Įkraunama...
Įkraunama...

"Tepliojimas"

Norėčiau paklaust ginekologės ar verta susirūpint. teplioja kokias 2-3 dienas prieš prasidedant kraujavimui. Mano ginekologė nieko rimto tame nemato, dėl infekcijų tyriausi, nieko nėra, kontraceptikų nenaudoju, spiralę išsiėmiau prieš 1,5 metų. Šitas tepliojimas , gal atsitiktinai, bet sutapo su spiralės įsidėjimu, bet ir ją išėmus, neišnyko. Fiziologiškai nieko blogo gydytoja nemato, bet man vis tiek ydomu, gal yra būdų tai pašalint. Ar tai jau organizmo savybė ir tiek?
Atsakyti
Kraujingos išskyros gali būti iš gimdos ertmės,kaklelio ar makšties.Iš kiaušidės kraujavimas gali būti tik į pilvo ertmę.
Jei tepliojimas ir mėnesinės netrunka ilgiau kaip savaitė kartu,kitų nusiskundimų neturite,manau,galite nesijaudinti.Pasidarykite echoskopiją,jei nedaryta.Gal yra cista.
Endometriozei būdingos ,,šokoladinės"išskyros prieš ir po mėnesinių,Taip pat svarbus požymis-stiprūs skausmai,susiję su mėnesinių ciklu.Esant policistinėms kiaušidėms,būdinga retos mėnesinės ir gausūs kraujavimai.
Atsakyti
Jau kokie 3-4 mėnesiai kaip sergu mėnesinėm po gimdymo (dukrytei tuoj metukai). Dar maitinu. Mėnesinės gausesnės ir ilgesnės nei prieš gimdymą, prasta savijauta jų metu. Mane neramina kraujingos išskyros tarp mėnesinių, nors jos labai negausios - lašeliai su tokių skaidrių gleivių priemaiša. Ar tai normalu? Ar reikėtų kreiptis į savo ginekologą?
Atsakyti

Gali būti,kad tai ovuliaciniai tepimai.Bet ginekologui pasirodyti reikėtų-gal yra kokia infekcija ar gimdos kaklelio patologija.
Atsakyti
Mazdaug 17-18 ciklo diena pasirodo vos rausvos isskyros,ju labai nedaug,keleta dienu nebuna,ir vel pasirodo.Mazdaug 24 ciklo diena ju pasirodo daugiau,ir jos tamsesnes. Menesines neskausmingos,nelabai gausios,trunka apie 5-6 dienas.Pries 7 menesius buvo nesivystantis nestumas,dare abrazija.Galbut tai kazkaip galejo itakoti toki isskyru atsiradima?Nors kiek pamenu ju buvo ir iki nestumo,gal tik kiek trumpiau tepdavo. Ar negali buti tai baisioji endometrioze?Labai nerimauju,nes kaip tik dabar planuojame vaikeli.
Atsakyti
Reikėtų ginekologo apžiūros:tyrimų,vaginalinės echoskopijos.Tai gali būti infekcijos požymis,ciklo sutrikimas ar placentarinis polipas.
Atsakyti
Sveiki.Po 2-ojo gimdymo mėnesinės tapo nereguliarios ir vietoj kraujo eina tamsiai rudos("šokoladinės") išskyros.Būdavo, kad taip prasidėdavo ir baigdavosi sirgimas, o paskutinį mėnesį tokios išskyros buvo visomis tomis dienomis.Kodėl taip yra, ar tai ligos požymis?
Atsakyti
Jei jokių kitų nusiskundimų neturite,manau nerimauti per daug nereikėtų.Tačiau būtų gerai pasirodyti ginekologui.
Atsakyti
Naudoju mercilon jau apie 2 metus, gal siek tiek ilgiau, niekada jokiu problemu nebuvo, labai patenkinta, bet praeita men. siek tiek patepliojo viduri ciklo, jau ir taip ruosiausi pas ginekologe tai prie progos nuejau, apziurejo, nieko nerado, sake tept galejo nuo streso (jo tikrai tada buvo) padare tepinuka, kuris parode, kad g.gif tikrai neatsiminsiu tu issireiskimu...kazko per daug ir kazko parasiau israse zvakuciu, o po menesiniu vel siek tiek labai nezymiai tepa jau antra diena verysad.gif jau neramu daros (lytiniu santykiu vengem). Svarbiausia kad apsilankyt dar kart tai neliepe, nuo ko taip gali buti?
Atsakyti
Šis Jūsų naudojamas kontraceptikas turi mažą estrogenų kiekį.Tokie preparatai kai kurioms moterims sukelia nežymius kraujavimus ciklo metu.Tie kraujavimai yra visiškai nepavojingi,tačiau jei jie tęsis nuolat,ar stiprės,reiks pakeisti į preparatą su didesniu estrogenų kiekiu.
Atsakyti
Norėjau paklausti dėl to tepliojimo prieš mėnesines. Jau mačiau,kad rašėte, kad čia tepinėlis nepadės, bet kokie dar gali būti tyrimai ir kokios ligos su tuo tepliojimu susiję?Tie tepliojimai yra 4-5 d. prieš mėnesines ir tai raudono, lyg šiek tiek rusvo atspalvio. Man darė kaklelio konizaciją ir operacijos metu apžiūrėjo gimdą, ir gydytoja sakė, kad gimda be palpuojamų pakitimų, nėra ten kokių žaizdelių . Gimdos gleivinė yra storesnė, sako, kad gal gali būti adenomiozė, tačiau ji sunkiai nustatoma.o gimdymas čia geriausiai padėtų.Dėl ko gali būti tie tepliojimai, ar tai negali būti kokios rimtesnės ligos prižastimi ir jei gali tai kokių ligų???Man 26 metai, jau esu gimdžiusi.
Atsakyti
Iš tiesų tai gali būti adenomiozės požymis.Tačiau jei neturite kitų nusiskundimų,ginekologas patologijos nenustato,nerimauti nereikėtų.
Atsakyti