Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Dalytė @ 2008 04 27, 00:24)

klausykit merginos, tai kiek laiko ta kondensuota piena virti vafliams pertepti?

As irgi virs valados verdu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 04 25, 17:58)
mano megstamiausi smile.gif triufeliai

Nu tu čia sugundei su tais triufeliais. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O tuos sausainius kai supili cukraus pudros ir kakavos mišinį,ar jie gerai apkimba? g.gif Tų sausainiukų nereikia aptepti kad geriau apliptų? g.gif
Jei būtų fotkė, tai būtų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalytė @ 2008 04 27, 00:24)
aciukas 4u.gif

klausykit merginos, tai kiek laiko ta kondensuota piena virti vafliams pertepti?

Kuo ilgiau verdi tuo jis tamsesnis būna. Seniau virdavau 2-3 val., tai jis tada gaunasi tokios spalvos kaip RUDUDU. wub.gif
Atsakyti
O mes kondensuoto pieno neverdam. Labai gerai išeina ir su tokiu, koks yra skardinėje wink.gif
Atsakyti
O as siandien pagaminau Tiramisu pagal tradicini italiska recepta...skanumelis ir paprasta,nes kepti tortu kol kas dar neismokau 4u.gif
user posted image
Atsakyti
ar virtas kondensuotas pienas buna tokio pat skonio kaip RUDUDU? kas skainaiu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalytė @ 2008 04 27, 23:05)
ar virtas kondensuotas pienas buna tokio pat skonio kaip RUDUDU? kas skainaiu? ax.gif

Skonio reikalas biggrin.gif Bet man skaniau virtas kondensuotas. O dėl panašumo į Rududu tai taip, panašus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vignola @ 2008 04 27, 19:45)
O as siandien pagaminau Tiramisu pagal tradicini italiska recepta...skanumelis ir paprasta,nes kepti tortu kol kas dar neismokau 4u.gif
[img]

norim receptuko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebra: 28 balandžio 2008 - 08:17
Duosiu savo versija tiramisu. Tikiuos neuzpyks ( o kai turesiu nuotrauka, tai ir ta idesiu ax.gif )As tiramisu darau stiklinese placiose, kad kiekvienas sau galetu sauksteliu valygti.Man taip labiausiai patinka. O recepta nurasau is italu knygos:
1 pakuote biskvitu
250g mascarpones
2 atskirti kiausiniai
75 g cukraus
5 saukstai amaretto
1/2 puodelio stiprios kavos su cukrum
5 g zelationos
kakavos papuosimui

Kiausinio tryni su cukrum iki putu isplakti.Tada sudeti paeiliui masacrpone,likeri ir zelatina (as naudoju miltelius, kuriu nereikia nei mirkyti nei sildyti , tik imaisyti ir vsio.),kol susidarys vientisa mase.Baltyma isplakti ir atsargiai imaisyti i mascarpones mase.
Biskvitus po viena pamirkau labai trumpai kavoje (beje , ja darau be cukraus) ir dedu i stikline. Stiklineje buna is viso 2 biskvitai.Uzdedu krema (ziuriu kad proporcijos taip tiktu,apie 2-3 saukstus) ir i saldytuva 2-3 val. Kai gerai sustingsta apibarstau kakava. Apsiryjimas blush2.gif

Atsakyti
Aguonele,tavo tiramisu tikrai skanus,as panasiai darau,tik padarau dideli bliuda ir tada mes ji greit suniamniojam essen.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 04 28, 09:17)
norim receptuko 4u.gif



Cia gal ne visai tradicinis,bet beveik biggrin.gif ,cia mano MB mama taip daro,o pas italus skaniausi valgiai,kuriuos mama gamina biggrin.gif

1.Biskvitiniai pirstialiai (Savoiardi) 200 g(galima ir daugiau,pagal skoni,man patinka,kai kremo daugiau smile.gif ) ir is patirties galiu pasakyti,kad biskvitinius pirstelius geriau italiskus pirkti,pabandziau pora kartu su prancuziskais,gavosi beveik kose doh.gif
2.3 kiausiniai (triniai ir baltymai atskirai)
3. 4 saukstai cukraus
4. 500 g mascarpone surio
5. Kava stipri (as naudoju masinele kavai ir kava Lavazza arba kokia nors kita,bet is geresniu)
6.Amaretto di Sarono (migdolu likeris) 3 saukstai i kava (nors galima to ir nedaryti,bet idomesnis skonis butent su likeriu ax.gif )
7.Kakava...


1.Paruosiama kava ir paliekama atausti...(kiek tiksliai pasakyti negaliu,as darau dvi masineles ,gal apie 300 ml g.gif ,turi buti stipri,be jokiu nuosedu....),paskui idedamas likeris i kava...
2.Kremas:
Trinius gerai suplakti su cukrumi....kai bus tirsta mase ir cukrus beveik istirps po truputi deti Mascarpone....as darau taip,dedu po viena dideli saukta ir toliu plaku su mikseriu (negalima visa suri deti is karto!,turi gautis vientisa mase)

Baltymus suplakti,kol pasidarys putos(kad nekristu nuo sauksto biggrin.gif )
Basltymus labai labai atsargiai ivedineti i krema (irgi po truputi deti,bet maisyti jau atsargiai su saukstu),jeigu viskas ok,jie duoda kremui purumo ir lengvumo ....(nors galima ir be baltymu bandyti ax.gif )

Paruosti inda(as naudoju stikline staciakampe forma) ,pirstelius labai greitai! mirkti i kava ir deti i inda,paskui sluoksnis kremo,galima dar trupuciuka paslakstyti kava,bet labai mazai,vel pirsteliai ir vel kremas,graziai isligynti ir pabarstyti kakavos,kad padengtu visa pavirsiu...

Uzdengti plevele ir deti i saldytuva,po 4 val jau galima valgyti,bet skaniausia Tiramisu visda buna kita diena bigsmile.gif

Pries patieikiant,dar karta apibarstyti kakava...ir dar,kad lengviau papjaustyti Tiramisu,rekomenduojama peili pries tai pamirkyti karstame vandenyje ax.gif

Na, atrodo viskas biggrin.gif
Atsakyti
tortas dvynuku dvidesimtmecio proga smile.gif
labai sokoladinis, jei kas susidomes receptu, parasysiu smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(yzzy @ 2008 04 28, 11:21)
tortas dvynuku dvidesimtmecio proga smile.gif
labai sokoladinis, jei kas susidomes receptu, parasysiu smile.gif
user posted image


jeigu galima n oreciau as recepto ax.gif
Atsakyti