Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Akropolina @ 2008 05 21, 02:23)
Pasiguosiu. Dariau morenginius sausainiukus. 3 tryniai+7saukstai cukraus pudros. Ar turi taip gautis:




tryniai ar baltymai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akropolina @ 2008 05 21, 02:23)
Pasiguosiu. Dariau morenginius sausainiukus. 3 tryniai+7saukstai cukraus pudros. Ar turi taip gautis:
000189.gif



Tai kad morengai daromi ne is tryniu kiausinio, o tik is standziai isplaktu baltymu...
As keleta nuorodu imesiu
Morengai
Sonatinos morengai su sokoladu
Ir vel morengai

Taigi, morengu pagrindas - gerai isplakti baaltymai plius cukrus.

Manau, kad dar per anksti atsikratyti svirksto rolleyes.gif
Atsakyti
Aha as ir kiek darius morenginiu sausainiu tai tik is baltymu ir daug cukraus,netgi ne cukraus pudros...Banydk, kazkada gausis.
Atsakyti
Net ir pridurt nera ko, visos ir taip jau atskleide paslaptinga morengu recepta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 05 21, 07:55)
tryniai ar baltymai?  g.gif


Oi as ciukcia, nedamiegojus amzinai, as is baltymu dariau, baltymu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Paskaiciau nuorodas, aciu 4u.gif
zinot baltymai turejo toki balta "sukinuka", man labai blogai plakesi, o dar gal ir per trumpai plakiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akropolina @ 2008 05 21, 11:44)
Oi as ciukcia, nedamiegojus amzinai, as is baltymu dariau, baltymu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
Paskaiciau nuorodas, aciu  4u.gif
zinot baltymai turejo toki balta "sukinuka", man labai blogai plakesi, o dar gal ir per trumpai plakiau  g.gif

gal šilti buvo? g.gif baltymus reikia plakti šaltus ir dėti žiupsnelį druskos,kad standūs gautusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2008 05 21, 11:08)
gal šilti buvo?  g.gif baltymus reikia plakti šaltus ir dėti žiupsnelį druskos,kad standūs gautusi  4u.gif

kiti dar deda acto, kad blizgetu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(BloodBlondie @ 2008 05 21, 13:31)
kiti dar deda acto, kad blizgetu  rolleyes.gif

Galima dėti acto, citrinos rūgšties, bet nedaug, tada geriaus išsiplaka ir standesni. Svarbiausia gerai išplakti baltymus ir orkaitėje ilgai kepti apie 100C -120 C temperatūroje iki 1,5 ar 2 h
Atsakyti
mano tryju spalvu tortukas. gaivus ir skanus tortukas daugumai primine pauksciu piena. tik nekokia nuotruakyte isejo ax.gif


user posted image
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2008 05 21, 16:10)
mano tryju spalvu tortukas. gaivus ir skanus tortukas daugumai primine pauksciu piena. tik nekokia nuotruakyte isejo  ax.gif
user posted image

atrodo gaiviai... o kur receptas bigsmile.gif
Atsakyti
cia receptas ne mano tik isbandziau ji kepti gimtadieniui bet visiems labai patyko.
receptuka radau stai cia

http://www.sintagma....ta/receptai.nsf


tik virsuj as dariau pertepima is plaktos grietineles tik. lengvai padaromas ir labai skanus.
p.s. nemoku ideti normaliai nuorodos kad rodytu. tai nukpoijuosiu gal nesupyks niekas blush2.gif

Tortas „Gėlytė"

Biskvitinės tešlos tortas su skirtingos spalvos želė sluoksniais
4 kiaušiniai
370 g cukraus
100 g miltų
1000 g grietinės
10 šaukštų želatinos
1 pakelis agrastų želė
1 pakelis braškių želė
2 pakeliai vanilės cukraus

Tešlai: 4 kiaušiniai, 120 g cukraus, 100 g miltų.
Viršui: 200 g grietinės, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai želatinos, saldainių papuošimui.
Pertepimams: 800 g grietinės, 1 pakelis agrastų želė, 1 pakelis braškių želė, 6 šaukštai želatinos, 8 šaukštai cukraus, 2 pakeliai vanilės cukraus.

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą.
Iškepame biskvitą, jį atvėsiname ir padalijame į du lakštus.
Vieną įklojame į tortinės formos dugną ir užpilame žalią sluoksnį.
Kai jis sustingsta, užpilame rožinį sluoksnį ir uždedame viršutinį biskvito sluoksnį.
30 min. laikome šaltai.
Nuimame tortinės formos šonus ir išpjauname gėlytės formą.
Šonus aptepame grietine ir apibarstome trupiniais.
Viršaus puošimui grietinę išsukame su cukrumi, supilame ištirpintą želatiną.
Kai masė ima stingti, apipilame tortą.
Puošiame marmeladiniais saldainiais.

Žalias sluoksnis. Paruošiame agrastų želė. Kai ji sustingsta, pertriname šakute ir sudedame 400 g grietinės. Įberiame 4 šaukštus cukraus, 1 pakelį vanilės cukraus ir išsukame. Supilame išleistą želatiną (3 šaukštus) ir pilame ant torto.
Rožinis sluoksnis. Jį paruošiame taip pat kaip žalią, tik imame braškių želė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inetum: 21 gegužės 2008 - 16:26
Na labai jau apetitnas atrodo tortukas wub.gif
Nuotrauka paspaudus ant jos pasididint galima, tai cia ne problema ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 21 gegužės 2008 - 16:31