)
buvau kazkur uzsirasiusi kaip nuimti odele nuo ju paieskosiu paskui ir jums parasysiu blush2.gif
Migdolus reikia užpilti karštu vandeniu ir palaukyti 3 minutes, tada nupilti vandenį, sudėti į rankšluostį ir patrinti rankomis.... bent jau aš taip darau ax.gif O nuluptus migdolus as kaitinu mikrobangėj(600Watų, 2-2,5 minutes), galima orkaitėj ant skardos 150 laipsnių palaikyti, bet laiko tiksliai pasakyti negaliu blush2.gif
Atsakyti
gal kas žino avižinių,sveikuoliškų sausainių receptą.Na tų kur daug visokių saulėgražų,riešutų,razinų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2007 12 29, 22:47)
gal kas žino avižinių,sveikuoliškų sausainių receptą.Na tų kur daug visokių saulėgražų,riešutų,razinų wub.gif


Sveikuoliškus mes kepam taip:
1 stiklinė saulėgrąžų,
1 stiklinė riešutų (esu kepus su žemės ir anakardžių riešutais),
1-2 stiklinės razinų (kuo daugiau tuo man skaniau tongue.gif )
1-2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių arba sodos (jeigu naudojam sodą tai ją reikia nugesinti 1 v.š. acto)
Kvietiniai miltai

Riešutus paskrudinam, nuimam odelę (jei tokia yra), susmulkinam riešutus ir saulėgrąžas (aš smulkinu kavamale). Beriam į puodą kuriame maišysim tešlą susmulkintus riešutus, saulėgrąžas, razinas, įmušam kiaušinį (-ius), įberiam kepimo miltelius. Išmaišom. Miltų beriam tiek, kad būtų galima formuoti sausainiukus 4u.gif

P.S. Cukraus tikrai nereikia nė gramo, gaunasi saldūs nuo razinų biggrin.gif
Riebalų taip pat nereikia, tik kartą esu dėjus kelis v.š. grietinės, gavosi dar skanesni ir minkštesni (nes taip jie pakankamai kieti) tik jau nebe tokie sveikuoliški biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2007 12 29, 23:10)
Sveikuoliškus mes kepam taip:

Ačiū už receptą thumbup.gif Labai lengvas atrodo, reikės išmėginti.
Bet blansyte klausė avižinių sausainių receptuko smile.gif Gal kas tokį super lengvą (kcal prasme) turit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2007 12 30, 18:10)
Ačiū už receptą  thumbup.gif  Labai lengvas atrodo, reikės išmėginti.
Bet blansyte klausė avižinių sausainių receptuko  smile.gif  Gal kas tokį super lengvą (kcal prasme) turit?  smile.gif

Prašom wink.gif Blansyte klausė avižinių,sveikuoliškų sausainių recepto. Per kablelį, tai kaip supratau ir tokių ir tokių norėtų. Ką žinojau tą parašiau smile.gif
Atsakyti
labai aciu,man ir toks ir aviziniu gerai,kad tik daug riesutu ir kitko... wub.gif
Atsakyti
Ir aš pasidalinsiu vienu receptu. Radau Darjos Doncovos "Tinginės valgių knygoje". Tiesa, ne sausainiai, o vyniotinis, bet iškeptą tešlą galima pertepti ir supjaustyti gabaliukais.

O svarbiausia - greitai pagaminamas. Toje knygoje taip ir rašoma: jei užklupo netikėti svečiai, o neturite ko saldaus pasiūlyti prie kavos ar arbatos - šitas pyragas tam tiks, tik šaldytuve reikia turėti indelį kondensuoto pieno ir vieną kiaušinį, o spintelėje - stiklinę miltų, truputį sodos, acto (arba citrinos sulčių), maždaug puslitrį uogienės ar džemo.

Pirmiausia reikia įjungti orkaitę. Paprastai kepu +180 C.
Kol orkaitė kaista, skardinę kondensuoto pieno (aš naudoju baltą, saldintą, sutirštintą. Rududu turbūt netiktų, nes jis sukietėjęs, arba turbūt jį reiktų kažkaip pakaitint, kad suskystėtų) išpilti į dubenį, įmušti kiaušinį, išmaišyti, tada dėti arbatinį šaukštelį (aš dedu nubrauktą) sodos, užgesintos trupučiu acto ar citrinos sulčių (dar žinau, kad sodą galima nugesinti grietine arba kefyru), tada suberti stiklinę miltų, viską išmaišyti.

Imti orkaitės skardą, ištepti ją sviestu, išpilti tešlą (jos konsistencija turėtų būti kaip grietinės ar majonezo) ir pašauti į įkaitusią orkaitę. Kadangi orkaitės skarda plati, nepakilusios tešlos sluoksnis būna gal 1-1,5 cm. Kepti reikia kol paruduoja.

Per tą laiką galima išsukti uogienę ar džemą, kad nebūtų sušokęs gabalais.
Išraukus iš orkaitės iškepusį lakštą, reikia jį ilgu peiliu kuo greičiau atskirti nuo skardos, tada greit užtepti uogienę ir vynioti. Nes kiek atvėsęs, ima lūžinėti.
Išbandžiau ir kitą Doncovos pasiūlymą - tiesiog perpjauti lakštą per pusę, sutepti vieną pusę uogiene, o kitą - uždėti ant viršaus. Irgi gerai, ir nereikia degintis rankų, vyniojant karštą lakštą (tiesa, galima pasinaudoti virtuvine pirštine).

O kartą, kai neturėjau kuo pertepti, tiesiog įdėjau į tešlą pjaustytų obuolių ir razinų. Bet turbūt obuolius geriau būtų sutarkuoti, nes nuo didesnių gabalėlių pyragas sukrenta. Bet ir toks sukritęs, tas pyragas savo skonio nepraranda.

Skanaus!
Atsakyti
Na uztikusi sia puikia tema, negaliu nepasidalinti ir savo megiamiausiu vaikystes sausainiuku receptu ax.gif . Buvau juos kuri laika visai pamirsusi, bet kazkuria nakti susapnavau, kad mama ju prikepe ir kad valgiau, kad kimsau wub.gif . Visi, kam teko ju ragauti, sake, kad skanesniu gyvenime nera burnoje tureje tongue.gif .
Taigi stai tie superiniai sausainiai:

Sausainukai su kondensuoto pieno kremu

Teslai:

500 g "tikro" sviesto (is bedos tinka ir margarinas kepimui)
500 g miltu
4 kiausiniai
4 saukstai grietines arba naturalaus jogurto (nebutina)
7 g druskos (arbat. s.)
Vaniles esencijos ar citrinos sulciu

Kremui:

1 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto (naturalaus)
1 a.s. citrinos rugsteles

Teslai skirtus ingredientus ismaisyti kartu, kapojant peiliu ir is karto gerai atsaldyti (galima saldymo kameroje) apie 1 val.
Is gerai atsaldytos teslos daryti nedidelius skrituliukus, puse is ju su ispjautu vidumi (t.y. paruostame skrituliuke su mazesne apvalia formyte isspausti maza skylute, man tam tikslui kuo puikiausiai pasitarnauja antpirstis, kuri naudojame siudamos ax.gif blush2.gif ). Isspaustas mazas viduriukas kepamas kartu su abiem skrituliukais.
Kepti ant skardoje patiestos folijos mazdaug 175C temperaturoje apie 10-15 min (kol graziai paruduos).

Kremui skirtus produktus gerai issukti mikseriu iki vientisos mases ir gerai atsaldyti (nes siltas kremas buna skystokas, todel nubega).

Pertepti iskepusius skrituliukus kremu, uzdeti ant virsaus kiauras puseles, o ispjauta virsuje skylute uzdengti ispjautu skrituliuku (oi, kaip as cia painiai surasiau, tikiuosi, supratot blush2.gif). Sausainukas gaunasi panasus i dviauksti namuka su stogeliu biggrin.gif
Sausainuku virsu galima puosti apibarstant cukrumi (man skaniau be jo).

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2007 12 29, 23:47)
gal kas žino avižinių,sveikuoliškų sausainių receptą.Na tų kur daug visokių saulėgražų,riešutų,razinų wub.gif



250gr. margarino
250gr. miltu
250gr. aviziniu dribsniu ( as perku dezutese,kur greitai paruosiami,3-5 min. )
1 stikline cukraus
2 kiausiniai
2-3 saukstus medaus
biski sodos,druskos. Dar galima det dziovintus vaisius,razinus,riesutus,saulegrazus. kas ka megsta.

Visus ingredientus sumaisyti ir kepti.
Atsakyti
As dar darau sausainiukus ausiukus.
Tik negaliu nuotrauka ikelti,labai didele kazkodel iseina.
Tesla:

250gr. margarino
3 stiklines miltu
1 kiausinis
1 stikline vandens
Viska sumaisyt ir pakapot su peiliu iki vientisos mases.
iskociot tesla,su puodeliu padaryt rutuliukus. Tada juos apibarstyti cukrumi ir aguonais,per puse sudedam irgi apibarstyt,ir vel sudedam,gaunasi toks trikampiukas. To trikampiuku virsa vel apibarstom. Ir kepam. Skanu,paprasta ir greitai.

Sagos.
Paveiksliuka paemiau is kito forumo,nes nuotraukos kompe neturiu. blush2.gif
user posted image
Tesla dariau tokia pat. Iškočioti tesla, suvynioti dešreles ir supjaustyti skrituliukais. Ir kepti. Irgi labai skanu.
Atsakyti
Cukriniai sausainiai

Reikės
125 gr. sviesto arba margarino
150 gr. cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus
225 gr. miltų
1 kiaušiniai

Margarina istrinti su cukrumi iki purios mases,imusam 1 kiausini ir vel plakam su mikseriu. Dedam miltus ir 1 sauksta kakavos ir gerai viska sumaisom. Is mases darom rutuliukus,jas apvaliuoti cukraus pudroje ir biski paspausti su sakute. Iseis tokie blyneliai. Skarda patepti margarinu ir kepti 15-20 min. 180 laipsniu karstyje.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2008 02 17, 18:01)
As dar darau sausainiukus ausiukus.
Tik negaliu nuotrauka ikelti,labai didele kazkodel iseina. 
Tesla:

250gr. margarino
3 stiklines miltu
1 kiausinis
1 stikline vandens
Viska sumaisyt ir pakapot su peiliu iki vientisos mases.
iskociot tesla,su puodeliu padaryt rutuliukus. Tada juos apibarstyti cukrumi ir aguonais,per puse sudedam irgi apibarstyt,ir vel sudedam,gaunasi toks trikampiukas. To trikampiuku virsa vel apibarstom. Ir kepam. Skanu,paprasta ir greitai.

Sagos.
Paveiksliuka paemiau is kito forumo,nes nuotraukos kompe neturiu.  blush2.gif
user posted image
Tesla dariau tokia pat. Iškočioti tesla, suvynioti dešreles ir supjaustyti skrituliukais. Ir kepti. Irgi labai skanu.

K1 tik i6kepiau sausainiukus su aguonom, tai gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tik aš dar vietoj aguonų dėjau kokoso drožles. labai geras receptas ir greita ir skanu lotuliukas.gif tongue.gif
Atsakyti